Duboisi yumurtaları


AkvaristÇevrim Dışı

[C]2,2,14765[/C] [C]2,3,14765[/C]
Kayıt: 12/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 2049
AkvaristÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2007 14:58
 Bakın yumurtalar ağzında ise zaten yem yerken hayvan zorlarnır biraz.Artık kusturacaksanız rahatlıkla kusturabilirsiniz.Geç bile kalmışsınız.bu satten sonra hiç kusturmasanızda olur bence.Ya başlarda ya sonlarda kusturmayın.Yoksa yine 4-5 yavru çıkar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2007 15:03
[QUOTE=Akvarist] Bakın yumurtalar ağzında ise zaten yem yerken hayvan zorlarnır biraz.Artık kusturacaksanız rahatlıkla kusturabilirsiniz.Geç bile kalmışsınız.bu satten sonra hiç kusturmasanızda olur bence.Ya başlarda ya sonlarda kusturmayın.Yoksa yine 4-5 yavru çıkar.[/QUOTE]
 
Başlarda dediğiniz kaçıncı günden sonra?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AkvaristÇevrim Dışı

[C]2,2,14765[/C] [C]2,3,14765[/C]
Kayıt: 12/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 2049
AkvaristÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2007 15:17
 
 
  Kuluçka Süresi
  • Annenin yumurtaları ağzına aldıktan sonra kendini geriye çektiğini göreceksiniz.Genelde fazla oratalarda dolaşmaz.Özellikle erkeğin saldırılarına maruz kalacaktır.
  • Yem toz halinde veya pul yem olarak verildiğinde yemi dikkatlice kuluçka halindeki dişilerde yerler.
  • Eğer dişileriniz kuluçka sürecina alışmamışlarsa bu süre çok kısa sürer ve 2-3 gün içinde yumurtalar yok olur.
  • İlk seferde kusturulan balıklarda uzun süre yavrulamama, hatta hiç yavrulamama durumu olabilir.
  • Kusturma işlemi ile yavru almak istiyorsanız, akvaryumunuz sade bir görüntüde olmalıdır.Kayalar, girintili oyuklar olursa balığı yakalamanız imkansız hale gelir.Kusturma işlemi en erken 7. gün yapılabilir.Gözler bu dönemde yumurtadan çıkmaya başlar.Eğer garantiye almak istiyorsanız 10. günde yavruların kuyruklarıda çıkmış olacaktır.Damızlıklarınız akvaryuma alıştıktan sonraki ilk 3. veya 4. yumurtlamalarından sonra, eğer 7-12. günler arasında kusturuldular ise 15 günlük bir periyoda girebilirler.İyi bir yemlemeyle 15 günde tekrar damızlık balığınızın ağzı dolabilir.Bu yeterince kısa bir süreçtir.Dişiler bu periyodu yakalarlarsa alacağınız yavru sayısı katlanacaktır.
  • Eğer kusturmadan  yavru almak istiyorsanız, farklı bir yol izlemelisiniz.Tam tersi kayalık bir akvaryuma sahip olmalısınız.Balığınızı kusturmadan izlemenin zevki çok başkadır.Yavrular gayet büyük boyda çıkarlar ve kayaların arasında dolaşırlar.Yalnız 5w bir gece lambası kayalara rağmen kullanın, yavrularınızda azalma olası bir durum.Balığınız ağzından yavruları 25. günden sonra bırakabilir.30 günü geçtiğide görülüyor.Çıkan yavru sayısı balığınızın deneyim ve boyutuna göre değişecektir.En başlarda 2-3-4 sayılarında yavrular çıkar.ilerde bu sayı 6-7-8 gibi yükselir.
   Eğer sisteminiz mevcut ve işin ehli  iseniz bu işi yumurtalar döllendikten sonrada yapabilirseniz başından kastım budur.Yukarıdaki yazım bu işin abartısız bölümü.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir