Ek tavsiyeleriniz


JAPONSEVERÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 881
JAPONSEVERÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2014 14:50
Dış filtrenin yerini hiçbiri tutmaz.Canlı bitki olarak Anobias alın derim.Anobiası kuma ekmek yerine bir taş veya kütüğe bağlamanız daha sağlıklı olur.Mağara ve kaya sayısıda fazla olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ÇaylakÇevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 2
ÇaylakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2014 14:56
Arkadaşlar selam,

 

Bu hobide henüz çok yeniyim. 3 hafta önce aldığım akvaryumun 125 lt (50x50x50) ve akvaryumda 20 neon, 5 plati ve 5 lepistes var. (37 plati ve 24 lepistes yavrularıda yavruluklarda). Taban malzemesi olarak akvaryumu alırken içinde bulunan beyaz ağırlıklı renkli taşları kullanıyorum. Bitkinin bir akvaryum için önemini henüz kavraya bildim. Bu da forum sayesinde oldu aslında. Akvaryumuma bitki eklemek istiyorum. 

 

Ancak anladığım kadarıyla, bitkili akvaryumların taban malzemesinin kum olması, daha yaygın bir yaklaşım. Aşağıdaki hususlarda beni önerileriniz ile aydınlatabilirseniz çok müteşekkir olurum.

 

1- Akvaryumun tabanından taşları çıkartıp kum mu ekleyeyim? Evet ise, hangi kumu önerirsiniz? 

2- Taşları çıkararak kum ekleme süreci balıklar için zararlı olur mu? Evet ise, taşların üzerine kumları ekleme alternatif bir çözüm olur mu?

3- Var olan düzeni bozmamamı öneriyor iseniz, taş zeminde ne tür bitkileri yetiştirmemi önerirsiniz?

 

Şimdiden ayıracağınız zaman ve önerileriniz için çok teşekkürler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

deq50Çevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2014
İl: Nevsehir
Mesaj: 98
deq50Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2014 16:36
[QUOTE=JAPONSEVER]Dış filtrenin yerini hiçbiri tutmaz.Canlı bitki olarak Anobias alın derim.Anobiası kuma ekmek yerine bir taş veya kütüğe bağlamanız daha sağlıklı olur.Mağara ve kaya sayısıda fazla olsun.[/QUOTE]Dış filtre düşündüm fakat yer ve fiyatı yönünden iç filtre aldım. Bir sorunum yok şimdilik, gündüz işte olduğum için çalışacak, yatarken de kapacatağım. Hava kabarcıklarının sesinden dolayı uyumak biraz zor , bitki almayacağım çünkü sp ve iceman çeşitleri için uygun olmadığını söylediler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir