Discusta ani hareketlerle cama carpma...


goktugyÇevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1501
goktugyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2007 19:49
[QUOTE=olgi][QUOTE=leventiscil] GEÇMİŞ OLSUN . BAZEN BALIKLAR BÖYLEÇILDIRIYOR .Bunun eniyi ilacı eczaneden alacağın permasol  3-4 tane hapı 125 -150 gr suda yani bir çay bardağı kadar suda  erit ve 100 lt ye 35-40 damla damlat  ikinci gün yine aynı  sonra bir hafta bekle sonra suyun yarısını değiştir görecesin gececek gecmazse bir daha tekrarla ben yaruları olan erkek discusumauyguladım geçti yapmazsan kesin ölüyorlar  permasol zehirlidir ellerine sağa sola sürünmesin  .SAYGILAR[/QUOTE]
 
Permasol'ün biraz tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Dozajı çok iyi ayarlanmalı. Ayrıca balık belki sadece streste ve hiç bir hastalığı yok, durup dururken permasol gibi bir kimyasalla tedavi etmeye gerek yok. Biraz daha bekleyip iyice gözlemledikten sonra asıl sorunu tespit etmeye çalışın ve tanka çok fazla müdahalede bulunmayın.
 
Saygılar,
[/QUOTE] Kesinlikle katılıyorum. Özellikle discus gibi hassas türlerde çok kötü durumlar haricinde uygulanmasını da doğru olarak nitelendirmiyorum. Bir süre akvaryum aydınlatması kullanmayın. Akvaryumun bulunduğu bölüme ani hareketlerle girmeyin. Mümkünse kaliteli vitaminlerle takviyede bulunun. (aqutan gibi stress giderici özellikteki )

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir