Dişi dişi ile çiftleştiğinimi sanıyor, yoksa erkekmi


ibektasÇevrim Dışı

Kayıt: 17/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 346
ibektasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2011 03:15
Arkadaşlar 7 dişi 1 erkek olduğuna emin olduğum yunus kolonim var 5 aydır bendeler balıklardan da anlıyorum dişi erkeği ayırt edebiliyorum acemi değilim, fakat bu olayı ilk defa gördüm. Erkek yunus dişileri tek tek çekip bölgesinde çiftleşiyor genelde 1 dişi ile yumurta döküp araya diğeri giriyor 2. dişi ilede çiftleşiyor sırayla ikisinide çekip çiftleşiyor bu gayet normal..

Fakat bir dişi geldiğinde diğer yumurta alan başka köşeye gittiği anda olay kopuyor. Dişi olduğuna emin olduğum başka bir balık yumurta almayı tamamlamamış dişiyi etkileyip kenara çekiyor kur yaptıktan sonra dişi yumurta döküyor ve bu dişi olduğuna emin olduğum balık tüm yumurtaları yiyor yumurtayı döken dişi toplayamadan...

Yani kısacası dişiye erkek gibi yaklaşıp yumurta döktürüyor ve yumurtaları afiyetle yiyor diye tahmin ediyorum, başına gelen başka arkadaşlarda varmı ve başıma ilk defa geldi yada sürekli oluyorda bizlermi az denk geliyoruz.. ŞAşırdığım bir çok husus var ayrıca..

1.si Ben dişi olduğuna emin olduğum balık erkek olabilirmi?
2. Erkek olmuş olsa bile neden bütün yumurtaları yiyor gerçi bu 2. şüphem birinci şüphemin cevabını veriyor gibi yinede sizlerden bilgi almak isterim.
3 Bu balıklar bu kadar zeki olabilirlermi yani bir dişi diğer dişiye erkekmiş gibi yaklaşıp yumurtalarını yiyecek kadar akıllımı?
4 Bu balık bu kadar akıllıysa diğeri neden bu kadar aptal? =)
5böyle bir alışkanlığı olan balığı koloniden atmak gerekir haklımıyım acaba?

Herkeze şimdiden çok teşekkürler bol yavrular..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DesperaldoÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2011
İl: Erzincan
Mesaj: 233
DesperaldoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2011 09:22
Malawi Cichlidlerin de genelde hep baskın erkekler one cıkar pasıf kalan erkekler genelde kendilerini dişiymiş gibi kamofle eder ve oyle davranırlar baskın erkek ortadan kaybolduğunda hemen vucutlarında salgıladıkları hormon değişikliği senk ve şekil degişikliği başlar ve 2-3 gün içinde sperm uretme eteneği kazanırlar. Sizin dişi sandiğiniz aslında erkek olabilir. Eger imkanınız varsa birgun gece işikları yakmadan bir el lambası yardımı ile erkeği akvaryumdan ayırın hemen ertesi gün kendini kamofle etmiş erkek ortaya cıkacak ve giden erkeğin yerini sahiplenmeye çalışacaktır .
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibektasÇevrim Dışı

Kayıt: 17/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 346
ibektasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2011 12:45
[QUOTE=Desperaldo]Malawi Cichlidlerin de genelde hep baskın erkekler one cıkar pasıf kalan erkekler genelde kendilerini dişiymiş gibi kamofle eder ve oyle davranırlar baskın erkek ortadan kaybolduğunda hemen vucutlarında salgıladıkları hormon değişikliği senk ve şekil degişikliği başlar ve 2-3 gün içinde sperm uretme eteneği kazanırlar. Sizin dişi sandiğiniz aslında erkek olabilir. Eger imkanınız varsa birgun gece işikları yakmadan bir el lambası yardımı ile erkeği akvaryumdan ayırın hemen ertesi gün kendini kamofle etmiş erkek ortaya cıkacak ve giden erkeğin yerini sahiplenmeye çalışacaktır .
 
[/QUOTE]

İlginiz için teşekkürler öncelikle.
Yalnız şöyle bir durum var önceden başka bir erkek vardı fakat öldü 2 ay kadar sadece dişiler vardı elimde yani o zmn hiç çiftleşme olmadı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir