DİSCUS-CİKLET TÜRLERİ


revolution79Çevrim Dışı

Kayıt: 26/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 57
revolution79Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2010 21:26
Arkadaşlar herkese selamlar... Akvaryumumu uzun bir aradan sonra temizleyip bir sürede boş dinlendirdikten sonra da tropikale tekrar geçmeyi düşünüyorum... Fakat daha önce discus besliyordum, ama ciklet türü hiç beslemedim ve hiç bir bilgim yok... Biraz baktım ama güney afrika cüce ciklet türleri beslenir mi? Ya da sizler ne önerirsiniz... Eğer varsa discusla beslenerek ve birbirlerine zarar vermeden büyüyecek bir tür, resimleri (eğer varsa) önerirseniz çok sevinirim ve yardımcı olmuş olursunuz... Akvaryumcu arkadaşlarla konuştuğumuzda cikletin bir türü ismini bilmiyorum ama, d harfi ile söylüyor ismini.. Tek bildiğimde çok canlı ve güzel bir mavi hatta mora çalan bir rengi var... Siyah gibi çizgileri olan ve küçük ve hızlı hareket eden bir tür... Beslenir dedi, bende bi düşüneyim dedim... Discusa zarar verirmi diye.... Bu arada discuslar yaklaşık 1 tl büyüklüğünde... Cikletlerde kibrit çöpünden biraz kısa ve küçük...
Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar... ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cenksel2001Çevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 416
cenksel2001Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2010 21:32

Discuslarla başka tür balık bakılması bence hoş değil çünkü hem görüntü hemde sağlık olarak uygunsuz.

Görüntü olarak : günümüz şartlarında cıklet fıyatına dıscus bulunamaz e buda söyle birşey oluyor ferrari ile lada yı aynı garajı paylaşıyor ama benim kendi fikrim discuslarla en çok hoş duran balık kardinal neonlar yada neon bu benim fikrim tabi.
Sağlık olarak : Discuslar çok hassas balıklardır, bir çok hastalığa bağışıklıkları yok denecek kadar azdır melekle bakımı bile onların ölümüne sebep oluyorsa varın gerisini siz düşünün.
saygılarımla. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wessemethÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/01/2010
İl: Izmir
Mesaj: 1280
wessemethÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2010 21:33
Demasoniyi kastediyor sanırım.
Gerçekten çok güzel bir balık ama konsepte uymayabilir.sonuçta farklı yerin hayvanları,beslenme şekilleri farklı,istedikleri ortam farklı falan derken sıkıntı olabilir.Demasoni beslemedim hiç ama çevremden çok hareketli balık diye biliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2010 00:09
Diskusla birlikte keyhole türünü besleyebilirsiniz.Gayet barışçıl hayvanlardır.Demasoni diskusla birlikte olmaz.Akvaryumcunun önerilerine kesinlikle kulak asmayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir