Discusum Hasta


metessÇevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1
metessÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2011 20:25
Merhaba sevgili akvaryum.com üyeleriTebessüm.Benim bir discusum var ama bir anda hastalandı.Kafası içe doğru ezildi ve kafa bölümü sarılaştı.Discus hastalıklarına baktım ama böyle bir hastalık bulamadım.Davranışları normal ama çok az yemek yiyor.Aglama Ne olur bu hastalık nedir ve nasıl balığımı kurtarabilirim?Lütfen yardım edin.AglamaBalığımın dışkısıda iyi durumda.



metess2011-02-10 20:53:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DİSCUSLOVEÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 41
DİSCUSLOVEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2011 23:29
Mete bey discusunuz discus hastalığıda diye adlandırılan hexamita hastalığına yakalanmış...Bu hastalık genelde olumsuz su şartlarına bağlı olarak protozoonların balığınıza hakim olması ile baş gösterir...Discus balığı hastalık safhasında yem almaz bar gösterir yada kendini karartarak stres altında olduğunu dışa vurur...Balığınızın kafasındaki çökme göz önüne alındığında hastalığın ilerlemiş olduğunu söyleyebiliriz...Balığınızı  bu safhada günde iki kez permasol banyosu yaptırmanızı ve su koşullarınızı iyileştirmenizi tavsiye ederim...Ancak işiniz oldukça zor görünüyor...Bu aşamadaki balığı kurtarmak inanın çok zor iş...Geçmiş olsun..Balığınızın en kısa sürede iyileşmesi dileklerimle.....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kebodiscusÇevrim Dışı

[B]5756,3[/B]
Kayıt: 19/04/2010
İl: Izmir
Mesaj: 630
kebodiscusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2011 23:36

Merhaba...

Bakteriyel enfeksiyonların başında Diskusu en fazla etkileyen "pseudomona ve Aeromonas" gurubu bakterileri gelmektedir. Bu tip enfeksiyonlar hızlı yayılım gösterdiği için hızlı ölümlere neden olabilir. Enfeksiyonlarda belirti olarak gözle kafa çıkıntısı arasında ve yüzgeçlere doğru hafif pembeleşme görülebilir. Bu pembeleşme genelde mavi tonlardaki balıklarda daha açık ve seçik bir hal alır. Renkte kararma, yüzgeçlerde parçalanma, solunumun hızlanması başlıca belirtileridir. Balık hastalığı şiddetli geçirdiği dönemde ciddi mukoza tabakası atarak, hızlı solunum yaparak, kararmış bir halde kendisini akvaryumun bir köşesinde konumlandırmaya çalışır. Bazı hallerde yan dönmeler ve denge kayıpları yaşanabilir. Denge kayıpları balığın ölüme bir adım daha yaklaştığının göstergesidir.

Tedavisinde gram negatif, gram pozitif bakterilerini elimine edebilen geniş spektrumlu antibiyotikler kullanılabilir. Örneğin tetracicilin, nitrufuran içerikli antibiyotikler çoğu zaman işe yaramaktadır. Diskus balığı bu ağır hastalık döneminde kafa kısmında bulunan kıkırdaksı dokuyu çok çabuk bir şekilde kullanır. Hastalık şiddetine bağlı olarak kafa kısmındaki çöküntü bir hafta içerisinde belirebilir. Ölen balıklara bakıldığında ciddi derecede kafada çöküntüler ve vücutta şişmelere rastlanabilir. Bakteriyel enfeksiyonlarda ph değerini düşük tutmak bakteri gelişimini yavaşlatmak için çok önemlidir. Uygun ph değeri 5.5-6.0 aralığıdır. Bazı üreticiler bu tip enfeksiyonlara mahal vermemek için ph değerlerini düşük değerlerde tutarlar. Hatta Jack Wattley ilaç kullanmadan direk ph düşüşleri yaparak balıklarını tedavi etmektedir. Bu yöntem antibiyotik kullanımının yaratacağı dezavantajları engeller.

Belirlediğiniz tedaviyi karantina akvaryumunda yapmanız gerekmekte yada banyosal ayrı bir yerde uygulama yapılmalı nacizane,bitkileri gördüğümden dolayı...
Geçmiş olsun Mete bey umarım bilgiler açıklayıcı olur...
Saygılarımla...
kebodiscus2011-02-10 23:39:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onurdemirbalaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,36187[/C] [B]4861,3[/B]
Kayıt: 05/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1983
onurdemirbalaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2011 09:32
Balığınızdaki şekil bozukluğunun iyiyleşmesi zor görünüyor malesef.Balığınızın gözündede bir problem var,siz en iyisi güzel bir dış parazit ilacı ile denemelere başlayın.Discus sağlam balıktır uzun süre çabalar iyileşmek için.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir