DİSKUS BAŞLANGIÇ


samcetÇevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2013
Mesaj: 15
samcetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2013 19:03
2 Yıldır akvaryum ile uğraşıyorum daha önceleri çiklet türlerinde besledim bir çok defa yavru alıp büyüttüm fakat biraz daha görsel ve göze hoş gözükmesi için bitkili bir akvayum'a geçiş yapmaya karar verdim. taban lav kırığı mango kökü ve bitki olarak şimdilik java firen, anubias, echinodorus canlı olarak 20 adet neon, 6 adet corydoras 2 adet albino cüce vatoz ek olarak tabiki diskus almayı düşünüyorum hangi türlerden almalıyım nelere dikkat etmeliyim biraz sıkıntılı bir dönemdeyim galibe hiç bir yerde bulamıyorum yavru diskus en az 7 cm almayı düşünüyorum suyu hazırlamak için neler yapmalıyım kısaca desteklerinizi bekliyorum. akvaryumun boyu 110*45*60 dış filitre kullanıyorum yeterlimidir şimdiden tüm arkadaşlar teşekkür ederim ilginiz için. samcet2013-07-12 00:55:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YavuzGerekliogluÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 25/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 414
YavuzGerekliogluÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2013 21:39
  Merhaba Sami Bey.Ben bildiklerimi aktarayım.Eğer 7cm discus alacaksanız ki bu yavru demek bunun için çok su değişimi ve iyi beslenme gerekir(dana yüreği).Bu çok su değişimleri  ve beslenme siz de zorlluklar yaratabilir çünkü akvarymun bitkili ve kumlu olması bazı engeller teşkil eder.Bu yüzden bitkili ve kumlu bir akvaryum istiyorsak 10cm ve üzeri discuslar almalıyız ,bu boydaki discuslar daha az su değişimi ve normal kuru yemlerle de besleneceği için problem oluşturmayabilir.Neon ,corydoras ve cüce vatozlar sıkıntı yaratmayacaktır(cüce vatoz için discusa yapışıyor dediler ama ben de öyle bir sorun olmadı).Akvaryum brüt 300 litre bence 6 adet discus tek tür bakılsa daha iyi olur.
  Eğer 7 cm discus alırsanız ,cama camda büyütüp sonra bitkili discus akvaryumu yapmanız daha mantıklı olacaktır.
Söyleyebileceklerim bunlar.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvarist24Çevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 386
akvarist24Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2013 21:56
    Bitkili akvaryumda ısrar edecekseniz , alacağınız discusların en az 11-12 cm olması gerektiğini, hangi yemi yiyip yemediklerini, yaklaşık su değerlerini, olası sıcaklığın bitkilerinizi öldürüp öldürmeyeceğini, bilmeniz gerektiğini düşünüyorum.
    Sıcaklık göz önüne alındığında , yosun problemi olmaması için cüce vatozlar çıkmalı, elma salyangozları eklenmeli.
   Sayı olarak 4-5 adet discus yeterli olacaktır, ileride eş tutturmak üretmek gibi bir niyetiniz yoksa discusun herhangi bir rengi türü yada karma renk (aynı yada yakın boyda) alınabilir. 
   10 adet discusta  sağlıklı  olarak beslenebilir fakat diğer yorumda da belirtildiği gibi camacam akvaryumda olsa her gün bakım yapma zorunluğu ortaya çıkacaktır.Sağlıklı balıklar. CoşkunKAYA2013-07-11 21:57:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

disneonÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2012
İl: Ankara
Mesaj: 119
disneonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2013 23:42
Merhaba .
discus için acemi sayılırsınız o yüzden benim tavsiyem bitkili tanka hiç bulaşmayın.

sade tank kurayım derseniz . akvaryumunuza suyu doldurun dış filtrenin iç malzemesini ayarlayın elyaf sipurx olsun çalıştırın akvaryumu 3 gün sonra sera nitrivect ekleyin. 6. gün azıcık yem atın ama azıcıkolsun . o yemler bozulacak suda çıkarmayın. 15gün sonra su hazır.akvaryumunuz 7 tane yetişkin balık için yeterlidir yavru alıcam diyorsanız yerli alın suyunuz 32 derece olsun günlük dip çekimi yapın ve su ekleyin ekleyeceğiniz su aynı sıcaklıkta olsun.. 
saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

samcetÇevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2013
Mesaj: 15
samcetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2013 17:49
Şimdiden ilginiz için tşk ederim önerilerinizi dikkate alacağım tabiki akvaryumum ısısı şu an 30 derece sabit 3 güne bir 4/1 oranında sürekli su değişimi yapıyorum haftada bir dip çekimi yosun problemim şu ana kadar olmadı günde 8 saat ışıklar açık kalıyor zaman ayarlı ışıklarım şu an hazır olduğunu düşünüyorum akvaryumun diskuslar için ilerleyen zamanlarda tabiki bir iki ekleme daha yapacağım bitki olarak tabiki diskus ilerleyen zamanlarda elbette yavru almak isteyeceğim ama yavru almam için biraz daha zaman gerek bakalım inş. şu an nereden en sağlıklı diskus alırım diyedek araştırmadayım önerilerinize her zaman açığım çıtayı biraz daha yükselttim biraz daha büyük en az 10cm diskus alamaya karar kıldım bakalım ne bulabileceğim oda ayrı bir konu tabiki hayırlısı bakalım.

bir de akvaryumumun bir de resmini paylaşayım istedim 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

samcetÇevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2013
Mesaj: 15
samcetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2013 14:02
Yeni Poso Orange Rabbit Salyangoz Elma salyangoz ve Siyah Longfin Yavrular ekledim akvaryuma Sağ olsun Ahmet Aydemir/Antalya çok yardımcı oldu ne sorduysam çok açıklayıcı ve sıkılmadan cevapladı ne soru sorduysan güvenilir bir satıcı kesinlikle tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir