Elangatus Mpanga Yavruları Bakımı


eatli82Çevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 95
eatli82Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2012 21:12
Merhaba Arkadaşlar,

Sizlere danışmak istediğim bazı konular var. Elimde 300 litrelik bir tank var ve son olarak karma malawi yapmıştım. Balıklar elimde oldukça büyüyüp artık tanka sığmaz hale geldiler ve bende elimden çıkarttım.  Bugün itibari ile de forumdaki ilanlardan bulduğum bir hobici arkadaştan tahmini olarak 2E 10D oranında toplam 12 mpanga yavrusu satın aldım. Yavrular 2-3 cm civarındalar. Uzun süredir aklımda olan bir türdü ve tek tür koloni olarak beslemek istiyorum. Biraz önce akvaryuma aldım ve keratalar şu an yeni mekanlarına alışmaya çalışıyorlar :) Size sormak istediğim en önemli konu ise balıkların beslenmesi ile alakalı fakat şu ana kadar hiç bu kadar ufak balıklar almamıştım yani yavruluktan büyütmemiştim. Bundan dolayı nasıl bir yemleme yapacağımı bilmiyorum. Elimde her zaman kullandığım sera granugreen bitkisel yem ile JBL nin proteinsel yemi mevcut. Bitkisel ağırlıklı olarak bu yemleri kullanmamda bir sakınca olur mu? Yoksa artemia falan kullanmalı mıyım? Artemia çok ufak yeni yavrular için yemlemede kullanılıyor diye biliyorum ama yanılıyorda olabilirim.
(Bu arada akvaryumumda 3 adet vatos ve 6 adet önceki malawilerden kalma ufak yeni yavrular var. Bu yavrular kuytu yerlerde takılıyorlar. Yarım santim boyları vardır belki :) )

Özellikle yemleme konusunda olmak üzere yavru bakımı için kıymetli öneri veya tavsiyelerinizi bekliyorum.

Herkese sağlıklı balıklar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cambazzmmÇevrim Dışı

Kayıt: 28/06/2012
İl: Sivas
Mesaj: 180
cambazzmmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2012 00:46
Merhaba öncelikle yeni balıklarınız hayırlı olsun kayıpsız büyütmeniz dileğiyle.kendimce yanıtlamaya çalışacağım sorularınızı.Mpangalar otçul balıklardır ağırlıklı olarak otçul yemler tercih ederseniz balıklarınız için daha iyi olacaktır.Ancak şuan yaşlarını göz önüne aldığımızda gelişimleri için canlı yem ve Protein ağırlıklı yemleride aşırı olmamak kaydıyla tercih edebilirsiniz mesela haftada 1 gün canlı yem verir, bir yada 2 öğünde protein ağırlıklı yem verirseniz gelişimleri için daha yararlı olacağını düşünüyorum.Ayrıca haciminizde gayet geniş balıklarınızın düzgün ve güzel bir yemlemeyle kısa sürede büyyeceğini umuyorum kayıpsız büyütmeniz dileğiyle....

şunuda söylemeden geçemeyeceğim mpanga herzaman özendiğim çook sevdiğim bir tür inşallah yakında yavrularınında resimlerini paylaşırsınız :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eatli82Çevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 95
eatli82Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2012 01:11
[QUOTE=cambazzmm]Merhaba öncelikle yeni balıklarınız hayırlı olsun kayıpsız büyütmeniz dileğiyle.kendimce yanıtlamaya çalışacağım sorularınızı.Mpangalar otçul balıklardır ağırlıklı olarak otçul yemler tercih ederseniz balıklarınız için daha iyi olacaktır.Ancak şuan yaşlarını göz önüne aldığımızda gelişimleri için canlı yem ve Protein ağırlıklı yemleride aşırı olmamak kaydıyla tercih edebilirsiniz mesela haftada 1 gün canlı yem verir, bir yada 2 öğünde protein ağırlıklı yem verirseniz gelişimleri için daha yararlı olacağını düşünüyorum.Ayrıca haciminizde gayet geniş balıklarınızın düzgün ve güzel bir yemlemeyle kısa sürede büyyeceğini umuyorum kayıpsız büyütmeniz dileğiyle....

şunuda söylemeden geçemeyeceğim mpanga herzaman özendiğim çook sevdiğim bir tür inşallah yakında yavrularınında resimlerini paylaşırsınız :)
[/QUOTE]

İlgi alakanız için teşekkür ediyorum. Bende zaten kesinlikle otçul bir tür olduğu için bitkisel ağırlıklı beslemeyi düşünüyordum. Tabi proteinsel yemlemeyi de haftada 1-2 öğün yaparım düşüncesindeyim. Ama canlı besin konusunda aklımda bazı soru işaretleri vardı. Onun içinde herhalde dediğiniz gibi artemia uygun olacaktır. Ama sera granügreen yemleri topçuk şeklinde ve tane boyutu biraz sıkıntı gibi. Biraz önce denedim normal bir ciklit gibi alıp yutamıyorlar. Bunun ezerek versem bir sıkıntı olmaz herhalde. Hacim konusunda ise özellikle yavrular için bir cennet oldu şu an akvaryum. Görüntü şimdilik çok mutlu oldukları yönünde Bir önceki elden çıkardığım karma malawilerde sayı 16-17 gibi birşeydi ve özellikle bazı balıklar öyle bir büyüdü ki artık problem olmaya başlamıştı. O yüzden sayıyı fazla tutmadım. 12 adet ciklit yeterli diye düşünüyorum. İstesem 20-25 adet yavruda alabilirdim akvaryum hacmi bunun için uygun ama büyüdüklerinde kalabalıktan eziyet çekmesinler diye sayıyı fazla tutmadım. Daha sağlıklı ve mutlu bir şekilde büyüsünler istiyorum. Mpanga benimde ne zamandır aklımda olan bir türdü. Zaten yakın bir zamanda resimlerini çekip akvaryum tanıtımımı yaparım diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

masaaiiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 897
masaaiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2012 09:33
Ben kendi yavrularımı ilk 1 ay artemia ile büyütüp daha sonra tamamen bitkisel yeme geçtim. 5 çeşit bitkisel pul yem kullandım. özellikle yavrular için çok çeşitli ve sık yemleme çok önemlidir. düzenli dip çekimi ve ideal sıcaklıkla birlikte çok güzel büyüyeceklerdir.

+1: [T]192633,Akvaristcihan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir