Discus'larımın Renkleri Normal mi ?


werneriÇevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2010
İl: Zonguldak
Mesaj: 28
werneriÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2011 00:49
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 3 yıldır akvaryum sevdalısıyım bu forumdan ve benzeri bir yerden çok şey öğrendim halende öğrenmeye devam ediyorum. önce 60cm di akvaryumum şimdi ise 500 lt. 

Şu anda 500 lt sumplı  Hafif bitkili düşük destekli bir akvaryumum var, biri büyük diğeri küçük Mangrow kökü, Hindistan cevizi, yaklaşık 20 kök anubias, 4 kök soğanlı bitki, java moss, gibi bitkilerim, 1 adet Gurami, 1 adet tetra, 10 adet Bolivian ram, 1 çift cüce vatoz, 4 adet komando çöpçü, 3 adet makrakanta var,  yem olarak Tetra Bits, yine tetranın bitkisel karışım bir yemi, tubifilex, gibi yemlerle sık sık yemleme yapıyorum, 2 hafta da bir su değişimi yapıyorum ısıyı yaklaşık 25-27 derece arasında tutuyorum. 

Soruma gelecek olursak aşağıda resimlerini eklemiş olduğum balığımdaki renk durumu normal midir ? Renksiz gibi ancak ışık kapalı olursa Güzel bir mavi renk oluyor, haricinde böyle açık bir renk aynı zamanda kuyruk kısmında siyah bir bölüm var ne anlama geliyor bilemiyorum akvaryumda sağlık sıkıntısı görmüyorum açıkcası bu konuda yardımlarınızı rica ederim,

İkinci bir resimdeki balığımın ise yanık olup olmadığını merak ediyorum.

Resimleri cep telefonu ile çektiğim için kötü görünebilir kusura bakmayın hatta ilk resimde su bulanık çıkmış ama değil. Şimdiden teşekkürler.



 


Bu balığım sorunlu değildir demi arkadaşlar.


Burdaki küçük yanık değildir demi ?






Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oğuz uralerÇevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 288
oğuz uralerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2011 01:21
Discusa başlayan çoğu kişi gibi bende dahil aynı hatayı yapmışsınız küçük discus almışsınız.Verilen besinler ve  sık su değişimi gelişim için gerekli su değişimini yazmamışsınız ama besinler yanlış artemia ve dana yüreği gelişim için gerekli tubifex ise tam bir parazit kaynağı verilmemeli balık renksiz mi veya yanık mı tam söylemek için balığın yaşını bilmek lazım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

werneriÇevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2010
İl: Zonguldak
Mesaj: 28
werneriÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2011 01:38
[QUOTE=oğuz uraler]Discusa başlayan çoğu kişi gibi bende dahil aynı hatayı yapmışsınız küçük discus almışsınız.[/QUOTE]


Dana Yüreği için hazır olarak mı tavsiye ediyorsunuz ? yoksa dıy olarak mı ? Tubifilexi çok az verdim ama daha çok tetra bits veriyorum. Yeme tepki ile ilgili sorun yok ama sanırım sık sık su değişimi daha fazla gerekli.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Alper DecalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/11/2008
İl: Ankara
Mesaj: 653
Alper DecalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2011 05:49
Yem olarak kendiniz yapdıgınız yemi tercih edin ve dondurulmuş kan kurdu verin tavsiyemdir ve eyer balıklarınızın hastalanmamasınnı istiyosan ısıyı 32 33 e cıkar  yavaş yavaş ve ufak kalan diskus büyümüyorsa yanıktır şöyle bi tiyo veriyim gözünün üstüne 3 4 göz sıması lazım en az 2 eyer sıvarsa yanık deyildir disk şelini alması lazım ve su degişiminin sıklaştırın ne kadar cok degişim o kadar iyi .
 
Şöyle bi yem tarifi var tavsiyemdir.Alıntıdır
 
Evde, yüksek protein içeren dana yüreği ve karidesten kendi yaptığımız yemler çok önemlidir, bu yem balık adedine göre hesaplanarak yapılabilir, şuda bilinmelidir kara hayvanlarının etlerinin besin değeri 3 ay, deniz ürünlerinin besin değeri 1ay derin dondurucuda kendini muhafaza edebilmektedir.
Ben kendi ihtiyacım kadar yaparak sizlerede tarif etmeye çalışayım, yemin kısaca yapılışı şu şekildedir,

Malzemeler:
1-) 2 kg taze, temizlenmiş yağlarından ve sinilerinden arındırılmış temiz et kısmı kalmış dana yüreği,
2-) 1 kg taze, kabuklarından ayıklanmış iyice yıkanmış karides,
3-) 8-10 diş sıkılmış sarımsak,
4-) 5-6 çay kaşığı toz spırulına( spırulina 2-3 yemek kaşığıda kullanılabilir)
5-) 2 adet mukavva
Bunlar ana malzemelerdir, isteğe göre ilave olarak temiz alabalık fleto, somon fleto, mevsiminde ayıklanmış hamsi, haşlanmış temizlenmiş dolmalık kırmızı biber(kırmızı discuslar için), ıspanak, havuç, bezelye ilave edilebilir.

Yapılışı:

Yürek ve karides blendırdan yada ev tipi kıyma makinesinden macun kıvamına gelecek şekilde çekilir(Resim1-2-3),daha sonra sıkılmış sarımsak ve spırulina da karışıma eklenir ve iyice mikser ile karıştırılır(Resim 4-5-6), 40x30 cm ebatlarında 2 adet mukavva gerekmektedir, mukavvalardan birisi, masaya konur, üzerine streç folyo serilir ve macun kıvamındaki karışım üzerine dökülür bir spatula yardımı ile yaydırılır(Resim 7-8-9-10-11), sonrasında üzerine tekrar folyo serilir ve diğer mukavva üzerine kapatılarak bastırılır, karışımımız iki mukavva arasında tost edildikten sonra(Resim-12-) o şekilde derin dondurucuya koyulur(Resim-13-), 24 saat sonra yemimiz plaka şeklinde donmuştur ve mukavvalar no frosttan alınabilir, sonrasında ince ince ve küp küp dilimlenerek discuslarımıza verilir.
Eyer bütce durumuna göre ve elinde ne varsa öyle yapabilirsin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

azakpurÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6771,3[/B]
Kayıt: 28/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 317
azakpurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 04:45
Öncelikle size söliceklerim umarım sizi yıldırmaz ama balıkları besleme şekliniz baştan sona yanlış.
discuslarınızın ikisininde gözleri vücutlarına göre büyük buda onların yanık olduğunu gösteriyor. şimdi yanlışlarınıza gelelim.
1. discuslar sürü halinde yaşamayı sevdikleri için sizin tank ebatlarınıza göre 8-10 adet olmalı ve yanında başka balık olmamalı.
2. tubifex vermemelisiniz tabi onları dezenfekte edip veren üreticeiler var ama bizim onlarla uğraşacak vaktimiz yok. bunun sonu mutlaka iç parazite gidicek ve eminim şuan sizin balıklarınızda mutlaka var. tubifexi birden keserseniz bunu anlıcaksınız çünkü discuslarınızda şuan bir sürü asalak var. ama verdiğiniz tubifex şuan hem balığa hemde onlara yetiyor o yüzden balığınıza saldırmıyorlar fakat vermeyi kestiğinizde balığınıza saldıracaklar ve onu yavaşa yavaş ölüme sürükleyecekler. tubifexi yavaş yavaş kesin bu arada su piresi bulursanız su piresi verin hayvanları mutlaka yüreğe alıştırın ve bu esnada iç parazit tedavisi uygulayın. bunun için paraziquantel içeren topkim tenikur kullanabilirsiniz.
3. balıklarınız gelişimini tamamlayana kadar onları cama cam akvaryumda büyütün. bitki olarak sadece anubiasları elinizde tutun.
4.su sıcaklığı 30 derece olmalı. bu ısı balıklarınız sindirim sistemi hızlandıracak ve iştahlarını açacak.
5.su değişimini hergün ve en az %25 olarak yapın. 2 hafta çok uzun discus için. bence en büyük yanlışınızdan biri bu.
 
(Unutmadan Alper beyin verdiği yürek tarifi oldukça iyi bence başka tarif aramayın. karides bulamassanız koymamanızda çok sorun yok. tabiki bulursanız çok iyi olur.)
 
sanırım sadece bunlar eksiğim kalmışsa istediğiniz zaman sorabilirsiniz. umarım sizi discustan soğutmamışımdır. bakın bu balıklar çok güzel ve seyir zevki çok yüksek balıklardır. lakin  güzel olan her şey emek ister ve discustan başka hiç bir balık (bence) emeğinizin karşılığını o kadar iyi veremez.  (discus beslemek zor değildir sadece biraz emek ister o kadar.)
kokesta2011-08-15 04:48:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

werneriÇevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2010
İl: Zonguldak
Mesaj: 28
werneriÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 21:00
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim, bu konuyu açtıktan sonra Discus besleyen birkaç abime konu hakkında bilgiler sordum ve aldığım geri bildirimler genel itibari ile aynı oldu, Yorumlarınız Discus'tan soğutmadı aksine doğrusunu yapmam için yönlendirdi. İç parazit konusunda parazit olduğunu sanmıyorum çünkü Tubifex'i keseli oldu biraz fakat balıklarda bir sıkıntı gözlemlemedim. peki kumu çıkarmış olsam Magrow kökü ve onlara bağlı Anubiasları bıraksam nasıl olur ? Birde Bloian Ramlar kalsa yine sıkıntı oluştururmu ? Ben yavru alma peşinde değilim açıkcası, ama görsel zevki yüksek bir akvaryum yapmak istiyorum bu nedenle bitkili olsun istemiştim, ne zaman böyle tam bir bitkili olacak şekle getirebilirim acaba balıklarımı.
Su değişimi konusunda da çok haklı olduğunuzu düşünüyorum, ama nasıl baş edeceğimide bilmiyorum. Akvaryum Sumplı olduğu için su değişiminde bir avantajı olurmu ? werneri2011-08-15 21:05:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

azakpurÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6771,3[/B]
Kayıt: 28/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 317
azakpurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 22:50
[QUOTE=werneri] Yorumlarınız için çok teşekkür ederim, bu konuyu açtıktan sonra Discus besleyen birkaç abime konu hakkında bilgiler sordum ve aldığım geri bildirimler genel itibari ile aynı oldu, Yorumlarınız Discus'tan soğutmadı aksine doğrusunu yapmam için yönlendirdi. İç parazit konusunda parazit olduğunu sanmıyorum çünkü Tubifex'i keseli oldu biraz fakat balıklarda bir sıkıntı gözlemlemedim. peki kumu çıkarmış olsam Magrow kökü ve onlara bağlı Anubiasları bıraksam nasıl olur ? Birde Bloian Ramlar kalsa yine sıkıntı oluştururmu ? Ben yavru alma peşinde değilim açıkcası, ama görsel zevki yüksek bir akvaryum yapmak istiyorum bu nedenle bitkili olsun istemiştim, ne zaman böyle tam bir bitkili olacak şekle getirebilirim acaba balıklarımı.
Su değişimi konusunda da çok haklı olduğunuzu düşünüyorum, ama nasıl baş edeceğimide bilmiyorum. Akvaryum Sumplı olduğu için su değişiminde bir avantajı olurmu ? [/QUOTE]
tubifexe bağlı hastalık görmediğiniz için inanın çok sevindim. kökler ve anubias bendede var bir sıkıntı çekmedim onlarla ilgili. balıklarınız büyüdükten sonrada istediğiniz görsel akvaryumu kurmanızda bir sakınca yok. akvaryumun sumplı olması tabiki avantaj ama su değişimini yinede aksatmamalısınız en azından her gün dip çekimiyle birlikte 20 30 litre değiştirin üşendiğiniz zamanlarda.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir