Dıy 3d Fon Yapımı Ve Malzemeleri


SynemelaÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 58
SynemelaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2017 14:10
[QUOTE=Baris SOZUAK]Aslina bakarsaniz siyah yada dogal urun rengi disindakilere zaten pigment ekleyip renk veriyorlar o yuzden cok takilmayin harici renk eklemeye. Ben styropor kopuk uzerine yaptiktan sonra dort kenara ek kareler olusturacak sekilde silikon surdum. Yalniz sunu atlamayin. Fon akvaryumun yanlarini da kapatsin. Eger acik kalirsa kucuk baliklar SIKISABILIYOR ve pislik birikiyor orada. Ben standart 1.2 idi galiba kopukten yaptim 1er cm kadar acik kaldi keske yapistirdiktan sonra sivi derz akitsaydim da doldursaydim dedim. Her ne kadar canlidoguran ve karideslere guvenli yer olduysa da balik SIKISTIGI DA oldu tortu biriktigi de.[/QUOTE]

Barış bey yalnış anlamadıysam fon ile arka cam arasını diyorsunuz. Yan camlara sıfıra sıfır yapabilirsem strafor tam oturur ise bu sıkıntıyla karşılaşmam sanırım.eğer açık kalan kısım olursa silikonla doldursam herhangi bir sıkıntı olmaz heralde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Baris SOZUAKÇevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 23
Baris SOZUAKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2017 15:06
Yok arka degil yanlarda bosluk kalmasin demek istiyorum. Ben standart boy malzemeden yaptigimdan akvaryuma onden bakinca sag ve solda bosluk kaldi biraz. Suyun basinci zaten malzemeyi arka duvara yapistirir tabi orayi iyi silikonlayip su sizmasini engellerseniz. Bir ara resim cekip eklerim konuya daha iyi fikir verir. Aslinda bu forumda konu acmistim diye hatirliyorum. Bir bakayim varsa konumun baglantisini eklerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir