Duvar içine akvaryum yapımı


Mustafa DÜLGERÇevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2009
İl: Aydin
Mesaj: 44
Mustafa DÜLGERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2010 00:13
İyi akşamlar..
 
Salon ile mutfak duvarımın içine iki taraftanda görünen bir akvaryum yapmak istiyorum. Çerçeve kullanmayacağım. Sorduğum bir çok camcı ve akvaryumcuda farklı cam kalınlığı ölçüleri verdi. Farklı fahiş fiyatlar çıkardılar.
 
İnternet sitelerinde araştırdığımda da farklı sonuçlarla karşılaştım.
 
Kuracağım cam tankın ölçüleri, 140*40 (h)*20cm
 
Eni dar olacağı için fazla genişlikte kuşak kullanamayacağız. En güzeli kalın cam kullanıp işi garantiye almak ama maliyet fazlalaştığı için en uygun ve güvenilir camı kullanmak istiyoruz..
 
Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacımız var.
 
Şimdiden teşekkürler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dj_ReXÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2009
İl: Mugla
Mesaj: 596
Dj_ReXÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2010 12:32
Fazla genişlikte kuşak ne demek onu anlamasam da , kayıt yaptırın kesinlikle ortadan(2 tane),alttan ve üstten. Normali 6mm dir, güvenlidir. 8 mm cam kalınlığı ise çok güvenlidir bu ölçü için. Uzun seneler kullanırsınız. Akvaryumda basıncı yükseklik belirler, şimdi birileri muhakkak çıkıp der 10 mm yap gözün arkada kalmasın falan diye, gereksiz yere harcayacak paranız çoksa ben 2 cm cam tavsiye ederim,sorun değil.Göz%20Kirpma 10 mm falan hiç gerek yok, 120*70*60(h) da 10 mm kullandım ben. Ortadan kayıt attırırsanız esneme olmuyor pek, camların da özenle yapıştırılmasına dikkat edin derim. Böyle oldukça hiçbir problem yaşamazsınız. Fazla genişlikte falan kuşağa falan gerek yok, hatta kuşağa hiç gerek te yok. Göz boyamaca onlar, basınca etkileri çok çok azdır. Sağlam atacağınız kayıtlar fazlasıyla yeter. Gözünüz arkada kalmadan 6-8 mm camla yapabilirsiniz. 

Tekrar diyorum, 6mm normalidir, 8mm ise güvenemeyenlerin yaptırdığı kalınlık.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tanganikaliÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 144
tanganikaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2010 14:23

Merhaba mutfak ile salon arasında olduğu için herhangibi birşey çarpma söz konusu olabilir çocuklar vurabilir top çarpa bilir vs vs 4 ton luk akvaryuma 2.5 cm cam kullandılar 2cm kullan dicem ama  çok abartılı olur 2 cm ön cam 2 cmarka cam  16 cm en olacak sen 1 cm veya 12mm kullan


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HaliloğluÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 491
HaliloğluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2010 23:41
Bu sitenin anasayfasında hesaplamalar kısmından her türlü hesabı yapabilirsiniz. Böylece yaptığınız işten emin olursunuz. Ne gereksiz yere fazla ödersiniz ne de korkulu rüya görürsünüz.
 
Yalnız ben başka bir konuya değineceğim. Duvar arasına akvaryum yapacaksınız akvaryumdan buharlaşan su önlem almazsanız duvar tarafından emilecek, boya kabaracak. Herkesin hayali iki oda arasına akvaryum kumaktır. Ancak sonuçlerını iyi hesaplayıp, önlemlerini almak gerekir. Aksi taktirde bu işten alınan zevk kısa sürede işkenceye dönüşebilir.
 
Sağlıklı balıklar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir