Dişi Lepistes Ölümleri


snakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/01/2009
İl: Mugla
Mesaj: 164
snakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2011 11:00
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Doğum sonrası toparlayamama ve ikibüklüm olup, ölme.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 160x60x60 full bitkili.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 35-40 civarı Lepistes, 2 adet Ay Molly, 12 Molly, 15 adet Platy, 18 Bronz Çöpçü, 7 Vantuzlu Çöpçü, 13 damızlık Cüce Vatoz ve 40 civarı yavruları.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): -------------

Filitrasyon: Sump +

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Sadece bitki gübresi.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Su değişimini vaktim olmadığından dolayı yapamıyordum. En son 3 gün önce %20 değişim yaptım. Haftalık % 20 değişimi yapmaya çalışacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MehmetAbiÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 347
MehmetAbiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2011 11:47
Geçmiş Olsun Serkan Bey...

Hamilelik ve doğum esnasında ölümler oluyorsa, Geçici olarak bitkilere zarar vermeyecek kadar ısınızı yükseltip, doğumları daha rahat yaptırabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla bu fiziki rahatsızlıklar doğum esansında meydana geliyor. Yükselen ısıda lepisteslerin daha rahat doğurduklarını nereden tam hatırlamıyorum ama sanırım yine bizim forumumuzda okumuştum. Tecrube sahibi arkadaşlarımızda mutlak duruma müdahale edeceklerdir.

Tekrar geçmiş olsun...
MehmetAbi2011-04-29 11:49:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

etufekciÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 406
etufekciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2011 12:47
Selamlar 

İlgi alanı olarak en çok yorum yaptığım konu bu herhalde. :) En azından bildiğim bir konu. 
Size şöyle anlatayım. Doğumda lepistesler karınlarına doğru bükülüp yavruların çıkmasını sağlarlar. Normal koşullarda bu eğrilik kalmaz. Fakat iki koşulda eğrilme ve ölme gerçekleşiyor.

Birincisi ırk lepisteslerin ithal yerli kısa kuyruk uzun kuyruk diye ayrıldığını duymuşsunuzdur. Bunlardan kısa kuyruk mat siyahımsı renklere sahip olanlar tecrubelerime göre doğum sonrası en kolay ölenler. 
İkincisi aynı soydan balıklar. Bunlar akvaryum içinde kardeş lepisteslerden olanlar doğum yaptıklarında hatta ilk doğumda omurga eğriliğinden muzdarip olup ölebiliyorlar.
Üçüncüsü sık doğum veya çok doğum yapmak. Üst üste 3 -4 ay doğuran bir lepistes gerşektende sağlığını yitiriyor. o yüzden erkek lepistes sayısını az dişiyi fazla tutun. Birde yeteri kadar yaşlanmış ise artık son doğumunda eğrilip kalıyorlar yapacak bir şey yok.

Benim size tavsiyem ilk başta balıklarınızın ırkını araştırın basit kırma ırklardan uzak durun. ikincisi ne kadar hastalık bulaştırıp ölme imkanı olsa da ayrı akvaryumlardan alınmış balıklardan bir sürü oluşturun. 
İlk başta karma bir akvaryum yapmaya çalışın bir birlerine bulaştırdıkları hastlaıklardan baya kayıp yaşarsınız. Ama sağ kalanlar dirençli olanlardır. Çok sağlıklı bir tank yapmanızı sağlar. Bir kaç nesil rahatça üretirsiniz. Birileri ölür birileri doğar. :)) kolay gelsin 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

snakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/01/2009
İl: Mugla
Mesaj: 164
snakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2011 03:20
Arkadaşlar önerileriniz için teşekkür ederim. 8 erkeği bugün akvaryumcu arkadaşıma götürüp 16 adet dişi ekledim. Dişi sayısı 25 oldu erkek ise 15 civarı. Erkeklerden biraz daha eleme yapacağım. Tekrar teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir