discuslar ölüyor


BurakYILDIRIMÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2011
İl: Antalya
Mesaj: 84
BurakYILDIRIMÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2011 23:05
Ana tank ta bir discus bırakın ve diğer balıkları ikinci bir tanka taşıyın ikinci tankın suyunu sıfırdan oluşturun ışı ve ph değerlerini ana tank ile aynı tutmaya çalışın.

Ana tank ve diğer tank daki discusları takip edin.  eğer su tank ile ilgili bir sorun varsa ana tankınızdaki discus da ölecektir eğer balıklarınızda bir sorun varsa ayırdığınız tankdaki balık ölecektir. bu anlamda belki öncelikli olarak sorunun kaynağını bulmaya ve buna göre hareket etmeye çalışırsınız.

Kimse kusura bakmasın ama balıklarla ilgili tam olarak sorunu bulmak ve bu doğrultuda hareket etmek yerine ısı ve su değişimi ve kimyasal yüklenmelerle balıklara zaten normalin üstünde bir stres ortamı hazırlıyor olacaksınız.

Balıklarda belirgin bir hastalık süreci görüldüğünde doğru ilacı kullanmak kaidesi ile bu işlemi yapmanın doğru olduğunu düşünüyorum oturmuş bir akvaryuma kimyasal yüklenim ne kadar doğru olur bilmiyorum.

Zamanında bende ufacık bir hatadan dolayı 15 tane discusumu kaybettim sebebide bir kişinin söylediği bir ilacı kullanmam oldu. Bir dahamı tövbe kullanmam kim ne derse desin.

Balıklarınızı iyi gözlemleyin ölümlerin sebebini en iyi siz bulabilirsiniz.

Bakteri çakışması bu safsataya inanmıyorum, karma akvaryumumda 8 ayrı yerden aldığım discuslarım var ve daha bir tanesini bile kaybetmedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir