Discus beslenmesinde mamada kudret narı...


kebodiscusÇevrim Dışı

[B]5756,3[/B]
Kayıt: 19/04/2010
İl: Izmir
Mesaj: 630
kebodiscusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2012 22:40
[QUOTE=Abidin Acun] Ahmet bey, bilgilendirme için çok teşekkürler. Kudret narını kaç zamandır kullanıyorsunuz? Kullandıktan sonra ne gibi faydalar gördünüz? Kullanmış olduğunuz balıklarınıza ait resim varsa bizimle paylaşırsanız memnun oluruz. Ayrıca diğer forumlarda ve burda olsun, yaptığınız gayretli ve özverili çalışmalardan, sevgi saygı yüklü yazılarınız için teşekkür ederim. Bu kadar yere yetişmek her insanın yapacağı iş değil, işin rast gitsin :)  
[/QUOTE]

  Abidin bey merhaba,

  Kudret narı bölgemizde bolca yetiştiğinden kendimizdeki kullanımı çok ama çok eskilere dayanıyor. Etçil beslediğim balıklarımda yaklaşık 10 seneden fazladır karidesle karıştırarak kullanıyordum. Daha sonra discus besleyiciliğimdede kullanmaya başladım. Zaman içerisinde algleride hazırladığım yemde beraberce kullanmaya başladım.  İmkanlarım dahilinde olan organik bahçe işlerimden dolayı , bir kenardada tamamen organik olarak kudret narını yetiştiriyorum. Eğer imkanınız olurda yaşını alabilirseniz. Çekirdeklerini kurutursanız seneye baharda fidelendirip yazında hasat alırsınız. Güneş gören ve sulak bir biçimde inanılmaz şekilde bakmanız mümkündür. Hatta evinizde saksıda dahi yetiştirebilirsiniz.  Balıklarda hastalıkla alakalı sorular soruluyor bazen arkadaşlar ,uzun zaman oldu bu noktada tecrübe yaşamayalı diye cevaplıyorum. Bu bağlamda canlılarımızdan aldığım dışkı incelemelerimizde parazit görmüyoruz. Bu noktada sevgili patalog Ahmet arkadaşımın hakkını ödeyemem. Discuslarım fuar veyahut toplantı vb. geziyorlar. Stres ve buna bağlı hiçbir olumsuz etken  durumu clorella algi ortaya çıkartmıyor. Buda benim kullanımsal tecrübelerimden paylaşımım. Özellikle sarı ve kırmızı balıklarda yaşanan renksel gelişmeleri kullanan arkadaşlarımızdan bekliyorum. Ürünlerin yan tesiri yok, doz aşımı yok. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Benim paylaştığım tüm balıklarımın resimleri zaten bu ürünlerin kullanımını içeriyor. Özellikle facebookta discleri görebilirsiniz. Profilim sadece hobi amaçlı olduğundan genele açıktır ki, zaten orada da arkadaşımsınız.
  
  Bu arada sindirilenibilinir protein kısmında ise dana yüreği kullanmamam yatıyor. Atalar demişler , '' Kazandıklarımız bizim değil, koruduklarımız bizim
Yediklerimiz bizim değil , hazmettiklerimiz bizim...

  Bu bağlamda dana yüreğini kullanmıyorum. Sindirilebilirliği ne yazıkki yaptığımız amatör sayılacak incelemelerde düşük seviyelerde gezmekte. Kullanımında en büyük tercih b12 ve b vitamini fazlalığı örneğin dana etine göre . Bu açığıda çok kat ve kat fazlası ile clorella kapatıyor. Schizochytrium alginin içeriğindeki yoğun yağ asitleride gelişme noktasında inanılmaz faydalı bir üründür. Hatta schizochytrium algini araştırırsanız yurtdışında gene gazoz gibi şişelerde satıldığını ayrıca biodiesel yapımında kullanıldığını göreceksiniz. Bence algler dünyada epeyce eski olamalrına rağmen gelcekte tamamen bizlerin yaşamını saracak ürünler. Alglerle ilgili makale ve denenmiş sonuçları Tübitakla beraber Artakua firması bilimsel yayın olarak hazırladılar. Artakua tarafından alglerle besleme ile denemeleri yapılan özellikle F0 tropheus, F0 discus , ve tüm türlerdeki (karides, kerevit dahil)  hibrit canlılarla yapılan çalışmalarıda yakında  yayınlayacağından teknik ve etik olarak paylaşımı onlara bırakmak daha doğru olacağına inanıyorum.

  Bu arada yaklaşık iki sene önce bulunduğumuz bir ortamda bir kişi ile tanışmıştım. Kendisi bir sendika başkanıydı. Muhabbet bir şekilde denizde balık tutmaya ardından akvaryumlara geldi. Oğlu su ürünleri mühendisliğinde öğrenciymiş. Beni oğlunla beraber kurdukları hobihaneye davet ettiler.Gittim. Yaklaşık 10 tane akvaryum vardı. İçerisinde canlı doğuranlar vardı. Yan bir bölüm ayrılmıştı. Oradada salma tabir edilen ortamda muhabbet kuşları vardı. Birde ayrı bölüm vardı. Esas orayı gösterip anlattılar. Spirulina kültürünü Ege üniversitesinden edinip üretiyorlarmış. O zamanki düzen metal bir elbise dolabının içerisine kurulmuştu. Geçenlerde bir daha aradı. Bu sefer ayrı bir yerde buluştuk. Bildiğiniz ameliyathane strelizasyonunda ve spirulina üretimi yapılan çok katlı ve düzenli bir işyeriydi. Ürünleri insan sağlığına dair firmalara veriliyormuş. İçeriğindeki maddeyi firmalar işliyorlarmış. Daha öncelerdede paylaşmıştım , içeriği alındıktan sonrada genede faydalı sayılabilecek ama işlemsiz ürünle kıyaslanamayacak farklılığı mevcut olan spirulina yem sanayiinde değerlendiriliyor. Zaten gene araştırırsanız işlenmiş sipurilinanın yurtdışında özellikle uzakdoğudaki kilo fiyatları bizdeki sakız fiyatlarına eşdeğer şekilde.Bu bağlamda işlem görmemiş spirulina belgesi olmayan spirulinalara muadil olarak araştırdığım ve yurtdışından edinimde bulunduğum şimdilerde ülkemizde ulaşılırlılığı bulunan bu alglerin hobideki insanlarca kullanılması çok daha olumlu olacağı kanaatindeyim.

 Her daim dahada ne yapabiliriz , ne kullanarak daha doğal ve daha sağlıklı sonuçlara ulaşabiliriz düşünceleri aklımda gezmekte...  

 Kibar ve içten dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Edinimlerde dışa bağımlılığın azalıp , hobide herkesin mutlu olması adına paylaşımlarımız...

 Eğer müsaitliğiniz olurda İzmire gelirseniz , gezeriz , görürüz dahada paylaşımlarda bulunuruz.

 Sevgi ve saygılarımla...

  Muhabbetle kalınız...

 

kebodiscus2012-08-15 22:42:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Alp AtuÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2012
İl: Izmir
Mesaj: 831
Alp AtuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2012 03:35
Ahmet abi ülser için 1 aydır içiyorum kudret narını. Benim canavarlar üzerindede deneyeyim bu nacizane fikrini

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kebodiscusÇevrim Dışı

[B]5756,3[/B]
Kayıt: 19/04/2010
İl: Izmir
Mesaj: 630
kebodiscusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2012 09:45
[QUOTE=Alp Atu]Ahmet abi ülser için 1 aydır içiyorum kudret narını. Benim canavarlar üzerindede deneyeyim bu nacizane fikrini [/QUOTE]

   Alp Kardeşim merhaba...

  Kardeşim öncelikle sana şifalar diliyorum. Beslediğin canlılardaki türsel renklilikten dolayı etkilerini görmen çok daha kolay olacaktır. Aşırı doz, yan etki bulunmadığından kullanımında sıkıntı oluşmayacağından nadir beslediğin türlerdede gönül rahatlığıyla kullanabilirsin kardeşim .

 Şifayla ve muhabbetle kalasın...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HüdaiÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]9399,3[/B]
Kayıt: 23/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1002
HüdaiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2012 10:10
Dün akşam mamayı hazırladım. Buzluğa attıktan sonra sabah kalkar kalkmaz ilk işim deneme yapmak oldu. İlk başlarda yeme ilgi göstermediler. Çöpçülerden başka yanaşan olmadı. Sonrasında tek tük gelip tırtıklamaya başladılar. 10 dk sonra mamadan eser kalmadı. Beslenme anlarını kısa bir süreliğine videoya çektim. Şu anda youtube'a yüklemeye çalışıyorum. Ardından kendi tanıtım konuma ekleyeceğim.

Ahmet bey, sizce haftalık kaç öğün vereyim yavrulara bu mamayı? Benim aklımdan geçen haftalık 1-2 kez.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kebodiscusÇevrim Dışı

[B]5756,3[/B]
Kayıt: 19/04/2010
İl: Izmir
Mesaj: 630
kebodiscusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2012 10:32
[QUOTE=mertoz]Dün akşam mamayı hazırladım. Buzluğa attıktan sonra sabah kalkar kalkmaz ilk işim deneme yapmak oldu. İlk başlarda yeme ilgi göstermediler. Çöpçülerden başka yanaşan olmadı. Sonrasında tek tük gelip tırtıklamaya başladılar. 10 dk sonra mamadan eser kalmadı. Beslenme anlarını kısa bir süreliğine videoya çektim. Şu anda youtube'a yüklemeye çalışıyorum. Ardından kendi tanıtım konuma ekleyeceğim.

Ahmet bey, sizce haftalık kaç öğün vereyim yavrulara bu mamayı? Benim aklımdan geçen haftalık 1-2 kez.
[/QUOTE]

Hüdai bey merhaba...

Tanıtım konusunun linkinide eklerseniz sevinirim.  Takip etmek açısından istekli arkadaşlara kolaylık sağlayacaktır. Alışma sürecinde muhakkak bir iki gün sıkıntı olabilme ihtimali olsada sarımsağın ve karidesin cazibesi adapteyi hızlandıracaktır.

Hüdai bey doz aşımı,yan etki olmadığından sabah öğünlerinde hazırladığınız mamayı kullanmanın faydalı olacağını düşünüyorum. İçeriği deniz mahsulü ve tamamen doğal ürünler tüm öğünlerde kullansanız sıkıntı olmaz.

Emeğinize sağlık canlarınızın canına yarasın diyelim.

Görüşmek üzere...



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 05/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1205
Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2012 10:35
Ahmet bey merhaba,
 
Vermiş olduğunuz bu güzel bilgilerden dolayı çok teşekkür ediyorum, dün firma ile siparişim hakkında yazıştım, henüz tedarik aşamasındaymış, inaşallah yakında elime ulaşır, daha önce yazdığım gibi bayramdan sonra mama yapacağım, benim Diskus koloni üyelerim 7 tane Red Melon, 1 adet Turkuaz, 2 adet LSS, vermiş olduğunuz bilgiler dahilinde özellikle sarı ve kırmızı renktekiler ve stress için bu algler birebir şeklinde, kullanmaya başladıktan sonra gözlemlerimi buradan mutlaka aktaracağım.
 
Bu arada Hikari'nin Spiriluna/Multi-Vitamin katkılı kurutulmuş Brine Shrimp ürününü kullanıyorum, A.B.D'den getirtmiştim, inanılmaz derecede severek tüketiyorlar, hatta camdan göstermeye bile gelmiyor, eğer herhangi bir şekilde getirtme imkanınız olursa tavsiye ederim.
 
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HüdaiÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]9399,3[/B]
Kayıt: 23/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1002
HüdaiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2012 11:10
[QUOTE=kebodiscus] [QUOTE=mertoz]Dün akşam mamayı hazırladım. Buzluğa attıktan sonra sabah kalkar kalkmaz ilk işim deneme yapmak oldu. İlk başlarda yeme ilgi göstermediler. Çöpçülerden başka yanaşan olmadı. Sonrasında tek tük gelip tırtıklamaya başladılar. 10 dk sonra mamadan eser kalmadı. Beslenme anlarını kısa bir süreliğine videoya çektim. Şu anda youtube'a yüklemeye çalışıyorum. Ardından kendi tanıtım konuma ekleyeceğim.

Ahmet bey, sizce haftalık kaç öğün vereyim yavrulara bu mamayı? Benim aklımdan geçen haftalık 1-2 kez.
[/QUOTE]

Hüdai bey merhaba...

Tanıtım konusunun linkinide eklerseniz sevinirim.  Takip etmek açısından istekli arkadaşlara kolaylık sağlayacaktır. Alışma sürecinde muhakkak bir iki gün sıkıntı olabilme ihtimali olsada sarımsağın ve karidesin cazibesi adapteyi hızlandıracaktır.

Hüdai bey doz aşımı,yan etki olmadığından sabah öğünlerinde hazırladığınız mamayı kullanmanın faydalı olacağını düşünüyorum. İçeriği deniz mahsulü ve tamamen doğal ürünler tüm öğünlerde kullansanız sıkıntı olmaz.

Emeğinize sağlık canlarınızın canına yarasın diyelim.

Görüşmek üzere...


[/QUOTE]

Ahmet Bey, doz aşımından ziyade benim ki doz kısıtlaması oldu gibi. Az önce Art-Akua dan aradılar. Yanlışlıkla 100gr lık poşet yerine 30gr göndermişler. Sağolsunlar bugün yeniden gönderim yapacaklar. Tabi bende fark etmediğim için 50gr yerine 15gr kadar kullanmış oldum Bir sonrakinde artık dozajı artırırım. İlanilerimi tanıttığım konunun linki;

http://www.akvaryum.com/Forum/140x60x60h_ilangi_yellow_yavrulari_k594611.asp?PID=3313133#3313133

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kebodiscusÇevrim Dışı

[B]5756,3[/B]
Kayıt: 19/04/2010
İl: Izmir
Mesaj: 630
kebodiscusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2012 11:22
   Her daim olduğunca düzen noktasında Hüdai Bey maşallahınız var. Discus besleyiciliğinizdede paylaşımlarınızdaki düzen ve resim kaliteleriniz adına hep beğenimi oluşturuyırdu. Bu arada videonuzuda izledim tropheuslarınız yemi alıyorlar. Bağlayıcılık güzel noktada oluşmuş.  Sudaki dağılımı söz konusu değil. Maşallah diyorum afiyetleri olsun :-)

  Muhabbetle kalınız...

  


kebodiscus2012-08-16 11:23:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

foyasfgÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2011
İl: Izmir
Mesaj: 154
foyasfgÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2012 19:05
Kebo abim çok güzel bir yazı kışın denemem lazımfoyasfg2012-08-16 19:05:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kebodiscusÇevrim Dışı

[B]5756,3[/B]
Kayıt: 19/04/2010
İl: Izmir
Mesaj: 630
kebodiscusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2012 21:05
[QUOTE=foyasfg] Kebo abim çok güzel bir yazı kışın denemem lazım[/QUOTE]

Evet kardeşim mesleksel olaraktan daha imkanlı incelemeler imkanın varken yapacağın çalışmalarıda paylaşmayı isterim.

Muhabbetle kalasın Cem kardeşim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Abidin AcunÇevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 428
Abidin AcunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2012 00:32
Sayın KEBAP,

 Yazınız için çok teşekkür ederim.  Umarım hobiye gönül vermiş arkadaşların balıklarına kuvvet ve sağlık  verir, eksik olmayın.

Muhabbetle kalınız :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YALÇINKAYAÇevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2013
İl: Izmir
Mesaj: 37
YALÇINKAYAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2013 21:04
Kısmet olursa yakın zaman diliminde diskus beslemeyi düşünüyorum. İnternette bir çok makalenizi okudum. Bahçemde varolan bir bitkiyi burada görünce bir kez daha etkilendim. Denemeden hiçbirşey bulunamazdı. Tebrikler. Ahmet Bey saygılarımı sunuyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir