Discus ;sorular.


ShotokanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13095,1[/B] [C]2,2,23692[/C] [B]14188,3[/B]
Kayıt: 08/03/2007
İl: Antalya
Mesaj: 4596
ShotokanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2008 14:27
Bu gün petshop turumda çok güzel discuslara rastladım.Fiyat uygundu bence ama ,çeşmesuyuna alışık olmadıklarını söyledi akvaryumcu.Elimde bulunan atman atman 1280 modeli akvaryumda bulunan frontozalarımı (7 adet yavru )verip,bu balıkları almak istiyorum .
- Akvaryum suyunu (300lt.)amacana suyu ile doldurup,bir kaç gün akvaryumda sadece filtre çalıştırılarak,ilerleyen gündede bu balıkları akvaryuma koysam nasıl olur?
- Balıklardan 2 tanesi mavi,bir tanesi kırızı ,bir tanede beyaz(çay tabağı büyüklüğündeler)bu türler aynı ortamlalar şu anda,akvaryumumda da sorunsuz yaşatabilirmiyim?
- Daha sonra bu balıkları çeşme suyuna alıştırma olasılığım nedir/nasıldır?
- Test kitleriyle her gün ölçümmü yapmak gerekiyor?
 
Üstadların cevaplarınız sabırsızlıkla bekliyor olacağım.
Cevap ve yorumlar için şimdiden herkese teşekkürlerimle.
 
Akvaryum hakkında bilgiler:
Atman 1280 modeli yaklaşık 300lt.kapasiteli,
Eheim 2228 dış filtre,
Jager 300 w ısıtıcı
(akvaryum cama cam olacak şeklde boşaltılacak)
 
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

citronxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 5773
citronxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2008 18:43

-Akvaryum suyunu damacanayla doldurmak uygun ,ancak dip çekimlerinde dolayısılasu değişimlerini damacana kullanarak yapmak zorunda kalabilirsiniz. Aslında şebeke suyuna alışkın değil derken ne demek istediniz? Ozmos mu kullanıyor akvaryumcunuz? Balıklar ozmos kullanılarak mı yavru alınmı ve büyütlmüş? Açıkçası başlangıçta sorun olmayabilir ancak,şebeke suyuna alıştırmak yada buna çalışmakta o kadar kolay değil belirmek isterim.

-Çay tabağı kadar olduklarından yavru da diyebiliriz. Dediğim gibi su değerlerine hakim ve müdahelede yeterli olmalısınız.
-Olasılık nedir? Bunun tahminini yapmak zor. Size bağlı,şebeke suyuna alıştırmak için kısa bir zaman yetmeyebilir. Zaten forumda yerli üretim ve çeşme suyuna alışkın diye tavsiye etmemizin en büyük sebebi bu.
-Üretim aşamasında ölçümler ve suya hakim olmak bir derece ancak suyunuza alışkın discuslarda varsa digitalo cihazla kontrolün zararı yok faydası var,test kitleri ne kadar çözüm olur yada ne kadar kesin değeri tutturursunuz bilemeyiz.
 
Bütün bunlardan sonra özellikle sağplıklı discusu ve su değerlerinden emin olup altından kalkabileceğiniz balıkları seçin. Çoğu zaman discusta istenmeyen durumların sebebi bu oluyor. Ekipmanlarınız yeterli.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShotokanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13095,1[/B] [C]2,2,23692[/C] [B]14188,3[/B]
Kayıt: 08/03/2007
İl: Antalya
Mesaj: 4596
ShotokanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2008 19:05
Faruk bey,
Cevabınız ve yardımlarınız için teşekkürler ediyorum.
Akvaryumcunun beyanına göre ;( akvaryum:2,50x50x70h sumpla filtre edliyor)Balıkların bulunduğu akvaryumda (hastalık hariç)su değişimi yapılmıyor ama,eksilen su ilave edilerek(damacana suyu)hayatları idame ettiriliyor.Osmosdan filan hiç bahis geçmedi;sanmıyorum.Şebeke suyuna alışkın değiller ibaresini ,damacana suyu kullanılıyor olmasından dolayı söyledim.Ve bu böyle devam etmelimidir diye sormuştum.İlk başta akvaryumu tamamen damacana suyu ile doldurup,hftalık dip çekimi ile alınan suyun yerine dinlendirilmiş çeşme suyunu ilave etmeyi (akvaryumcum böyle bir uygulamanın yapılabileceğini söyledi)ve böylelikle belirli bir sürede tamamen çeşme suyundan kullanıma dönmüş olmayı hedeflemiştim.
Ama başarabileceğim bir şey değil heralde,çünkü;balıklara epey bir tutar(diğer yerlerdeki discus fiyatlarına nazaran biraz aşağı bir fiyat ama)bedel ödenecek.Neticede hüsrana uğramayı göze alamıyorum.Her ne kadar da akvaryumcunun söylediklerine bakaraktan kafamda,kolay olduğu yönünde bir fikir oluşmasına rağmen riski (balıkların hayatına mal olacak kadar ileri bir netice)korkutuyor beni.
Ne yapacağımı şaşırdım.Yarın iş çıkışı tekrardan gitmeyi düşünüyorum ama,kararım;balıkları almam yönünde.Discuslar gerçektende çok güzeller,şansımı denemek istiyorum;umarım utandırmazlar beni.
Saygılarımla.Tekrar teşekkürler.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir