Eledoa Ve Crypcotocoryne Walkeri


sverkerÇevrim Dışı

Kayıt: 16/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4
sverkerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2009 21:30
Herkese merhaba;
Yaklaşık 10 yıl önce fazlasıyla amatörce başladığım bu uğraşta çeşitli şartlar yüzünden bıraktığım akvaryumumla tekrardan uğraşmaya başladım.
Bu değerli foruma da yeni üye olmakla beraber öncelikle her türlü yardımcı bilgileriniz için teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarak ilk mesajım ve yorumlarınızı beklediğim ilk sorularımı sizlerle paylaşıyorum..

Yaklaşık 1 haftalık bir araştırma sonunda toplayabildiğim kadar bilgi topladım ve 25 litrelik küçük akvaryumumda amacım birkaç bitki ile hem doğal görünüm sağlamak hemde önümüzdeki hafta edineceğim Lepistes yavruları için doğal saklanma alanı yaratmak.

Şuan akvaryumumda 4 dal Eledoa ve 2 kök crypto walkeri var. 12 wattlık dalgıç floresanımı su yerine kapağa monte ederek ışıklandırma sağlıyorum (günde 11 saat civarı) ve iç filtre kullanıyorum. Taban malzemesi olarak ise midye kırığı ve 1 litre Aquaclay'ı karıştırarak sermeyi tercih ettim. Bitkilerim daha 5 günlük ancak eledoalar cryptolara göre daha canlılar ve cryptolar da renklerinde hafif solma ve yapraklarda yumuşama gözlemledim.

Bunun sebebi bitkilerimin akvayumuma alışma süreci mi? Yoksa başka bir sebebten kaynaklanan bir sorun mu?

Bu arada CO2 takviyesi yada sıvı gübre henüz kullanmadım.. Şimdiden değerli yorumlarınıza çok teşekkür ederim.

Saygılarımla

 
sverker2009-07-16 21:34:06[EDIT]sverker,2015-12-05 00:03:07[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir