Elodea dikimi


ahmet1265Çevrim Dışı

Kayıt: 25/05/2013
İl: Bursa
Mesaj: 149
ahmet1265Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2013 14:16
Yeni bir akvaryum kurdum 30 litrelik. Kum olarak 1.5 kg hagen kum ve 2 kg da ince taneli çakıl kullandım. Çakılları tabana yerleştirdim onların üstüne hagen kumunu yerleştirdim hoş bir görüntü oldu. Akvaryumda şuan 4 adet balık mevcut 2d 1e özel ırk plati ve 1 adette erkek lepistes mevcut. Ben bu akvaryumu bitkilendirmek istiyorum ve dün aldığım 12 kök elodealarımı nasıl dikeceğimi bilmiyorum. Aldığım akvaryumcu direk tabana gömerek dikebilirsin dedi ama fromda okuduğum bir kaç konuda tabana dikildiğinde çürüme yaptığını söylemişler. Sizce nasıl bir dikim yapmalıyım ? 
 Bi sorum daha olucak aldığım elodealar çok sağlıklılar şuanda diktim akvaryumcudun dediği şekilde fakat ışıklandırma sistemim mevcut değil kaç w lık bi florosan benim işimi görür ?

Şimdiden teşekkürler abilerim :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozantsnÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 60
ozantsnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2013 14:26
Ahmet öncelikle yeni akvaryumun hayırlı olsun elodealar hem yapraktan hemde kök atıp tabandan beslenebiliyorlar tabanda kum olarak hagen ve çakıl kullandım diyorsun bence bunlar onun çürümesini engeller çok ince kum olmadıkca çürüme olacağını sanmam bende hagen kumda elodea bakıyorum ve kökleri boylarından uzun... ek olarak elodealar çok fazla ışık istemiyor 15 watt yada 10 watt yeterlidir diye düşünüyorum ama daha sonra başka bitkiler eklemeyi düşünüyorsan ona göre araştırma yapmalısın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir