Discus ile ilgili bilgilerinize ihtiyacım var


Trojen41Çevrim Dışı

Kayıt: 04/05/2013
İl: Kocaeli
Mesaj: 29
Trojen41Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2014 15:33
Yaklaşık 2 yıldır akvaryum ile uğraşıyorum ve çok eksiğim oldugunuda biliyorum. Şu ana kadar ciklet ve astronot yetiştirdim ve artık Discus bakmak istiyorum.
Evde şu anda 5 tane akvaryum var farklı boyutlarda ve o kadar kalabalık olması sıkmaya başladı Bende hepsinden kurtulmaya karar verdim ve elime 140 tl gibi bir fiyata 14mm kalınlığında cam geçti 180-65-65 ölçülerinde (Daha rodaj işlemi yapılmadı)
Discus hakkında sürekli araştırma yapmama rağmen hala daha sormak istediğim sorular var
1- 180-65-65 cm ölcülerindeki 14mm cam için 10 mm camdan kayıt yeterli olur mu ?
2- Discus için iç filtre kullanılmazmış ve sump rahatlığına alışmış biri olarak dış filtre kullanmak istemiyorum sadece sump kullanmam yeterli olacakmıdır ?
3- Discus lar için su değişimi çok önemli diyorlar o boyutlarda bir akvaryum için günlük su değişimi hem fiziki olarak hemde maddi olarak zorlayacaktır beni daha pratik bir yolu yok mu ?
4- ve son olarak bu boyutlarda bir olaya direk atlamadan önce hüsrana uğramamak için 200 litrelık bir akvaryumda yavru alıp yetiştirmeye başlasam ilerde diğer akvaryuma geçtiğimde farklı üreticilerden alacagım balıklar sıkıntı yaratırmı ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

milamberÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 590
milamberÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2014 15:50
1) oldukça büyük bir akvaryum ve hacim ancak yeterli olacağını düşünüyorum.
2)Sump sistemi tabi ki kullana bilirsiniz güzel de olur.Ancak çok şiddetli akıntı olmamasına dikkat etmeilisiniz.
3)Belirttiğini hacimde uygun şartlarda ve sayıda discus besleyeceğinizi düşünürsek sump lı bir sistemde su ve bakteri kültürü oturduktan sonra haftalık su değişimleri yeterli olacaktır bence,birde tabi ki balıkların boyu ve kullanılan yem rotasyonu da önemli.
4)Yavru grubu 200 lt lik bir tankta belli bir boya getirmek mantıklı olabilir daha rahat su değişimi yapabilirsiniz,büyük akvaryuma da aldığınızda boylanma da baya faydalı olur.Farklı kaynaklardan edinilen discuslar da sorun çıkma riski her zaman vardır,bu illa sorun çıkacak anlamına da gelmez elbette.Ancak balıkları bir araya almadan önce farklı tanklarda bakmak ve belli bir süre karantina da tutmak ve gözlemlemek önemli bu süreçte.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Trojen41Çevrim Dışı

Kayıt: 04/05/2013
İl: Kocaeli
Mesaj: 29
Trojen41Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2014 17:32
Yorumun için teşekkürler cevremdeki herkezin korkup besleyememsi yuzunden bir turlu başlayamamistim
Simdi akvaryumu kurmadan once 200 litrede deneyecegim icin discus aramaya baslayabilirim yavrularda onemli olan nedir yani disk biçimlerini bozmamak icin neler yapmam gerekli ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir