eheim substrat pro


ahmetcenkÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2008
İl: Antalya
Mesaj: 119
ahmetcenkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2008 16:07
Selamlar ,Yaklaşık 1 ay önce kurdugum 230lt akvaryumda tetratec 1200 kullanıyorum.Hali hazırda filtre içerisinde gelen bioballarla kullanıyorum..Tavsiye üzerine 2 lt substrat pro aldım.bunları bioballarla değiştireceğim..Değiştirirken şöyle bir yol izleyeceğim;Filtrenin su çıkışında elyafın altında şu an aktif karbon var..Bunu çıkarıp yerine biobalları koyacağım ne kadar sığarsa..en altada yani şu an biobalların durdugu yere de substrat proyu yerleştireceğim..1 ay sonra biobalları çıkarıp yerine sünger koyacagım..
Yapacağım işlem dogrumudur?substrat proları yıkayıp mı koymalıyım?Yıkamalı isem şebeke suyundamı yoksa akvaryumdan aldıgım sudamı yıkamalıyım?bir filtre torbası içerisine koymalımıyım?
 Ürünü Aquapetcenterdan açık olarak aldıgım için bir kutusu yok..Bu soruların çogunu muhtemelen kutudan yanıtını alabilirdim..Şimdiden yardımcı olacaklara teşekkur ederim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

van helsingÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2006
İl: Kastamonu
Mesaj: 789
van helsingÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2008 22:18
Substratları şebeke suyunda da, akvaryum suyuyla da yıkayabilirsiniz hiçbir şey farketmez çünkü henüz üzerinde kolonileşen bir bakteri topluluğu yoktur. File içine koyarsanız iyi olur. Substratları elyafın üzerine koyun ki gözenekler tıkanmasın. Yoksa bir anlamı kalmaz. Temiz suyun substrattan geçirilmesi daha mantıklı olur. Bioballara ihtiyacınız kalmadı aslında ama biyolojik filtrayona yardımcı olması için dediğiniz gibi bir ay, kırk gün civarı falan filtrede tutun. Herhalde 2 litre substratı kullanmayacaksınız değil mi? 250 ml fazlasıyla işinizi görür.
van helsing2008-03-31 10:15:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir