ekonomik elyaf


Ömer ŞANLIÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 399
Ömer ŞANLIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 18:28
Anladım. Peki Serkan abi , filtrem 3 çekmeceli, malzeme olarak hangilerini kullanayım .Bi arkadaşım kömürü, seramik halaları çıkar , karbon sünger koy hepsine dedi. kömür çıkardım . Birde bu kömür ve seramik halkalarım 1.5 senelik ömrü nedir bunların.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SerkanAkınÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 2358
SerkanAkınÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 19:08
[QUOTE=omerforever]Anladım. Peki Serkan abi , filtrem 3 çekmeceli, malzeme olarak hangilerini kullanayım .Bi arkadaşım kömürü, seramik halaları çıkar , karbon sünger koy hepsine dedi. kömür çıkardım . Birde bu kömür ve seramik halkalarım 1.5 senelik ömrü nedir bunların.[/QUOTE]

Suyun yönü nasılsa ilk sıraya seramik sonra mavi sünger, substrat ve elyaf. Seramik halkaların ömrü yoktur( gözeneksiz olup da içine su çekmeyenlerden bahsediyorum). Karbon sünger koy hepsine diyen arkadaşı tebrik ederim. Karbonlu sünger elyaf vs. karbon köüründen daha ziyade etkili değildir. En etkili karbon aktif karbondur. Normal şartlarda ( ana tankta ilaç kullanılmadıysa) kömür kullanmak yersizdir. Çeşmeden su doldurup yeni kurulum yapılırsa 1 hafta kullanılması yararlıdır. Ama olgunlaşmış sistemde yarar sağladığı nispette bakterilerin oluşumunu engeller. Kömürün ömrünü tamamlayıp tamamlamadığı anca suyun durumundan anlaşılır. Kömürü koyduktan sonra 1-2 gün içinde değişiklik olmazsa miyadı dolmuş denilebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir