el yapımı motordan daha fazla güç almak


BerkayÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 5
BerkayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2006 18:45

El yapımı 2,5wattlık motordan nasıl daha iyi güç alır.lütfen resimler varsa resim koyunuz... 

aleen


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

strxÇevrim Dışı

Kayıt: 19/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 160
strxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2006 19:21
daha yüksek elektrik akımı vererek.. örneğin o motora 9 watt verin .. Daha hızlı dönecektir..Tek dezavanatjı motorun ısınıp kısa sürede bolzuması(kısa süre dediğim şu : Yani diyelim o motorun ömrü 5 yıl ise bu işlem ömrünü 2 yıla veya 1 yıla düşürür .. aşırı sürtünme den dolayı bobin ve yağlnma bozulur.. ilerki zamnlarda ses çıkartır.. :) )
 Eskiden motorlarla çok oynardım ..
Strefrextor2006-10-20 19:23:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YBNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1247
YBNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2006 22:10

Musa bey, Watt bir güç birimidir, volt gibi değildir. Elektrikli cihazlar iç dirençleri oranında şehir şebekesinden güç çekerler. cihazı daha yüksek bir watt'ta çalıştırmak için çalışma voltajı artırılabilir, voltaj artınca çekilen akım çoğalacak ve harcanan güç çoğalacaktır. Tabi şehir şebekesinin voltajını artırabiliyorsanız! çünkü bildiğimiz kafa motorları 220 volt ile çalışmaktadır ve artırmak için kullanılacak seçenek yeni kafa motorundan daha pahalıya gelir. Ayrıca motorlar içindeki bobin sargılarında kullanılan tel çapı harcanan güce göre hesaplanır. Yani olması gereken güçten daha fazla güç çekilmesi durumunda mevcut bobin telinin izole kaplaması ısıdan yanıp kaçaklara yol açabilir. su içinde kullanılan, birçok sefer o çalışırken elimizi suya soktuğumuz durumlar olduğu için sizin verdiğiniz öneri, pek uygulanabilir olmasa da oldukça tehlikeli bir öneridir ve sonuçları ölüm bile olabilir. O YÜZDEN BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLMAYINIZ, ve bilmediğiniz, sonunun ne olabileceğini tahmin bile edemediğiniz konularda sırf yazmış olmak için yazmayınız.

Berkay bey:

El yapımı motordan daha fazla güç almak ile ne kastediyorsunuz? yazdığınız cümleden anlaşılan şey bir motor olduğu ve bu motorun el yapımı olduğudur. Türkçeyi doğru kullanıyorsanız; bu motoru yapan kişiye götürün, en iyisini o bilir.

Yok, ben bobin formüllerini bilirim, elimde envai çeşit mıknatıs var diyorsanız, ki böyle bir durumda bu soru sorulmazdı zaten, motor bobini uygun hesaplarla ve uygun tel çapı ile tekrar sarılır ki, bu bile sonuçta suya giren bir motorda izolasyonun bozulması anlamına gelebilir.

Ama kafa motoru için değilde standart bir motor için soruyorsanız, yine bobin değişimi (gerekiyorsa mıknatıs setinin değişmesi) ile güç bir miktar artırılır ki akvaryumda su dışında çalışan, suya temas etmeyen bir motor türü bulunmadığından sorunuzu yanlış forumun yanlış başlığında sormuş oluyorsunuz.

yabani2006-10-20 22:11:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir