Diskuslarımda İştah Sorunu


YasinÇakırÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 12
YasinÇakırÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2008 15:26
Arkadaşlar size bir sorum daha olacak, zahmet olmazsa eğer. Ben 2 gün önce bir miktar bitki kumu aldım ve akvaryumdaki çakıl ile değiştirdim. Çakıl eriyen cinstendi ve akvaryumun Ph değerini değiştiriyodu. Araştırmam sonunda bitki kumunun Ph değerine etki etmediğini gördüm ve akvaryumdaki çakıl ile değiştirmeye karar verdim. Fakat bir sorun var çakılı değiştirdikten sonra Diskuslarım iştahtan kesildi, bişey yemez oldu. Çakılları değişmeden önce akvaryumun suyundan 40 litre kadarını ayırdım ve kumu koyup yerleştirdikten sonra akvaryuma ekledim. Geri kalanını ise dinlenmiş musluk suyuyla tamamladım. Akvaryumum 125 litre. Birde unutmadan akvaryuma 2 adet cüce vatoz, 4 adet küçük çöpçü ve 10 tanede neon aldım. Akvaryumcu bir sorun olmayacağını söyledi. Yeni balıklardanda şüpheleniyorum. Şuan sonradan aldığım balıkları karantina akvaryumuna aldım. Discuslarım yalnız yani. Ama dediğim gibi iştahsızlık yine devam ediyo. Çok çekingenler, akvaryumun arkalarında duruyorlar. Birazda süzgeçlerinde büzülme var gibi. Ne yapmamı önerirsiniz? Bu diskus işi baya zormuş he :) Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FoRrapÇevrim Dışı

Kayıt: 17/06/2007
İl: Bursa
Mesaj: 724
FoRrapÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2008 02:32
1-Yasin bey dekor değişikliği uygulanmış dolayısıyla bulundukları ortam değişmiş yeni ortama alışmaları zaman alıcaktır.
2-Su değişim sıklıklarınız nedir bilmiyorum fakat uyguladığınız 85 lt değişim su değerlerinde değişmelere neden olmus olabilir.
3-Discuslar karma tanklarda çok fazla tavsye edilmez ,almış olduğunuz diğer balıklar strese yol aça bilmekte özellikle vatozlar.
 
Aklıma gelen bu 3 neden discuslarınızda strese sebebiyet verebilir. Bu yüzdende iştahsızlık sorunuyla karşılaşmış olabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YasinÇakırÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 12
YasinÇakırÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2008 15:50
Teşekkürler Salih bey alakanız için. Şuan diğer balıkları karantinada tutuyorum. Önce su bir otursun sonra bakıcaz çaresine artık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir