En Çok Ölüme Yol Açan Hayvanlar


BatuaydinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/11/2008
İl: Ankara
Mesaj: 5944
BatuaydinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2009 10:36

1. Sivrisinek
Yol Açtığı Yıllık Ölüm Sayısı: 2 ila 3 Milyon
Yaşama Alanı: Dünyanın her yerinde yaşamaktadır. Afrika, Asya ve Amerika'da yaşayanlar tehlikelidir.

Bu minik haşereler hem çok sinir bozucudur, hem de ölümcül hastalıkları yaymaktadırlar. Dünyanın en çok ölüme yol açan hayvanı olan sivrisinek sıtma, fil hastalığı, sarı humma, dang hastalığı ve Batı Nil virüsü hastalıklarını insanlar arasında yaymaktadır. Sivrisinek ağları, en iyi koruma yöntemidir.

2. Zehirli Yılanlar
Yol Açtığı Yıllık Ölüm Sayısı: 50,000-125,000
Yaşama Alanı: Afrika, Asya, Kuzey Amerika

En öldürücü yılan saldırıları Afrika, Asya ve Kuzey Amerika'da gerçekleşmektedir. Öldürme yeteneğine sahip 250 yılan türü vardır. Bunların 450'si ise zehirlidir. Çoğu yılan güzeldir, ve insanlar onları izlemenin büyüleyici olduğunu düşünmektedir. Yılan saldırısına uğrayan insanların çoğu ise sözkonusu yılana "daha yakından bakmak" üzereyken ısırıldığını söylemiştir. Kendini tehlike altında hisseden yılan saldırır. Bazı türler zehirlerini kurbanın gözüne bile fışkırtabilir.

3. Akrepler
Yol Açtığı Yıllık Ölüm Sayısı: 800 ila 2000

Yaşama Alanı: Dünyanın her yerinde yaşamaktadır. Afrika, Amerika, Orta Amerika
Bu zehirli iğnesi olan canlının çok sayıda ölüme sebep olmasının ana nedeni izole yerlerde yaşamasıdır. Bu listedeki çoğu hayvandan küçük olsa da, korkutucu bir görünüme sahiptir. Dünyada 1,500 çeşit akrep vardır. Bunların yalnızca 150'si öldürücü niteliktedir. Akreplere karşı alınacak en temel önlem uyku tulumları ve giysileri kullanmadan önce silkelemek ve kalın çoraplar giymektir. Afrika'daki türler zehrini bir metre ileri fışkırtabilme özelliğine sahiptir.

4. Büyük Kediler
Yol Açtığı Yıllık Ölüm Sayısı: 800
Yaşama Alanı: Kuzey Amerika, Afrika, Hindistan

Bu büyük kediler arasında aslan, kaplan ve jaguar bulunuyor. Bu inanılmaz derecede kaslı, güçlü, çevik ve hızlı olan canlıların gerekli gördüğüklerinde öldürebilmesine şaşmamalı. Büyük kedilerin yaşama alanları daraldığı ve nesilleri tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu için yol açtıkları ölüm sayısı da gitikçe azalmaktadır. Kuzey Amerika'daki dağ aslanları her yıl 5 ila 7 ölüme yol açmaktadır.

5. Timsahlar
Yol Açtığı Yıllık Ölüm Sayısı: 600 ila 800
Yaşama Alanı: Afrika, Avustralya, Florida

Timsahların 200 milyon yılı aşkın süredir dünyada hiç bir şekilde değişmeden yaşıyor olmasına aşmamalı. Bu yetenekli avcılar, bir kez yemek yedikten sonra uzun süre aç kalabilme kapasitesine sahiptir. Bu da, bir sonraki saldırı için uzun bir süre bekleyebilecekleri anlamına gelir.

6. Filler
Yol Açtığı Yıllık Ölüm Sayısı: 300 ila 500
Yaşama Alanı: Afrika, Hindistan

Çoğu insan fillerin tümünü hayvanat bahçesinde gördüğü sevimli devler olarak tanısa da, bu canlılar bazen habersizce saldırırlar. Hayvanat bahçesindeki fillerin bazen bakıcıları öldürdüğü 15 yıldır bilinmektedir. Devasa cüssesi ve koca, sivri dişleri onu neredeyse yenilmez bir muhalif yapar. Fil saldırısından kaçmanın en iyi yolu kaçarak büyük bir ağaca tırmanmaktır.

7. Su aygırı
Yol Açtığı Yıllık Ölüm Sayısı: 100 ila 150
Yaşama Alanı: Afrika gölleri, akarsuları, nehirleri ve çamurlu çukurları

Su aygırılar tembel ve uyuşuk olarak bilinseler de oldukça saldırgan hayvanlardır. Ağızları 1.2 metre genişliğinde açılabilir ve insanlara saldırmak konusunda tereddüt dahi etmezler. Hantal cüsselerinde rağmen inanılmaz derecede hızlı koşarlar. Karada rahatlıkla bir insanı geçebilirler. Bi su aygırı ile yavruları arasına girmek asla teşebbüs etmemeniz gereken bir hamledir. Tıpkı ayılar gibi su aygırları da süprizden hoşlanmazlar, bu nedenle ona yaklaştığınızı haber verecek şekilde sesler çıkarmanız mantıklı bir hareket olacaktır.

8. Deniz anası
Yol Açtığı Yıllık Ölüm Sayısı: 100
Yaşama Alanı: Kuzey Avustralya, Papua Yeni Gine, Malezya, Endonezya, Filipinler, Tayland ve Vietnam

Bu büyüleyici güzellikteki canlıların hem büyük, hem küçük türleri bulunmaktadır. Deniz anasının dokunaçları insanı felç edebilir, kalp krizine neden olabilir. Kutu deniz anası, dünyanın en zehirli okyanus yaratıklarından biridir. Yalnızca küçük bir iğne dokunuşuyla kişi dakikalar içinde ölebilir. Çoğu bölgede deniz anası mevsimi sırasında yüzmek yasaklanmıştır. Eğer deniz anası tarafından sokulursanız hemen sudan çıkarak yaraya sirke dökmelisiniz. Bu şekilde vücudunuz zehri dışarı atacaktır. İğneyi cımbız, vb gibi gereçlerle çıkarmalısınız.

9. Köpek Balığı
Yol Açtığı Yıllık Ölüm Sayısı: 100
Yaşama Alanı: Florida, Avustralya, Hawaii, Güney Afrika civarındaki sularda yaşarlar.

Ayılarınkinin aksine, köpek balıkları Jaws filmi sayesinde katil olarak bilinirler. Aslında filmdeki nitelendirme haksız değildir, çünkü çoğu köpek balığı türü çok saldırgandır ve öldürme alışkanlıklarıyla bilinirler. Köpek balığı saldırısı sayısı çok fazladır, ancak gerçekleşen ölüm miktarı nispeten azdır.

10. Ayılar
Yol Açtığı Yıllık Ölüm Sayısı: 5 ila 10
Yaşama Alanı: Kanada, Kuzey Kutbu, Amerika Birleşik Devletleri, Rusya ve dünyanın çeşitli izole bölgelerinde yaşarlar.

Çoğumuzun küçükken sarılıp yattığı oyuncak ayısı olmuştur. Sevimli ve güzel görünümlü bu hayvanlar (boz ayı, kutup ayısı, kara ayı) gerçek hayatta inanılmaz derecede güçlü, çevik, hızlı ve korumacı canlılardır. İnsanlar onların bölgelerine zarar verdikçe daha da saldırgan olurlar. Eğer yere ayak vuran kızgın bir ayıyla karşılaşırsanız arkanıza sopa ve taş fırlatarak oradan yavaşça uzaklaşmanız tavsiye edilir.

 



 





 


 
 
Batuaydin2009-11-16 10:36:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CindoÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1299
CindoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2010 23:04
Çok güzel bi konuya değinmişsiniz.Birde TRAFİK CANAVARI,nıda yazsaydınız  iyi olurdu.Resimlerdeki canavarları görünce aklıma geldi,..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir