Easy Aqua R-c-003 Sıçaklık Kontrollü Fan Hk


Gandalf76Çevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2015
Mesaj: 2
Gandalf76Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2015 10:10
Merhaba,

Akvaryum hobisine yaklaşık 1 ay önce başladım. Şimdiden yaz aylarındaki sıcaklık kontrolü için ürünler bakmaya başladım.

Benim akvaryumum 38 lt ve tropik balık türlerim var içinde (Moli,Gökkuşağı,Melek ve Neon + 2 adet midye) Acaba aşağıdaki ürün bu noktada yazın benim ihtiyacımı görür mü? Bu ürünü sizlerden kullanan var mı, tevsiye eder misiniz?

Teşekkürler,

[IMG]http://images.hepsiburada.net/assets/PetShop/500/PetShop_5565065.jpg[/IMG]


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GokselSunarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/05/2012
İl: Denizli
Mesaj: 559
GokselSunarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2015 10:32
45 litrelik karides akvaryumumda geçtiğimiz yaz kullandım , 30 derecelik odada , sıcaklığı 25 dereceye düşürebildi . Sensörünün olması ve uygun fiyatı ile işe yarar bir fan .
Ayrıca tepeden takılan fanlar gibi kalabalık yapmıyor , arka fon varsa görünmüyor bile..
Fakat :)
Fanların genel olarak eksisi ,su buharlaşmasına neden olması , günlük su tamamlama ihtiyacı doğması .
Bu fanın eksisi , pervanenin ürettiği hava akımı , kanaldan geçirilerek akvaryum yüzüne üflendiği için , kapalı kutu içinde olan pervane ve kanaldan geçen hava akımı , diğer fanlara göre daha çok ses yapmasına neden oluyor.
Soğutucu fanları hazır alacaksanız , çalıştırıp sesini dinleyin derim , yada hız ayarlı modellere bir bakın .
Gündüz duyduğunuz ses , gece sessizliğinde 2 katı olur.


[EDIT]GokselSunar,2015-11-03 10:33:17[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Gandalf76Çevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2015
Mesaj: 2
Gandalf76Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2015 11:01
Öncelikle bilgi paylaşımınız ve öneriniz için teşekkür ederim. İki gündür bu tarz ürünlere bakıyorum. Edindiğim bilgilere göre 2 tip çözüm var benim gibi küçük akvaryumu olanlar için;

1- PC fanları ile yapılabilecek bir sistem. Fan hızı için sanırım devreler eklenebiliyor ama ısı kontrolü olmayışı yada onun için de ayrıca bir çözüm bulmak benim gibi elektronik bilgisi olmayanlar için biraz zor sanki.

2- Hazır ürünler. Bu ürünler içinde sadece fan olanlar, fan + hız kontrolü olanlar, fan+ısı kontrolü olanlar var. Sanki ısı kontrolü+fan+fan hız kontrolü bütünleşik bir ürün yok gibi yada ben bulamadım.

Esasen yazın hafta sonları yazlık vs işlerinden ötürü biz evde yokken düzgün bir şekilde çalışabilecek bir ürüne ihtiyacım var ve tabi fiyat açısından da makul olması güzel olurdu.

Yukarıdaki ürün bu açıdan esasen temel ihtiyacı sanki karşılar nitelikte tabi kalitesini bilemiyorum. Ses dediğiniz gibi önemli bir konu denemekte fayda var.

Bir sorum daha olacak bu ürün bir gün içinde yaklaşık ne kadarlık su eksilmesine neden olur? Mesela 3-5 gün evde olmadığımız durumlar için çok sıkıntı olu rmu bu su seviyesinin eksilmesi?

Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir