Diskuslarım yem yemiyor


lion54Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/04/2007
İl: Sakarya
Mesaj: 250
lion54Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2009 00:21
Fotoğraf:yok

Canlıdaki Belirtiler:yem yememek ve stres.

Akvaryum Kapasitesi (litre):200

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:6 adet diskus

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):30c

Filitrasyon:dış filitre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:permasol

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Hergün 10tl dip çekimi


Arkadaşlar balıklarımda dış parazit vardı dış parazitten kurtuldum fakat balıklarım artık yem yemiyorlar birde beni görünce kendilerini karatıyorlar, saklanıyorlar.Bende onlara dana yüreyi yem yaptım onuda yemiyorlar nerde yanlış yapıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

lion542009-02-17 00:22:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BERRAK SUÇevrim Dışı

Kayıt: 13/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 248
BERRAK SUÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2009 01:23

Diskus akvaryumlarına kısa sürede yapılan su değişimleri,suya yapılan temas hatta akvaryumun dışından sert temaslar bile yapıları gereği balıkları ürkütüp strese sokar uzun zaman müdahele etmeyin su değişimi yapmayın ışık açmayın ilk zamanlar sadece yem atıp çıkın.Gelişmeleri yazın tabi görmeden bu kadar yardımcı olabiliyorum permasol ilacını neden ve hala kullanıyormusunuz bunu yazabilirmisiniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2009 01:38
Serkan Bey'in dediğine bir ekleme yapmak istiyorum. Discus konusunda deneyimli sayılmama ama potasyum permanganat ve benzeri kimyasallar ile yeterince haşır neşir durumdayım.

1) Potasyum permanganat akvaryumda çok güçlü bir etki yapar. Hem balıklarda solungaç ve mukoza tahrişine sebep olabilir hem de uzun vadeli kullanımalrda karaciğerde sorun çıkartabilir.(yani her sorunda kullanmayın) Yüksek doz kullanımlarda balıklarda bu tahrişlerden dolayı stres görülmesi doğaldır.

2) Bakteriler üzerinde gayet yıkıcı etki yapar. Şu anda sisteminiz sıfırlanmış durumda. Önümüzdeki 2 hafta amonyağı, sonraki 2 hafta boyunca da nitriti çok dikkatli gözlemleyin. Aşırı yemlemeden kaçının ve su değişimlerini öncekine göre daha sık yapın.(zehirlenmelere karşı) Başka akvaryumunuz varsa filtre süngerinden aşılama yapabilirsiniz.

3) Potasyum permanganat çok aktif olduğundan çabuk bozulan bir maddedir. Suda çeşitli reaksiyonlara girecektir. Bunun sonucunda kimi istenmeyen maddeler ortaya çıkabilir. Eğer permasol ekledikten sonra su değişimi yapmadıysanız bir an önce yapmanızı öneririm.

4) Ancak son çare olarak bu kimyasalı kullanın. İnanın balıklar üzerindeki etkileri hoş değildir. Kullanacaksanız asla akvaryuma koymayın, balıkları banyo yaptırın. Banyo yaptıracağınız zaman derişimin yüksek olmamasına dikkat edin. Yüksek derişimlerde kullanımı balıkların solungaçları, mukozaları ve gözleri üzerinde tahribat yapabileceğini unutmayın.
onuruygun2009-02-17 01:39:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir