dış filitre temizliği


erolgunesÇevrim Dışı

Kayıt: 15/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 205
erolgunesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2010 11:21
[QUOTE=a.fatih]
Ben yıllardır uyguladığım kendi metodumu yazıyorum. akvaryumum cam gibidir..
Buradaki mantık faydalı baktarileri yok etmemektir. bir miktar kalırsa zaten hemen çoğalır..
  Dış filtre, temiz ve sabun artıklarından arıtılmış lavabonun yanında açılır. Elyaf ve sünger akan suyun altında güzelce sıkıla sıkıla iyice yıkanır( değiştirmeye gerek yok).
diğer malzemelerin 2/3'ü filtrenin içindeki suyla çok fazla çalkalamadan yıkanır. Sonra hiç yıkanmamış 1/3'lük malzemeyle karıştırılarak kendi suyunda çalkalanmış  filtre haznesine yerleştirilir.
Kafa motorunun alt kısmı akvaryum suyu ile yıkandıktan sonra filtre su girişinden akvaryum suyu ile doldurulur içinde hava kalmamasına dikkat edilir. sonra çıkış bağlantıları bağlanıp çalıştırılır..
 
 
[/QUOTE]


Sizin uyguladığınız yönteme tabiki bişey söyleyemem ama sünger bakterilerin yaşam alanıdır ve çeşme suyuyla yıkanması bakterilerin ölmesine sebep olabilir.Daha doğru yöntem akvaryumdan alınan suyla yıkamak olucaktır.Elyafı da değiştirmekte yarar vardır çünkü gözle göremediğiniz partiküller yapışıp kalmış olabilir ve elyafın geçirgenliğini azaltabilir,bu da filtrenizde debi düşüşüne neden olabilir.Bütün yazdıklarım tavsiye niteliğinde ve hobinin layıkıyla yapılması adınadır.Tabiki farklı yöntemler kullanan arkadaşlar vardır ve sağlıklı akvaryumları da vardır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onurkop85Çevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 115
onurkop85Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2010 01:46
Ben dış filtre temizlerken elyaf ve karbonu degiştiriyorum ve bütün parçaları akan suyun altında temizliyorum,yalnız püf nokta dış filtreyi temizliyince akvaryumu temizlemiyorum 3 -4 gün sonra dip cekimi yapıorum herzaman suyum tertemiz cam gibi;)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reverseÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6467,3[/B]
Kayıt: 29/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2725
reverseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2010 10:42
[QUOTE=onurkop85]Ben dış filtre temizlerken elyaf ve karbonu degiştiriyorum ve bütün parçaları akan suyun altında temizliyorum,yalnız püf nokta dış filtreyi temizliyince akvaryumu temizlemiyorum 3 -4 gün sonra dip cekimi yapıorum herzaman suyum tertemiz cam gibi;)[/QUOTE]

Bence yanlış yapıyorsunuz. Elyafı ve karbonu değiştirmeniz doğru ancak, geri kalan bütün malzemeleri çeşme suyunda yıkamak oluşmuş bakteri kolonilerini öldürecektir. Biyolojik medyayı akvaryum suyu ile yıkamalısınız.
Ayrıca suyunuzun görünürde cam gibi olması birşey ifade etmez, filtre içine elyaf doldurarak da bunun olmasını sağlayabilirsiniz. Önemli olan ölçülebilen su değerleridir. Azot döngüsünün sağlıkı şekilde gerçekleşip gerçekleşmediğidir.
reverse2010-05-04 10:42:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir