Dişi lepistes doğurdu ama yavrulukta değil.


erdem96Çevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 66
erdem96Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2009 12:32
Damızlık dişi lepistesi yavruluğa almıştım doğumuna az kaldı. ama akvaryumdaki diğer küçük dişi lepistes doğurmuş.Gördüğüm kadarıyla 10 tane falan yavru var onları nasıl kurtarırım.sera vipan yem var pul. yavruları nasıl beslicem.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

thunch84Çevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2009
İl: Ankara
Mesaj: 285
thunch84Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2009 14:15
[QUOTE=erdem96]Damızlık dişi lepistesi yavruluğa almıştım doğumuna az kaldı. ama akvaryumdaki diğer küçük dişi lepistes doğurmuş.Gördüğüm kadarıyla 10 tane falan yavru var onları nasıl kurtarırım.sera vipan yem var pul. yavruları nasıl beslicem. [/QUOTE]

Nasıl kurtaracağınızı mı yoksa nasıl besleyeceğinizi mi soruyosunuz tam anlamadım ama ikisine de cevap vermeye çalışayım. Eğer akvaryumunuz bol bitkiliyse yavrular rahat saklanabilecekleri için ayrı bir yere almanıza gerek yok diyor uzman hobiciler fakat ben yinede ayrı bir yere alıp 1ay kadar sonra akvaryuma salma taraftarıyım. Ben yaklaşık 1 hafta önce yavru aldım(kılıçkuyruk) ve bunlar benim ilk yavrularım. Onları 500ml'lik pet şişenin dibinden yaptığım yavrulukda tutuyorum. Pul yem yavrular için uygundur fakat pul yemi ezip neredeyse toz haline getirmeniz gerekiyor, yavruların küçük ağızlarına uygun şekilde. Bunun dışında haşlanmış yumurtanın sarısını toz haline getirip verebilirsiniz fakat ne kadar sıklıkla verilmeli tam olarak bilmiyorum. Yavru bakımı ve beslenmesi konusunu  http://www.akvaryum.com/Forum/yavru_tanki_kurulumu_ve_bakimi_(_derleme)_k137240.asp bu linkden araştırabilirsiniz ve site içinde arama yapmanızı tavsiye ederim, deneyimli arkadaşların tacrübelerini de öğrenmiş olursunuz. Ben çok faydasını gördüm.

Sağlıklı balıklar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir