en iyi kaplumbağ maması nedir?


dRaquLaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 36
dRaquLaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2006 11:46
en iyi yani kaplumbağyı sağlıklı tutup yiyebileceği yem nedir arkadaşlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

odysseusÇevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2006
İl: Ankara
Mesaj: 61
odysseusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2006 14:56
Çeşitli yemler denemelisin tek yemle olmaz. Ne versen yerler zaten ya da benimkiler çok obur  Balık et verebilirsiniz normal yemlerin yanısıra canlı yemde iyi gelir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

momoÇevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2006
Mesaj: 404
momoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2006 19:11

Su Kaplumbağaları Beslenme Şekli

Tetra ve Sera'nın kaliteli kaplumbağa yemleri var. Bunun yanında özel kaplumbağa yemi bulamadığında arada Tetra veya Sera Pond Sticklerden de verebilirsin. İlk başlarda ben de içindekileri farklı sandım ama kutunun üzerindekiler hemen hemen aynı. Bunun yanında elma, armut, muz gibi meyveler, havuç (A vitamini açısından zengin) vereblilirsin.

Su kaplumabağaları etçil hem otçul olduğu için onlara arada ve sık olmamak kaydıyla haşlanmış tavuk eti, kıyma verebilirsin. Bunun yanında tatlı su balıkları da yiyebilirler. Özellikle alabalığa bayılırlar.

Kurutulmuş karides de her yerde bulunabilir. Gençliklerinde etçil ağırlıklı beslenmekle beraber, yaşlandıkça otçul olmaya başlarlar.

Bunun yanında onlara asla kedi köpek maması vermemelisiniz. Aşırı proteinden dolayı gut hastalığına yol açar. Şunu yer mi, bunu yer mi diye deney yapmadan, yiyecekleri konusunda tutucu olmanızı öneririm. Kabız veya ishal bir kaplumbağaya yardımcı olamazsınız. Üzülen siz olursunuz, bunun yanında mesela bazı bitkiler onları zehirleyebilir.

Kalsiyum takviyesi için herhangi bir kuş malzemeleri satan dükkandan bulabileceğiniz veya gaga taşı dediğimiz sübye kemiğini verebilirsiniz. Her kaplumbağa sevmez ama severlerse şanslısınız.

Bu beslenmede dikkat etmeniz gereken, tek tip beslenme şeklinin kaplumbağanızı hasta edeceğidir. Aynı insanlar gibi onların da değişik vitamin, minerallere ihticaçları vardır. Ayda bir kez olmak üzere veya duruma göre daha sık, yemine vitamin damlatabilirsiniz. Sera'nın özel kaplumbağa vitamini var. Deep Fix marka bir vitamin de kullanabilirsiniz.

Aşağıda çeşitli gıdaların besin değerleri mevcut, buna göre bir beslenme düzeni oturtabilirsiniz. Yarayışsızları da görmüş olursunuz.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SpeedyGonzalesÇevrim Dışı

Kayıt: 24/03/2006
İl: Ankara
Mesaj: 412
SpeedyGonzalesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2006 16:42
Benimkiler hep açlar. Nezaman bakmak için yaklaşsam günlerdir yem vermemişim gibi cama saldırıyorlar. Bunlar hiç doymazlar mı ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir