dişi erkeği kovalıyor


HhkngmsÇevrim Dışı

Kayıt: 01/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 259
HhkngmsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2009 20:02
10 litrelik bir beta akvaryumum var ve ilk başta dişi betayı erkeğin yanına atmakta çekindim vurmasından dolayı, en sonunda dişiyi akvaryuma atınca bir süre erkek ilgi gösterdi. Dişiye bir zarar vermedi ama daha sonra benim düşündüğüm olayın tam tersi oldu, dişi betam erkeği kovalamaya başladı. Nedeni ne olabilir ?eren the legend2009-04-08 09:44:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HüdaiÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]9399,3[/B]
Kayıt: 23/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1004
HüdaiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2009 21:19
Akvaryumunuz küçük ve bol bitkiniz yok ise erkek ve dişinin bir arada tutulması önerilmiyor. Heleki dişi çiftleşmeye hazır değilse -erkek herzaman hazırdır- maalesef erkek veya dişinin ölümüne neden olabilecek kavgalar olabiliyor. Benim CT erkeğim dişiden darbe alınca 2 hafta kendini toparlayamamıştı. Canlı kan kurdu ile beslemiştimde toplamıştı kenini. Şayet çiftleştirmeyi düşünüyorsanız her ikisininde boyutlarının eşit olmasına özen gösterin. Ve çiftleşme alametleri göremediyseniz - ki çoğu forumda bunlar ile ilgli makaleler mevcut- bir arada tutmayın derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DARKNESSÇevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 127
DARKNESSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2009 00:18
Öncelikler akvaryumunuz üretim için biraz küçük değil mi ? İkincisi üretim için gerekli olan aşamaları izlemeniz gerekiyor ki sağlıklı bir üretim yapabilesiniz. Erkeğiniz çekingen davranmış belli ki hazır değil. Dişiyi akvaryumdan alın ve birbirini görmeyecekleri şekilde başka bir yerde besleyin. Bol ve Çeşitli yem ile kondüsyon kazandırın. Daha sonra dişiyi akvaryuma değilde ayrı bir kap içerisinde birbilerini görecekleri şekilde bir yere koyun. Eğer erkek ve dişi birbirlerine kabarıyorlarsa ikiside hazırdır. Bu aşamayı takiben erkek köpük yuva yapacaktır. Birbirlerini gördükten itibaren ve yuva yapımı sırasında yemleme yapmayın. Yuva yapımı bittikten sonra ikisinide yemleyin ve dişiyi akvaryuma salabilirsiniz.
Not: Erkek dişiyi kovalayabilir. Kuyruğa darbeler olabilir. Kavalama sıtasında köpükler bozulabilir(erkek tekrar tamamlayacaktır)Ancak asla vücuda darbe olmamalıdır. Üreme sırasında çok acil durum olmadıkça müdahaleden kaçının ve uzaktan gözlem yapınız. Başarılar !!!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir