Doğalgaz proje,bağlantı sorunu


byyilmazÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/09/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1249
byyilmazÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2013 13:29
 Merhabalar,yaklaşık 6 y önce satın aldığımız dairemizin doğalgaz bağlantısı yeni yapıldı.Ancak daire içi tesisat projesi,kolon projesi vs derken her daireye ayrı bir külfet çıktı.

Öncelikle projeyi cizecek olan kişi,12 daireye, daire başı 80 lira proje masrafı çıkartırken,bina mal sahipleri ramazan geldi gazsız olmaz diyip bireysel başvuru yapıp 80 liralık projeyi 250 liraya cizdirdiklerini belirttiler.Sonuç olarak binanın toplu projesi bireysel projeye döndüğü için 80 liralık proje masrafı 250 liraya çıktı.

Bu işin ne olduğunu,nasıl olduğunu nasıl bir yol izlememiz gerektiğini bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

Bu projeyi cizme yetkisi kimdedir ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RüzgardegirmeniÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 12/04/2006
İl: Manisa
Mesaj: 5919
RüzgardegirmeniÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2013 17:19
Projeyi çizme yetkisi yetkili firmaların çalıştırdığı mühendislerdedir. Tesisat vs işi yapanlar da tabelaya doğalgaz yazısını asıp uzaktan mühendis ayarlayarak vs. bu işleri yapmaktalar. Başvurduğunuz firmanın doğalgaz dağıtıcısına kayıtlı olup olmadığını sorgulayın önce. Bunu doğalgaz dağıtıcısına sorabilirsiniz. Daha sonra çizimi yaptırmak için bütçenize uygun yer ararsınız. Yoksa ne idüğü belli olmayan firmalarla debelenir durursunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir