dış filitre için bidon büyüklüğü


barış38Çevrim Dışı

Kayıt: 09/04/2007
İl: Kayseri
Mesaj: 40
barış38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2007 12:12
Arkadaşlar SLM
 
65 litrelik akvaryuma bende 5 Lt hacminde dış filitre yaptım. Ama su devir daimi için kullanmak da olduğum ve tek hurdacıdan bedavaya temin edebildiğim çamaşır makinesı devir daim motoru. Filitre içine formlarda yazılan süngerler, teller, elyaflardan koydum. Suyun tazzikli olmaması için de giriş ve çıkış hortumlarını çok geniş tutarak tazzikini düşürdüm.
 
Filitreyi 20 gündür kullanmaktayım , Mekanik temizliğin tam olmasına rağmen biyolojik bir  temizlik sağlayamadım, sebebinide suyun hızlı akışı olarak yorumlamakdayım. Olabilirmi ?
 
Müsayit verim var. Acaba bidonu elimde olan su sızdırmaz 20 LT lik bidonla değiştirsem olur mu ? 65 litrelik akvaryum için çok mu ? Olursa ne olur ? bir sakınca teşkil edermi ?
 
Yoksa tekrar mı ? Hüsrana uğrarım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BIYIKLIÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 507
BIYIKLIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2007 20:24
Filtre edilecek su tüm filtre malzemelerinin içinden geçiyor mu? Daha iyi ifadeyle tanktan aldığınız su iyice malzemelerin üstüne dağılıyor mu? Biliyorsunuz bunun için hazır malzeme (seramik borucuklar) alabilir veya yuvarlak su borularını keserek kendi malzemenizi yapabilirsiniz. Aynı zamanda biyolojik filtrasyona katkı da sağlayacaktır. Ayrıca yararlı bakteri kolonisinin oluşması zaman alır, hele böyle büyük bir filtrede bir süre daha beklerseniz ve dediğim takviyeyi yaparsanız sonucu değiştireceğini düşünüyorum. Bu arada devir daim motorunun ne kadar elektrik yaktığını biliyor musunuz? Kendin yap bir malzeme size dış filtre parasına mal olmasın?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir