DİSCUS TANK KURULUMU


seyhan aslanÇevrim Dışı

Kayıt: 15/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 24
seyhan aslanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2011 15:43
MERHABA ARKADAŞLAR SİZE BİR KAÇ SORUM OLACAK ŞU ANDA YENİ BİR TANK KURUYORUM VE     TANKIMA EKLEYE BİLECEİM KOLAY BİTKİ TÜRLERİNİ SÖYLEYE BİLİRMİSİNİZ
KUM OLARAK 50 KG AQUA KLEY EKLEDİM GÜBRE YOK 2 AD DEV MANGO KÖKÜ EKLEDİM
AKVARYUM ÖLÇÜLERİ 120X45X60 DIŞ FİLİTRE JEBO 828 HAVA MOTORU HERCULES ISITICI JAGER
300 WAT SUYU EKLEYELİ BİR HAFTA OLDU YALNIZ HATA SONUCU MİKROBELİFT AMAZON ADLI İLACIN DOZUNU FAZLA KAÇIRINCA SUYUM SİM SİYAH OLDU YÜZDE 50 SU DEĞİŞİMİ YAPTIM AMA SU YİNE BULANIK BU AKŞAM YÜZDE ELİ DEİŞİM YİNE YAPACAM ALDIĞIM 6 AD RASPORADNA 4 AD ÖLDÜ TANKIN KURULUMU İÇİN VE BİTKİ TÜRÜ İÇİN SİZDEN MUTLAKA YARDIM BEKLİYORUM SAYGILARIMLA

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

savasdursunÇevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 385
savasdursunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2011 16:58
Yeni kurduğunuz akvaryuma neden ilaç ekleme gereği duyduğunuzu anlayamadım doğrusu. Bence hiç gerek yoktu.
En kolay bitkilerin dahi belli bir ışık ihtiyacı olacaktır. Işığınızın bunu karşılabileceğini düşünerek, javamoss, javafern, zeytin, eledoa, limon ve anubias türleri başlangıç için seçeceğiniz türlerdendir.
Aquaclay üzerine bitki tutturmakta zorlanabilirsiniz. Önce sineklik çekerek üzerine siyah hagen (5cm civarı) ekleyebilirsiniz (tabii suyu boşaltmanız gerekecek). ilaç vs. kullanmadan 1 hafta çalıştırın ve yavaş yavaş bitki eklemeye başlamayın. İlk başta birçok bitki alıp hevesini kaçırmayın. Önce 5-10 dal eledoa alın, baktınız çürümüyorlar, 5-10 dal zeytin ile devam edin, bu şekilde bitkilerinizi arttırın.
Işığınızın düzenli olarak yanıp sönmesi için mutlaka bir timer alın. Bu çok önemli. Başlangıçta 3-4 saat açarak başlayın, daha sonra 8 saate kadar çıkaracaksınız. Birden 8 saat olarak başlarsanız alg problemi yaşamanız muhtemeldir.
 
Bu arada konu neden discus başlığında?
Eğer discus beslemyi düşünüyorsanız, yavru mu, genç mi, yeterli olgunluğa erişmiş discus'lar ile mi başlayacağınız çok önemli. Yavru yada genç discuslar ile başlayacaksanız akvaryumunuzdaki aquaqlay kumu da hemen çıkarın derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

seyhan aslanÇevrim Dışı

Kayıt: 15/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 24
seyhan aslanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2011 17:06
EVET YAKLAŞIK 10 CM LİK DİSCUSLA BAŞLAYACAM BALIKLARIM ALINDI AKVARYUMCUDA BEKLETİYORUM 5 ÇİFT

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MehmetAbiÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 347
MehmetAbiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2011 01:28
Merhaba Seyhan Bey.

Balık ilavenizi suyunuz tam oturduktan sonra yapmanızı ısrarla tavsiye ederim. Yoğun kimyevi madde kullandığınızdan dolayı suya discuslarınızı eklemeden önce mutlak bir ph ve nitrat testi uygulayın. Bitkili bir tank yapacaksanız discusların hoşlanmayacağı bir ışık düzeni olacaktır. Seçiminizi bu yönde yapın. Yüksek ışık değeri istemeyen bitkiler edinin. Tankınıza mutlaka pistia gibi bir nitrat canavarı eklemenizi ve mümkünse bu canavarları bir kenarda toplanmasını sağlamanızı tavsiye ederim. Bu kenar; loş ışıktan hoşlanan  discuslarınız için on numara bir seçim olur ve nitrat için çok iyi bir seçimdir. Yine mümkünse edinebildiğiniz kadar büyük bir mango kökü ekleyin. Nitrat seviyenizi takip ederek su değişiminizi aksatmayın.

Şimdiden hayırlı olsun...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir