DIY Kule tipi sump


TranquiloÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2010
İl: Adana
Mesaj: 21
TranquiloÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2010 19:24
Daha önce açtığım konuda akvaryumuma kurmak istediğim sistemden bahsetmiş , aldığım kafa motorunun yetersiz gelmesinden korktuğumu söylemiştim.http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_akvaryum_kurulumu_%29_k379700.asp Korktuğum başıma geldi. bende idareten(güçlü bir kafa motoru alana kadar) filtrelemede kullanacağım çekmeceli plastiği akvaryum üzerine aldım. Bu husus doğrultusunda bu tarz sump konusunda tecrübeli abilerime birkaç sorum olacak.



Resimdede görüldüğü üzere plastik raf 3 bölümden oluşuyor ve en üstte elyaf onun altında seramik en altta ise karbon bulunmakta.
Alt sump sistemine geçiş yaptığımda bu listeye sünger ve bio ball eklemeyi düşünüyorm.
 
Şimdi gelelim kafamı en cok kurcalayan soruya.

Su resimde cok belli olmasada çok berrak ve ben kaya tuzu haricinde hic bir katkı eklemedim suya.
Bu durum beni mutlu etti cünkü ilk su doldurduğumda aşırı derecede bulanıktı.
 Burdaki sorum şu. 2ci bölmede seramikler var ve seramikler kokuyor. Bu bakteri oluşumunun bi göstergesi mi yoksa zararlı bir durummu.

Söyliceklerinize göre sistemi gerekirse değiştrmeyi düşünüyorum.


Ayrıca hazır baslık acmısken değinmek istediğim bi konu daha var. Plastik rafların her birinin altı yağmurlama yapacak sekilde delik. En üstteki 1x1 cm aralıklarla delindi alttakiler ise 2x2 aralıklarla.

 Ve akvaryuma su akışı çok düzgün oluyor her delikten ip gibi akıyorlar ve olusan minik hava kabarcıkları akvaryumun tabanına kadar ulasıyor.

Ama dediğim gibi bu seramiklerin olduğu bölmedeki koku olması gereken bi durummudur yoksa ters giden birşeylermi sözkonusu.
2. olarakta kullandığım hortumun su içinde kalan kısmı sanki yosun tutmus gibi kayganlasıyor. akvaryum neredeyse güneş ışığını doğrudan hiç almıyor.

Bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum
 Saygılar..



Tranquilo2010-06-11 19:30:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TranquiloÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2010
İl: Adana
Mesaj: 21
TranquiloÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2010 22:22
:( Cevap vereblecek kimse yokmu koskoca forumda :(

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinforloveÇevrim Dışı

Kayıt: 19/01/2010
İl: Antalya
Mesaj: 28
sinforloveÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2010 02:40
hortumun kayganlaşmasından başlayayım. bu bir tür bakteri imiş. suyun yüzey hareketinin yavaş veya olmadığı yerlerinde oluşuyor. herkesin yaşadığı bi durum. bunun bilimsel araştırmasını yapan bir arkadaşın konusu mevcut , ben orada okumuştum. seramik ve diğer bileşenler(elyaf) bakteri tutucu görev görmesi amacı ile kullanıldığını biliyorum,farklı bir amacı yok ise,koku nasıl koku bilmiyorum ama her koku aynı değildir ki bakteri oluşumunun da habercisi bu yüzden bu işte uzman birisi yorum yapsa daha iyi. 
forumda oldukça bol ve kullanılan sump sistemleri mevcut , önce bilinen sistemlerin kopyalarını yapsan sanırım işin daha kolaya gelir. Benim bilgim bu kadar.
kolay gelsin.

Motor konusunda ise eğer akvaryum için olan sistemler işini görmüyorsa sintine pompası tavsiye edebilirim. Özelliklerine dikkat ederek paslanmaz olanları olabilir. Benim planımda ki sumpta kullanmak istiyorum su seviyesine göre motoru çalıştıran veya durduran pedal veya dijital algılayıcı olanları da mevcut. Ancak onların çalışma süreleri temelde çok kısa denemediğim için sonuçlarını bilmiyorum. Sadece fikir olsun diye.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mr.SCADAÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 139
Mr.SCADAÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2010 12:37
Aynı sistemin 6 katlısınıArtist 10 aydır kullanıyorum. Bu süre boyunca en ufak bir koku bile oluşmadı. Koku seramiklerden mi yoksa karbondan mı geliyor? Çünkü karbon bir süre sonra doyuma ulaşıp içindeki maddeleri geri bırakabiliyor. Sisteminizde ters giden bir şeyler var gibi...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TranquiloÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2010
İl: Adana
Mesaj: 21
TranquiloÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2010 15:29
İlginize teşekkür ederim. Koku çok ağır olmayan birazda yosun kokusuna benzer bi koku. Seramiklerden geldiğine eminim. Bu birkac gün içinde bu kokunun azaldığını gördüm. Zaten sistem cok uzun zamandır calısmadığı için sanrm karbon hemen doyuma ulasmamıstır. zaten karbonu çıkarıp su değişimi yaptığım dönemlerde eklemeyi düşünüyorum. onun yerine sünger kullanmak daha mantıklı gibi görünüyor şuan için. yinede önerilerinize acığım.
         Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir