Discus Akvaryum Malzeme Önerisi


AriodaÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 14
AriodaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2021 12:20
Herkese selamlar,

55 litre Neon tetra ve 20 litre beta akvaryumu ile başladığım akvaryum maceramı siparişini verdiğim yeni 100*60*50 akvaryum ile bir üst seviyeye taşıma arifesindeyim.
Akvaryumda neon tetra yada cardinal neon ile birlikte discus besleyeceğim.
Sormak istediğim soru şu, bitkili discus akvaryumu için kullanmam gereken kum ne olmalı. Fonksiyonları balığın rengini göstereceği, bitkiyi besleyen ve su değerlerini de bozmayan bir dip malzemesi olmalı. Önerileriniz nelerdir?
Işık önerilerinizi de merak ediyorum bilgisi olan arkadaşlarımın fikirlerini rica ediyorum.
Saygılar.

Beğenenler: [T]151424,alitekkenx[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alitekkenxÇevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2013
İl: Antalya
Mesaj: 9
alitekkenxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2021 16:26
Merhabalar. Açık renkli kumlar tercih etmelisiniz. Ben de birkaç yıl önce bitkili akvaryumuma discus koymuştum. Çoğu öldü. Kumu çıkarmaya karar verdim. Kumsuz ve bitkisiz bir discus akvaryumu kötü görünür diye düşünmüştüm. Düşündüğüm gibi de oldu. Sonra bitkileri saksılara dikip akvaryuma öyle koydum. Bitkisiz halinden daha güzel oldu. Birazda kök koydum. Benim kullandığım kum beyaza yakın renkte kuvarz kumu idi. Ama sanırım kumun içerisindeki pislikleri tam olarak temizleyemediğimiz için bunlar parazite neden oluyorlar. Kumu akvaryumdan çıkardıktan sonra tüm pislikleri temizleyebiliyorsunuz. Discuslar büyük balıklar olduğu için yemi çok atıyoruz. Bu kez çok dışkılıyorlar ve su çok kirleniyor. Canlı doğuran olsa, yemi az attığımız için su çok kirlenmiyor. Discus besliyorsanız dip çekimi şart maalesef. Kum olunca da dip çekimi zor iş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AbuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 1160
AbuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2021 17:10
Bitkili discus akvaryumu bir risk aslında. Bende de bitkilerin olduğu 300 ltlik bir akvaryum var. Silis kum seçmeniz ve özellikle ince taneli kum kullanmanız gerekiyor. Bitki için bu kum malesef pek uygun değil. Kök yetişmesinde sorunlar oluyor ve bitki ölüyor. Ben ince taneli silis kum kullanıp içerisine koyduğum yati köklerinin üstüne bitkileri koydum. Bir kısmınıda taşlara yapıştırdım.

İnce taneli silis kum belki bitki yetişmesine pek olanak vermiyor ancak discuslarda bildiğiniz üzere su değerleri çok önemli. Bu sebeple eğer dışkıların ve yem artıklarının kumun aralarına girme gibi bir durumu olursa su kalitesini tutturmanız inanılmaz zorlaşıcak ve ölümler yaşayacaksınız.

Kendi akvaryumumum da 3 çeşit anubias türü ve 10 adet discus bulunuyor. Şuana kadar sorun yaşamadım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir