Ekol 15 e yargı


umitleeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1505
umitleeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2008 11:31
Ekol ve Atmanı karşılaştıracak olursak elektirik sarfiyatı açısından Ekol derim. Uzun vadede ses problemi açısından bakarsak Atman daha başarılı. Ancak Atmanların muslukları çok kalitesiz ve her an bir sürpriz yapabilir durumda. Ekollerde ses mutmelen mıknatıslı pervanede zamanla oluşan deformasyon kaynaklı olabiliyor. Piyasada uygun sermaik mil ve pervane kolayca bulunabiliyor. Ekonomik düşünen arkadaşlara ve küçük ebatlı tanklara tavsiyem Ekoldür. Elbette Eheim, Tetra vb. birçok kaliteli ürünle de kıyaslamam.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wagaryÇevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2007
İl: Ankara
Mesaj: 139
wagaryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2008 14:37
Bende senelerdir ekol kullanmaktayım bir akvaryumumda bu güne kadar hiç bir sorun yaşamadım..
Ne contası, ne mili, ne pervanesi, nede kovası aslında iki akvaryumumu karşılaştırdığımdada su berraklığı konusunda pek bir fark yok, tahmin edersinizki içindeki aparatlar zamanla yıprandı ve  değiştirdim.
Birazda kafama göre modifiye ettim.
Ekol biraz ses versede bu insanı rahatsız edecek kadar değil.
Ehime ile pek çok kere pervane sorunu yaşadım. Elektrik gidip gelmlerinde çok kez pervaneyi kırdı.
Tabiki su debileri bir birlerini tutmuyor ancak bunu haricindede ekolum hiç bi zaman altta kalmadı bunun yanı sıra bana pervane sorunuda çıkarmadı başıma.
Şuana kadar onunla çok iyi anlaştım, halada anlaşmaktayım.
Allah nazardan saklasın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Blue EyesÇevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2006
İl: Bursa
Mesaj: 45
Blue EyesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2008 11:58

Arkadaşlar niye bu kadar kötülüyorsunuz ki ekol 15 i.Ben senelerdir ekol 15 kullanıyorum.Su falan da kaçırmıyor.Sen motoru kapatırken contasını güzelce takmazsan izin ver de su kaçırsın yani.pervane miline bişey demem.Uzun zamandır kullanıyorum.2 defa mil değiştirdim.4-5 ytl civarı.neredeyse hiç ses çıkarmıyor.135 lt akvaryumda kullanıyorum.Su ayna gibi.Bu kadar kötülemeyin lütfen

Blue Eyes2008-09-24 11:59:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sssnakeÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 1263
sssnakeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2008 12:15
Selam
 
Atman iyi denmiş hiç sanmıyorum. Daha alalı 1 sene oldu. Ses yapıyor debisi dehşet derecede düştü. Çalışıyor ama çalışıyor desinler diye. Sanırım yakında değiştireceğim. Garanti falan da firmaya göndereceksin gelecek sana 1 ay sonra oldu.
 
Saygılar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akg58Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/09/2007
İl: Kirikkale
Mesaj: 457
akg58Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2008 10:17
eheim 2213 contası ekol 15 e uymazmı ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

esayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/12/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 511
esayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2008 10:45

Ben de ekol-15 kullanıyorum. Çoğu kişide olduğu gibi benimki de su kaçırıyor ve çok ses yapıyor. Maddiyattan dolayı yeni bir filtreye bütçe ayıramıyorum. Ama ilk fırsatta ekol-15'i elden çıkaracağım. Birkaç arkadaş yıllardır ekol-15 kullandıklarını ve hiç sorun yaşamadıklarını yazmışlar. Bu arkadaşlar bence istisna olan şanslı arkadaşlar. Birkaç arkadaş da ekol-15'i yeni aldıklarını, sorun yaşamadıklarını ve herkese tavsiye ettiklerini yazmışlar. Daha yeni alınmış bir filtreyle ne gibi bir sorun yaşanırki? Aradan biraz zaman geçsin o arkadaşlardan da 'su sızdırıyor, ses yapıyor' diye şikayetler duyabiliriz.

Eğer ekol-15 üretenler bu forumu okuyorlarsa onlardan bir ricam var. Ben de çoğu arkadaşım gibi yerli malının kullanılmasından yanayım. Ama yerli mallarının da sorunlu olmasından dolayı bu düşüncemizi pek uygulayamıyoruz. Ekol-15'in üretiminde daha kaliteli malzemeler kullanılsa da bizler de içimiz rahat bir şekilde ekol-15 alsak. Güzel olmaz mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

demirelisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/11/2008
İl: Bursa
Mesaj: 444
demirelisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2008 11:57
Bende ekol 15 kullanıyorum herhangi bir problemle karşılaşmadım..Ancak şunu gözardı etmeyelim arkadaşlar ; Ne olursa olsun aldığımız mal insan üretimi birşey ve her halukarda sorunlarla karşılaşabiliriz bu Ehiemde olur Atmanda olur Ekol de olabilir Tebessüm Yani bu göreceli kavramları bir tabloya oturtmamız mümkün değil..Bazı kalite konularına katılıyorum tabii ki Ehiem in daha iyi olduğu senelerce süren çalışmaları sayesinde olmuştur..Ekol biraz daha kalitesiz görünebilir belki ama işlevsel olarak aynı sadece onlarında biraz tecrube ve zamana ihtiyacları var geliştirme amaçlı olarak.

Saygılar..
Rainbowx2008-12-03 11:58:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mutuhuÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2009
İl: Bursa
Mesaj: 82
mutuhuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2009 20:08
[QUOTE=MehmetBerrak]Bende 3, 4 ay önce üretimhaneme 4 tane ekol15 aldım, şimdiye kadar geçen sürede pek bir sorun yaşamadım, yarın gidip 2 tane daha almayı düşünüyorum, sadece bir kere birinin su kaçırdığını farkettim, contasını yerleştirip kapağı dikkatli bir şekilde kapatma sureti ile o sorunuda aşmış oldum.
 
Kişisel düşüncem;
 
Gerekirse biraz fedakarlık yaparım genede Türkiye  de üretilmiş olan bir malı alırım, YERLİ MALI YURDUN MALI HER AKVARİST ONU KULLANMALI, PARALARIMIZ TÜRKİYE DE KALMALI.
 
Örnek 1 : Döner yersiniz, verdiğiniz para, satan kişiye, çiftçiye ve bunların arasındaki tüm Türkiyelilere pay olur.
 
Örnek 2 : Hamburger yersiniz, verdiğiniz para bu kez, satan kişi ile (genel olarak) amerika israil (ki bunlar Türkiye yede ortadoğu halkına da Müslümana da fakirede fukarayada en büyük belalardır) veya çin (kominizim ile yönetilir ve bu büyüyen ekonomide kölelik rejimi hakimdir) ekonomisi arasında pay olur.
 
Örnekleri siz çoğaltın lütfen!!
 
Farklı fikirlerdeki arkadaşlarımada sonsuz saygı duyuyorum fakat bu anlamda herkesin hassasiyetlerini arttırması gerektiğini düşünüyorum, çünkü artık halk olarak self defansa geçmemiz gerekiyor, etrafımız kurtlarla dolu.
 
Saygılar, sevgiler..
 
 
[/QUOTE]

"Yakında dış filtre alacak birisi" olarak sonuna kadar okudum fakat yazdığınızı okuduğumda bi garip hissettim kendimi... Öncelikle "elbette ki yerli malı" ama bu kadar da değil... Tofaş-MerSedes benzetmesi ile Eheim-Ekol benzetmesi konuyu tam anlatır nitelikte değil. Şahin ile (Allah göstermesin") büyük bi kaza dahi yapsanız bütçenizi fazla zorlamadan halledebilirsiniz. Fakat MerSedes ile ufak bi sıyrık bile....

Cevap hakkı doğurmak istemezdim fakat yazdığınız yazıdaki bir çelişkiden de bahsetmeden geçemeyeceğim (anlaşılan)

Milliyetçi olmanız iyi-hoş-güzel de "self defansa geçmek" tabiri bu fikre uyum sağlar mı? Mavi-Levi's kıyaslamasını tartışıyor olsaydık "Çok kalitelidir Mavi,yerli kullanın" da diyemezdik sonuçta o da zevk meselesine girerdi... Sanıyorum ekol-eheim tartışmasının da tek cevabı "BÜTÇE"...
mutuhu2009-01-21 20:10:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AbdulrahmanÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2007
İl: Balikesir
Mesaj: 256
AbdulrahmanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2009 20:45
Merhabalar arkadaşlar;
Bu konuda bende bir iki kelam etmek istiyorum. Ben hem Ekol 15 hemde Atman CF-1200 kullanmış birisi olarak şunu söylemek istiyorum. Bana kalırsa ikisi arasında yaptıkları iş bakımından pek fark yok, sonuçta ikiside suyu pırıl pırıl yapıyor ancak arkadaşlarında söylediği gibi atmanın bir musluğu bozuldu 20 ytl para verdim. Ekolde araza yapacak tek parça mil ve pervane oda 5 lira. Yani sadece yedek parçadaki fiyat farkı tabi alırkenki farkı unutmayalım. Birde arkadaşların bazısı Ekolün çıkardığı sesten bahsetmiş, bununla ilgili Ekol kullanan arkadaşlara bir tiyo vereyim.
Ekolün motoru üzerinde bir kapak var kenarlarından motora yapıştırılmış, onu falçata yardımı ile sökerseniz sesin azaldığı göreceksiniz tabi evde ona dokunacak çocuk felan yoksa gerçi kapağı söktükten sonra elektirik çarpıp çarpmadığını da denemedim.
Herkese saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2009 20:45
2 yıldır atman 3335 kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım.Sıfır ses ve gayet güzel temizlik elde ediyorum.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mutuhuÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2009
İl: Bursa
Mesaj: 82
mutuhuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2009 21:03
Bu biraz da şans işi mi? Aynı iki malzemenin farklı iki elde kullanımı sonucunda oluşan farklılıkar şanstan çok kullanım şekli ile alakalı geliyo bana. Doğru şekilde doldurma,temizleme-bakım esnasında dikkatli davranmama hor kullanma vs... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CeybatÇevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2009
Mesaj: 9
CeybatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2009 21:16
Arkadaşlar;
Ekol aslında güzel bir filtredir.Ben şahsen kullandım.Şimdi yazacaklarım bazılarını korkutacak ama burdaki asıl bilgiyi alabilirseniz olay bitmiştir 2 sene evvel 80 litrelik tankıma ekol 15 aldım.İlk kurulum zordu çünkü atman ve diğer markalarda olan su pompalama sistemi yoktu ve hortuma ağzınızı koyup su çekmek gerekiyordu.Neyse Kurdum İlk 1 hafta sorunsuz çalıştı.Neyse temizleyim dedim söktüm ettim Tekrar su çekme sorunu yaşadım ağzım ile suyu çektim çalıştırdı o zamanlarda mübarek ramazan.Gene sahura kalktığımız bir gece annem kaldırdı birde ne göreyim?Akvaryumun yarısı boşalmış yerler sırılsıklam.Su kaçırmış ekol.Öyle sinirlendimki anlatamam tahtalar kabarmıştı birde.Neyse meğersem contasını tam oturtamamışım.Bence Örnek bir türk vatandaşı ekolu alır sorunluda olsa kullanır.Peki hiç düşündünüzmü ekol neden sorunlu oluyor bazen?Çünkü"AA bu ürün alınırmı atman alın" dediğimiz için.Yerli malı alalımki o mallarda siizn verdiğiniz paralar ile gelişsin atmandan kaliteli olsun...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

biyolog42Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2008
İl: Konya
Mesaj: 1506
biyolog42Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2009 21:39
Arkadaşlar herkes bişeyler söylüyor.Ekolü kötüleyen baya kişi var.Ekolün fabrikası bursada.Acaba bursadan kaç kişi toplanıp fabrikasına gidip amir müdür kimse artık gidilip konuşuldu?Adamlara derdimiz anlatıldı mı?Bunu çok merak ediyorum.Şu sitenin 24000 üyesi var.Herkes de dış filtre sahibi olmak ister hem de yerli üretimle.Bu kadar büyük bir potansiyel anlatıldı mı yetkililere?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mutuhuÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2009
İl: Bursa
Mesaj: 82
mutuhuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2009 21:50
[QUOTE=Ceybat]Arkadaşlar;
Ekol aslında güzel bir filtredir.Ben şahsen kullandım.Şimdi yazacaklarım bazılarını korkutacak ama burdaki asıl bilgiyi alabilirseniz olay bitmiştir 2 sene evvel 80 litrelik tankıma ekol 15 aldım.İlk kurulum zordu çünkü atman ve diğer markalarda olan su pompalama sistemi yoktu ve hortuma ağzınızı koyup su çekmek gerekiyordu.Neyse Kurdum İlk 1 hafta sorunsuz çalıştı.Neyse temizleyim dedim söktüm ettim Tekrar su çekme sorunu yaşadım ağzım ile suyu çektim çalıştırdı o zamanlarda mübarek ramazan.Gene sahura kalktığımız bir gece annem kaldırdı birde ne göreyim?Akvaryumun yarısı boşalmış yerler sırılsıklam.Su kaçırmış ekol.Öyle sinirlendimki anlatamam tahtalar kabarmıştı birde.Neyse meğersem contasını tam oturtamamışım.Bence Örnek bir türk vatandaşı ekolu alır sorunluda olsa kullanır.Peki hiç düşündünüzmü ekol neden sorunlu oluyor bazen?Çünkü"AA bu ürün alınırmı atman alın" dediğimiz için.Yerli malı alalımki o mallarda siizn verdiğiniz paralar ile gelişsin atmandan kaliteli olsun...
[/QUOTE]
Benim düşünceme göre bir şirketin felsefesi öncelikli olarak "kaliteli ürün imal etmek"ten çok "kitleye hitap etmek"tir. Sizce ekol istese daha kaliteli yapamaz mı ürünlerini? Elbetteki yapar..! O zaman ne olur? Ekol marka dış filtrenin ithalle arasında fiyat farkı kalmaz ve bizim gibi "biraz" marka düşkünü kişiler yine de ehein alır :) ama Ekol ne yapıyor? "bilerek ve isteyerek" kalitesiz üretiyor ki eheim ile arasında bi fark olsun daha doğrusu ekol'ün bir tercih sebebi olsun! Yani "ucuzluk"... Bu bir stratejidir...  Dar bütçeli kitleye hitap eder ekol... Ve en önemlisi biz ona ne kadar para kazandırırsak yöneticiler o kadar çok "ucuz ve kalitesiz üretim planımız tuttu,devam arkadaşlar" diyecek. Burda Ekol'ü yargılamıyorm,bu stratejilerine saygı duymak lazım fakat bu stratejiyi de BİLMEK lazım...
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir