dişi saulosi kuyrugunu hareket ettirmeden yüzüyor


SefaKaraaÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 53
SefaKaraaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2013 12:55
Merhaba arkadaşlar. Mobilden bağlandığım için şablonu bulamadım. Bu sabah baktığımda dişi saulosilerimden birinin kuyrugunu hareket ettirmeden sadece yuzgecleriyle yuzdugunu gördüm. Diğer baliklarda sorun yok sağlıklı bir şekilde yüzüyor.
Akvaryuma kaya tuzu haricinde ilac kullanmadım.
Ve balığın solungaclarinda nokta seklinde yeşil-siyah renk var. Acaba ne gibi bir sıkıntı olabilir. Şimdiden teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vet.hek.Çevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2010
İl: Gaziantep
Mesaj: 127
vet.hek.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2013 17:57
Güzel bi foto lazım. Ancak siyah (yeşilimsiyada mavimsi) noktalar 'Sprulina' içeren yemlerle çok fazla beslendikleri zaman ortaya çıkabiliyor.  





Fakat kuyruğunu kımıldatmadan yüzmesi ilk önce akla Dayak yediğini getiriyor. Pek tabii parazitde olabilir. 

Akvaryumda diğer balıklardan daha büyük veya onları çok fazla strese sokan balıklar varsa. Bu durum balıklarda renk değişikliğine sebebp oluyor. (Özellikle karma akvaryumlarda). Aynı durumla karşılaşan ve saldırgan balığı çıkardıktan 2 ay sonra balıklarının renklerinin düzeldiğini söyleyen akvaristler de var.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SefaKaraaÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 53
SefaKaraaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2013 18:49

boydan değilde sadece tek biyerde var sağ ve solda. sanırım bu balığın renginden dolayı. benim aklımı kurcalayan balığın bir anda bu şekilde hareket etmesi. baskın bir erkek var. o dişileri kovalıyor. ama dövecek kadar değil. peşinde yüzüyor kovalıyor sonra bırakıyor. şimdi video yüklüyorum. balıklar bazen kendilerini kuma vuruyor. bir tanesi yüzümediği halde ani olarak kendini sallıyor, titriyo sanki bişeyden rahatsız gibi. diğerleri normal şekilde yüzüyor. balık beslemeye yeni başladım. ne olabileceği hakkında hiç bir fikrim yok. araştırmalarıma göre iç parazit denilen hastalıktan dolayı olabilir. inşallah diğer balıklara geçmez.
[VID]http://youtu.be/BMFIOeSZekE[/VID]  buyrun video 10. sn deki hareket.SefaKaraa2013-11-12 19:19:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir