Eminönü anılarınız


theMEPÇevrim Dışı

Kayıt: 09/10/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 33
theMEPÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2008 13:04

Bu başlığı takip etmiyordum.Ama abim yanlışlıkla benim üyeliğimle yazı yazmış.Bari bende kendi anımı yazayım.

Aradığım Tetratec 1200 dış filtre ve Atman iç filtre.Giriyorum bir akvaryumcuya soruyorum 200'den başlıyor 160'kadar düşürüyor dış filtrede fiyatı.Diğer akvaryumculardanda fiyat almak için teşekkür ederek çıkıyorum.Ama malesef arkadaş durmuyor peşimden çıkıyor alıyomusun paketliyeyim mi falan diyerek.Hatta yakındaki bir başka akvarumcudan çıkarken gene sesleniyor."İnşallah aynı fiyatı veren düzgün bir yer bulurumda muhattap olmak zorunda kalmam" diyorum içimden.Buluyorumda 160ytl fiyatı en baştan veren bir yer.Fakat aradığım iç filtre yok.Olsa onun içinde çok iyi bir fiyatı var.Başka markalar öneriyor.Onlarında fiyatı makül.Teşekkür ederek çıkıyorum.İçimden "büyük ihtimalle burdan alırım diyorum.Atman da olmasın ne yapalım".Dolaşıyorum sonunda geri giriyorum bu akvaryumcuya, bakıyorum önceki konuştuğum orta yaşlı adam yok, gençler var.Soruyorum "camiye gitti" diyorlar.Başıma geleceği bildiğim için hiç muhattap olmuyorum.Yanımdada arkadaşım var gidip yemek yiyoruz.Bakınıyoruz geri geliyoruz.Adam yok.Arkadaşım sıkılıp "ya ne fark eder, al işte aynı akvaryumcu değil mi" deyince gidip fiyatı soruyorum, genç bakıyor bakıyor 180 diyor.Akvaryumcuların huyunu suyunu bilmeyen arkadaşım sinirleniyor "yahu burda adam 160 dedi aynı ürün için" diyerek karşılık veriyor akvaryumcuya.Genç saçmalıyor durumu kurtarmak için "ya o patronda hiç kendini düşünmezde" falan filan.Bense en başında bunun olucağını bildiğim için hiç konuşmuyorum.En sonunda alıyorum en başta fiyat aldığım yerden çıkıyorum.

Hobi insanı rahatlatmalı, sinirlendirmemeli.Malesef o gün 500 litrelik akvaryumumu elden çıkarma isteği uyandı içimde.Bu mekana bir daha girmemek, bu insanlarla muhattap olmamak için.
 
Not:İki kardeş arasındaki düşünce farkı dikkatinizi çekmiştir.Eminönü'nün böyle bir özelliğide var.Confused
theMEP2008-08-11 13:10:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahimksmÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/08/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 271
ibrahimksmÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2008 23:20

Bir akvaryum gördüm 300 lt beğendim baktım üzerinde Sera filan yazıyor dedim

-abi ne kadar bu sera akvaryum
-dolapla 500 ytl dedi. sera en iyi markadır felan diye biraz yıkama yağlama filan yaptı.
-ben biraz düşüneyim diyerek yemek yemeye gittim. ordan aday hobby i aradım bir fiyat alırım dedim.
adamlar meğer sera marka diye bana çin malı akvaryum satacaklarmış. üzerinde seranın broşürü hediye yazıyormuş sadece sera markasıyla hiç bir bağlantısı yokmuş.
Yazıklar olsun.......

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MithrilÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 499
MithrilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2008 12:30
Çok ilginç,
 
Birsürü insan laf etti şöyle üçkağıtçılar böyle kazıkçılar diye ama sadece birisi konuyu üzerine alındı ve lütfen cevap verdi. Herkesede cevap verdi maaşallah ancak alta sadece bilmemne akvaryum imzası o kadar. Ne bir isim nede onu tanıtacak bir title. Şimdi bu esnaf arkadaş çok güzel herkese birebir alıntılarla cevap verdi ciddi ve samimi itiraflarda da bulundu tabi bundan etkilenen canım insanlarımız hemen devamında "yok o kadar da suçlamayalım ben mesela su cihazı oradan daha ucuza aldım" gibi cevaplarla devam ettiler.
 
Olaya toplumsal ve sosyolojik yaklaşan hatta müşteri odaklı yaklaşan arkadaşlarda oldu ama bir gerçek değişmedi. Eminönünden onlarca balık alıp eve gelir gelmez ölen balıklar. Bu balıklara birer canlı değilde ticaret malı olarak bakan esnafların hani o dükkanlarına gelen yüzlerce ilgilenmesi zor olan müşterilerine fahiş fiyatla sattıkları bir daha gelmezse gelmesin nasıl olsa benim müşterim burada çok diye düşünerek o gün ektiklerini bir gün biçecekleri gerçeğini.
 
Eminönü esnafından bir kişi tüm gücü ile burada kendini savunmaya çalışıyor ancak diğerlerinden ses yok. Acı olan ise şu burada onlar hakkında yazılanlardan haberleri olmalarına rağmen seslerinin çıkmaması. Bundan şu anlam çıkıyor burada yazılıp çizilenin doğru olduğunu biliyorlar ve siz ne derseniz deyin umursamıyorlar. Umurlarında bile değiliz. Bilinçli olanlar gelir istediğini alır bilinçsiz olanları ise biz kazıklamaya devam ederiz. Eminönü esnafının gerçeği budur arkadaşlar maalesef. Bize kendini savunmaya çalışan teleskop akvaryumdaki ismini vermemiş arkadaşı tenzi ederim. Ama diğerlerinin umurunda bile değiliz..
 
Sağlıklı balıklar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhombeusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 33
rhombeusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2008 18:50
Çoğunun esnaflıkları beş para etmez.Balık takası ve malzeme için mecburen gidiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Özen GünayÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1848
Özen GünayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2008 13:20
Çok çektim Eminönü'nün hastalıklı balıklarından, ama her dükkanı aynı kefeye koymamak gerekir.
Birkaç ay önce damızlık eş melek aldım oradan ki aklımda binbür türlü korku ve kuşku vardı. Resmen gözümü karartıp aldım.
Hasta olup bütün siyah meleklerimin de ölümüne yol açabilirdi, o kadar para verip eş diye aldığım melekler eş olmayabilirdi, kısır olabilirdi, hatta ikisi erkek bile olabilirdi.
Ama çok şükür canavar gibiler ve geldikleri gibi yumurta döktüler üstelik şu an 1 haftalık yavruları bile var. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.
 
Kurunun yanında yaş da yanıyor malesef, diğerlerinin yaptığı yanlışlar doğru vede dürüst çalışan esnafın da ekmeğine mal oluyor.
Bu durumun çözülmesinde kendilerine de pay düşüyor kanısındayım...
dqueen2008-09-08 13:21:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

naturel34Çevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 10
naturel34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2008 22:46
merhaba arkadaşlar benyeni bir üye olmama ragmen bir kaç kelimede ben yazayım dedim müsadenizle eminönü hakkında evet bende çogu arkadaşa katılıyorum yapılan haksızlıklar hakkında ama burda en önemli görev bize ve bilinçli akvaristlere düşüyor benimde eminönünde alışveriş yaptıgım dükkanlar var ama çokk samimi oldugum bir akvaryumcu varki asla ve asla bana karşı bir yanlışı olmamıştır burdan ona teşekkür ediyorum  şu kadarını diyebilirim elinde olsa dahi bana işime yaramayacagını söyleyip uyarıyor ve bana elinde olmayan ama benim işime yarayacak malzemeyi ve balıgı önerebiliyor hatta benim için başka akvaryumculardan yanımda telefon açıp fiyat dahi alıyor bunu asla inkar edemem ama tabiki baştada söyledigim gibi burda en büyük görev bize düşüyor toplum olarak her insanın bir ayna oldunu düşünerek hareket edersek daha güzel olacak diye düşünüyorum ve herşeyden öncede  ciddiyet ön planda olmalı diyorum teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sonrisaÇevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 176
sonrisaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2008 16:59
Olay eminönü olayı değil, bu manzaralarla her yerde karşılaşabiliyoruz.

Geçen mköy de bir akvaryumcu buldum canlı doğuranlarımı teslim etmek için, evime de yakın hayvanlar hırpalanmasın diye düşünmüştüm.

Adamı önceden aradım bak balıklarımı getiriyorum dedim ki yamuk yumuk davranmasın.

Dükkana girdim, herif bir 5 10 dk ilgilenmedi, sonra balıkları çıkartamaya başladım, ne var ne yok derken 9 neon tetra var dedim.Demez olaydım hemen başladı " normal tetra işte bunlar abidik gubidik" diye, Allah belanı versin dedim sanki pazarlık yapmışım fiyat biçiyoruz hayvanlara...
Velhasıl 25 irili ufaklı velifera, 10 irili ufaklı platy,1 makrakanta, 9 neonu teslim etmek zorunda kaldım.
İyi bir adam olsa bırakıp çıkacaktım balıkları ama böyle eke eke davranınca yem istedim verdiği yem de 7 milyonluk tropical yem çıktı...

Burdan çıkarılması gereken sonuç:

BİR DAHA BU YERE GİDER MİSİNİZ?

Bunu keşke her tüccar kendine sorsa....

Ha 100 metre ilerde devamlı alışveriş yaptığım yer var orası soruyor, balıkları da gayet iyi birazcık pahalı ama hiç değilse eve geldiğimde moralim bozulmuyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

.SERHAT.Çevrim Dışı

Kayıt: 16/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 69
.SERHAT.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2008 20:19
Bence bukadarda abartılcak biyer değil evet bende ordan alış veriş yaptım neredeyse kafamda ölümsüz olarak yer alan balık "Vatoz" ama o bile öldü.
Ama ne biliyim böyle artist gibi giderseniz yani yanlış anlamayın ama öyle tipler var yani biraz böyle dost canlısı olun beyfendi deil abi diye hitap edin ben böle hitap etmeye böyle davranmaya başladım başlayalı bana hasta balık satmıyorlar.Bir balıgı görüp sordugumda eğer müşteri varsa susturuyolar sonra hasta diyorlar kesinlikle tanımıyorum adamları sadece birkaçkes girip çıkmışımdır.
 
 
 
Ha bide unutuyordum benim bazi arkadaşlarım diğer akvaryumcuda daha ucuz olduğunu söyleyemiyor.Ben biraz edepsizim galiba abi diyorum bizde esnafız hemde öğrenci adamız şurda şu fiyat burda buu fiyat diyorum ucuza alip çikiyorum.Adam zarar etmiyor tabi ama bende en ucuza aliyorum.:)
.SERHAT.2008-09-26 20:22:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sentinelÇevrim Dışı

Kayıt: 20/07/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 104
sentinelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2008 23:49
Malawi tankıma alg yiyici olarak SAE seçtim ve almaya karar verdim. Bulabilirim ümidi ile Eminönü'ne gittim. Bulunması zor bir tür diye kendi kendime tahmin ediyordum da bu kadarını beklemiyordum. Girdiğim 5-6 dükkandan bir tanesi ısrarla tam ismini vermeme rağmen onun adı ASEI deyip iceman satmaya kalktı, birisi SAE ne dünyadan bir haber, iki tanesi tamam dedi ama ben de yok dedi. En son girdiğim yerde buldum ve adam isminden cisminden acaip şekilde söz etti, güvenemedim ve cepten hemen orada net'e girip SAE resimlerine tekrar baktım. Emin olduktan sonra ver abi 2 tane dedim. İki tanesine 20 ytl istedi, pazarlıkla 15'e aldım. Bu fiyat bile çok gibi geldi ama diretmedim, zira bulunması zor bir balık türü gibi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

drızzdounderÇevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 537
drızzdounderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2008 01:27
21 senelik akvaryum hastalığımda hiçbir zaman eminönünden balık almadım, ancak bir yakınımın bundan 10 sene önce aldığı hastalıklı balık, akvaryumumdaki bütün balıkların teker teker ölmesine neden olmuştu ve ben küçüklüğümden beri hastalıkların üstesinden geldiğim halde bir türlü başa çıkamadım. Hatta 2 cm iken alıp 30cm kadar büyüttüğüm gözbebeğim vatozumuda kaybetmiştim. En kötüsü bir daha 7-8 sene akvaryum kurmak nasip olmadı.
Bir de geçenlerde geziyordum, orta yaşlı bir bayan bir gün önce epey bir balıkla bu hobiye başlamış(epey bir balık kombinasyonu ge.... pardon satmışlar), yanımda konuşuyorlar;
 
--Dün sizden aldığım çöpcü balığı öldü neden öldü acaba,
--O balık çöp yediği için, sizin akvaryumunuzda yeni, balığınız açlıktan öldü,
-- Aa ciddimisiniz,
--Tabi bunlar o şekilde besleniyor, (yanında bir başka bayan)
-- O zaman neden sattınız.
 
Adamın buna verdiği cevapta emin olun diğerleri kadar pişkindi ama tam hatırlamıyorum. Ben ise o sırada hayalet balıklarının tek gözlerini kör ettiği gün ışığı ve kırmızı burun tetralara bakıyordum. Bütün bu gelişmelere maalesef müdahale etme cesaretini o sırada gösteremedim( Normalde bu tip olaylara dayanamaz, balıklama konuya dalarım)
 
drızzdounder2008-10-08 00:56:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

proxymusÇevrim Dışı

Kayıt: 05/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 24
proxymusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2009 13:10
Arkadaşlar bence eminönündeki en büyük sorun dükkanların herzaman çok kalabalık olması , o kadar kalabalık ki çoğu zaman adım atmaya dahi yer olmuyor.Dükkanın içerisi semt pazarından farksız oluyor.Bu yüzden canlı alımı ile ilgili bütün iş alıcı olan bizlerin bilgi ve tecrübesine bakıyor .Adamların başı okadar kalabalık oluyor ki , konuşurken yüzünüze bile bakamıyorlar.Bu yüzden tecrübesiz arkadaşların ilk etapta eminönünü tercih etmemeleri onların yararına olur. Ben bir malzeme almadan önce eminöünü dahil hertarafı çok iyi araştırırım , eminönünden aldığımda olur bir başka yerdende.Örnek vermek gerekirse emektar ekol15'im 10 yılın sonunda artık yakamı bırak deyince araştırma yaptım tetratec ex700 o dönemde en uygun  eminönünde değil hepsiburada.com daydı.Sonuç olarak bilinçli tüketici olmak herşeyin başı kıssadan hisseTebessüm. Hepinize saygılar sağlıklı balıklar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

daltonÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 591
daltonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2009 19:37
Selam arkadaşlar benimde başımdan gecen bi olayı anlatayım bir gün tropheus bemba almak için gittim 6 adet vardı altısınada aldım eve geldim
altkattaki hobiçi arkadaşı cağırdım balıklarımı gösterdim bakdedim bemba
aldım dedim arkadaşta dediki bu bemba değil kırıza dedi olurmu adam bemba dedi dedim benimle iddaya girdi internetten bembayı gösterdi
iddayı kaybetmiştim balıkları geri götürdüğümde dışardan balık aılmıyoruz dediler böyle garip şeyler yaşadık .
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eeryurukÇevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 55
eeryurukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2009 02:36
Tüm yazılanları okudum, ben de 2 tane bemba aldım ertesi gün ikisi de öldü, halbuki çok canlı renkleri vardı ordayken. eeryuruk2009-03-05 02:36:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

riotmakerÇevrim Dışı

Kayıt: 04/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 65
riotmakerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2010 01:33
8 sayfa yazıyı okuyarak nacizane şu şekilde benim de aklımdan birkaç şey geçti: Tüm burada yazanların veya tanıdıklarının en az bir kere uğradığını, çoğunluğunun malzeme almak için uygun bir yer olduğunu, bazılarınınsa canlı aldığını ve çoğunlukla hüsrana uğradığını göz önünde bulundurarak ve işi bilenlerin tüm akvaryumcuları gezerim sözüyle ortaya şu çıkıyor; pazar kalabalığında akvaryumcular. Ee tabi benzetmemden de anlaşılacağı üzere PAZAR yerinde neyin bilgisini öğrenebiliriz ki, o kalabalıkta ? Pazarcıların(malum kişilere hitaben) bize öğretebilecekleri ne olabilir ki ? Sattıkları ürünlerin içeriğini bilecek kadar profesyoneller mi ki ? Pazarcının derdi o kalabalıktan ne kadar faydalansam kardır değil midir ? Bu soruların cevaplarını zaten yukarı da verdiniz. Fakat şöyle bir mantık hayatım boyunca görmedim ve aklım almadı. O kadar kalabalık ve yoğun olunca ilgilenemiyoruz, yoruluyoruz bıkıyoruz. Allah aşkına o kadar müşteri potansiyeli olup da; müşteri çok olunca diye cümleye başlamak kısmeti ters tepmekten ve nimete küfür etmekten başka birşey değildir. Ben eminim buradaki abilerim ve kardeşlerim o akvaryumcuların yerinde olsalar değerini bilirlerdi. Kalabalığın olduğu yerde tabi ki problem olacaktır ama bahane bu şekilde olmamalı.
 
Not: Ayrıca müşteri sirkülasyonunun çok olduğu yerlerde(satışların da oran olarak yüksek olduğunu varsayarak) çözüm olarak verimlilik ön plana çıkar ki buda; 2 fazla çalışanın ilgilenilmemekten şikayetçi olarak kaybedilen müşterilerin bırakacakları paradan daha az maliyetli olacağı kesindir.
 
Son olarak idda ediyorum yukarıda bir arkadaşın dediği gibi kurumsal bir akvaryumcu tek bir tane bile onların arasına açılsa, diğerlerinin satışlarının düşmesinden ötürü zorunlu olarak davranışlarını sorgulamaya başlayacaklardır. Sağlıklı Balıklar Dilerim. Saygılarımla.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir