Discus Ilk Adım


Barış DemirokÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2014
İl: Ankara
Mesaj: 279
Barış DemirokÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2015 02:51
Merhaba hobici arkadaşlar. 125x50x65h ebatlarında akvaryum var 2 3 aydır boş boş duruyor bugün içinde discus olsa diye düşünceye kapıldım. Yavrudan büyütmeyi düşünüyorum biraz araştırma yaptım fin bozukluğu diye birşey öğrendim bu bozukluk kalıcı mi doğuştan gelen birsey mi yoksa düzelme şansı olan bir şey mi. Tek tür max 2 tür ve sayisi 10 u geçmeyecek şekilde beslemek istiyorum ve tabiki bitki de olmasını istiyorum. Aydınlatma olarak elimde mevcut mobilyaya bağlı 4 florasan var florasan discus için ideal midir yoksa degistirmek zorunlumudur. Akvaryum ısısı ne olmalıdır bildiğim kadarı ile isi yüksek oluyor ama ne kadar bilemiyorum. Iç motor olarak elimde hoiyong mi ne onun 1800 luk motoru ve bir de dış motor olarak c1600 veya c1300 kullanacağım ikisini birden kullanmak zorundamiyim çünkü malum iç motor çok ses yapıyor. Şu ana kadar hep bitkisel ağırlıklı balık besledkm o yüzden nitrat patlaması filan asla yaşamadım hiç bir zaman su kirli olmadı ben bu balıklara protegnsel yem verdikçe şu kirlenecek kirlenmese bile benim içim rahat etmeyip şu değişikliği yapıcam 2 3 günde bu balıklar için nasıl bir durum olur. Ve artık ticari yönden de bakmak istiyorum kısacası o yüzden en çok tutulan ve göze hitap eden türler nelerdir bilmek istiyorum. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OzanCevikÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2014
İl: Mardin
Mesaj: 690
OzanCevikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2015 13:03
Çok çok hassas balıklardır balığın formunu yani şu tabak şeklindeki formunu yakalayabilmesi için doğru beslenme doğru su sıcaklığı ve enönemlisi su değişimi en önemli etkenlerdendir
Forumda 1-2 yıl önce sadece cama cam içinde bitki vs. Olmayan akvaryumda 20 discus yetiştirdiğini ve yavru aldığını hatırlıyorum en önemli etken su değişimi derdi hep hergündeğiştirenler var 2 günde bir vs. Ama bence en iyisi senin akvaryum boyutuna göre 3 günde bir dinlenmiş su olacaktır dip çekimiyle değişim yaparsın sırf su dinlendirmek için kullanacağın bir damacana ayarla çeşme suyunu dinlendirirsin akvaryum hacmin daha büyük olsaydı mecburen ozmoz kullanman gerekecekti discuslarla ilgili diğer bilgileri sitenin balık bilgileri bolumunden bulabilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir