Dış fitre projem (yorum bekliyorum)


deyan_35Çevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2012
İl: Izmir
Mesaj: 2
deyan_35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2012 04:17
 
Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım benim bir dış filtre projem var görüşlerinizi bekliyorum.
 
Resimde anlaşılacağı gibi kafa motorunu filtrenin altına koydum amacım kesinlikle hava yapmasını önlemek.
İlk çalıştırmadan önce bir seferliğine mahsus filtreyi suyla doldurup çalıştırıyoruz ve suyu basarken diğer emme borusundan akvaryumdan suyu çekecek ve devirdaim başlamış olacak.
Motor filtrenin içerinde olduğu için filtrede gereksiz bir basınç olmayacak hatta basıncın tam tersine vakum yapacağı için su kaçırma riskini tamamen ortadan kaldırmış olacağız.
Diyelimki bir yerinden hava yaptı (sonuçta el yapımı) içerisindeki suyu akvaryuma basacak,vakum yapamıycak dolayısıyla akvaryumdaki suyu çekemiycek ve bulunduğu ortamı su yapmıycak.
Tam tersine olsa pompa akvaryumun içerisinde olsa filtrede kaçak olsa geç farketsek akvaryumdaki suyu bitirene kadar basar ve sonunu düşünmek bile istemiyorum.
Bana güvenli geldi yorumu size bırakıyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/11/2009
İl: Ankara
Mesaj: 509
BeratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2012 04:28
Güzel bir proje olmuş ancak;

[QUOTE=deyan_35]Diyelimki bir yerinden hava yaptı (sonuçta el yapımı) içerisindeki suyu akvaryuma basacak,vakum yapamıycak dolayısıyla akvaryumdaki suyu çekemiycek ve bulunduğu ortamı su yapmıycak.

[/QUOTE]

Burada eğer yanlış anlamadıysam vakum yapmadığından suyun akvaryumdan çekilmeyeceği fakat filtredeki suyun akvaryum basılacağını söylemişsiniz. Bu durumda filtredeki su bitince kafa motorlarının geneli su soğutmalı olduğu için büyük ihtimalle kafa motoru yanacaktır. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ManasideÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2010
İl: Adana
Mesaj: 234
ManasideÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2012 11:58
Bunu yerine motoru akvaryuma koy.Su filtreye aksın.Sonra alttaki deliğe hortum veya pvc vs...takarak basınçtan dolayı akvaryuma gitmesini sağlayabilirsin.Tabi su kaçırmasını kesin olarak engellemen lazım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir