en karlı malavi


FenerizeÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 439
FenerizeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2011 10:49
Ben yorumların çoğuna katılmıyorum.Sarı prenses , evet akvaryumcularda hiç bitmeyen sürekli satışı olan ve sürekli ihtiyaç olan bir balık.Ancak ne kadara alıyorlar diye bir araştırın derim.Bende ürettim sarı prenses ve bende internet üzerinden herhangi bir alıcısı olmadığı için akvaryumculara verdim.En kalite yemleri kullanıyorsun artemia veriyorsun balık 3 aylık boyunu 1 ayda kazanıyor ancak o boyda iken akvaryumcunun sana balık başına verdiği en yüksek ücret 1TL.Üstelik sarı prensesin en verimli döneminde 50 yavruyu geçebileceğini düşünmüyorum.İstisnalar vardır.Benim en ufak dişimin 72 adet yumurta aldığınıda biliyorum ama şans işi.Tabiki hepsini kurtaramıyorsunuz.Ufak balık o kadar yumurta alırsa ya yutuyor yada atıyor.Bir sarı prenses 50 adet yavru alsa ve siz 1 ay sonunda 1 TL den satsanız 50 TL gibi bir miktarınız olur.Ancak bir polit-afra white top-afra hara-afra cobue vs.. mbuna türlerinin bir dişisinden 20 adet yavru alsanız.Forumdan da inceleye bileceğiniz gibi 3cm yani 1-1.5 ayda ulaşa bileceği boyda iken 5TL-7.5TL arasında değişmektedir.Siz sürümden kazanmak isterim derseniz tek önerebileceğim balık yunus olur.Yunuslar prenses ailesine göre biraz daha değerli sayılır ve boyutlarından da anlaşılabildiği üzere oldukça fazla yumurta alabilir Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

terkosluÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 231
terkosluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2011 11:12
Teşekkür ediyorum evet yunus mantıklı gerçektende 100 adetin üstüned yavr veriyolar şu anda chewere ve mpanga besliyorum bakalım umarım istediğim gerçekleşir arkadaşlar ilgi alakaya tekrardan teşekkürler.

Yunus evet çok yumurta bırakıyo diyelim 100 yumurta 1 sarı pirenseste diyelimki 30 yumurta ama 300 litre bir akvaryumda 10 yunus besslerken 40 tane sp besliye bilirz bence beda daha çok yavru almamızı sağlıya bilir bence genede afra türleri elangatus türleri daha karlı gibi şu anda 3 lira 5 lira 7 lira arası yavruları sağlıklı balıklar pekiş arkadaşlar nadir türler arasında yumurta verimi açısından ve değeri açısından en karlı tür hangisidir white top 40 yumurta fln alır diyolar ama değeri çok yüksek değil sanırım bi cobue veya polit chewere gibi değil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CaN_BaKıRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/04/2009
İl: Izmir
Mesaj: 1749
CaN_BaKıRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2011 16:22
[QUOTE=Techno]Ben yorumların çoğuna katılmıyorum.Sarı prenses , evet akvaryumcularda hiç bitmeyen sürekli satışı olan ve sürekli ihtiyaç olan bir balık.Ancak ne kadara alıyorlar diye bir araştırın derim. [/QUOTE]

Tamam şöyle bir hesapla o zaman kardeşim..

Sarı prenses yavrusunu 1 liradan veriyorsun diyelim akvaryumcuya... 1 ayda da satış boyuna geliyor..

Birde daha pahalı bir balık düşünelim.. Misal frontosa.. 7,5 liradan akvaryumcuya burundi yavrusu veriyorsun diyelim... 2 ayda satış boyuna geliyor...

Hesaplayalım şimdi..

2 senede ancak üreme kıvamına gelen frontosa bir seferde 14-15 yavru yaparsa öp başına koy.. 3-4 yavru çıkarsa ağzından şaşırmamak lazım.. Ben yine bol bol yavru yaptığını varsayarak hesap yapalım.. Ortalama bir değer alalım.. 8-10 yavru şeklinde hesaplayalım.. 10 yavru yapsa (7,5 liradan) 7,5 lira ediyor.

Sarı prenses 7-8 aylıkken başlıyor üremeye ve en az 15-20 yavru veriyor.. İyi damızlıklarınız var ise aynı anda birkaç dişiden yavru alma imkanınız da var.. Ki genelde öyle olur.. 3-4 dişiden aynı anda 15'er yavru alınsa..  (3 dişiye göre hesaplayalım) 15 x 3 = 45 yavru.. Ortalama 45-50 yavru 50 lira para getirir belki ama o yavrular daha büyümeden anaçlar yine yavru yapmış olurlar bile.. Seri üretim şeklinde gerisi geliyor..

Ama frontosayı felan düşünürsek bir defa üredikten sonra belki 6 ay sonra tekrar üreyecek belki 1 sene keyfi gelmeyecek üremek için.. Belkide akabinde yine üreyecek.. Hiç belli olmaz.. sürekli bir getirisi olacağı garanti değil yani....

Akvaryum kendi masrafını karşılasın diye bile parasal konuda hesap yapacaksak seri şekilde para getirecek balıkları seçmek garanti olur..

Sarı prenses, yunus, ahli, imparator gibi malawi türleri bu konuda sürekli satışı olan balıklardır..

Buna benzer birde canlı doğuranlar var... Lepistes sürekli satılabilecek ve genel olarak akvaryumcuların yok almam demeyeceği bir balıktır...

Yok benim para kazanmak değil derdim ben sadece yavruları elimde kalmayacak balık istiyorum diyorsanız zaten bu kadar hesaba kitaba gerek yok.. Bir çok balık uygundur...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FenerizeÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 439
FenerizeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2011 16:31
Onur Can bey düşünceniz güzel ama ben frontoza konusunda bir şey söylemedim ve arkadaşta sanırım malawi olarak bir yanıt istedi.Benim savunduğum konu sarı prensesten ise değerli mbuna türleri veya yunus kolonisi alternatiftir Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 12935
reisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2011 22:35
Akvaryum hobisi ve balık satışı maalesef bu forumdan ibaret değil. Siz bakmayın burada özel türlerin satıldığına. Akvaryumcuların severek alıp satacakları balık sarı prenses, yunus, mavi prenses gibi balık türleridir.Bu geçmiştede böyleydi bundan sonrada böyle olacak gibi görünüyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ihozer23Çevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2009
İl: Elazig
Mesaj: 285
ihozer23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2011 22:59
 Size kendimden örnek vereyim 1 e 5 d lik demasoni ailesiyle ayda en az 50 sağlam yavru bırakıyorum akvaryumcuya. istersem yem malzeme istersem paramı alıyorum 2 ayda 3cm oluyor aşağı yukarı yavru başına 2 tl den 50 yavru 100 tl oda fiyatı ben belirledim belki 2.5 tl deseydim yine kabul ederdi akvaryumcu. üstelik anaçlarım tecrübe kazandıkça yavru sayısıda artıyor mesela 5 cm lik en ufak anne demasonim 21 sağlıklı yavru vererek beni fazlasıyla mutlu etti. hem onlarla uğraşıp yavrularımı alıp büyütmek beni hobiye dahada çok bağlıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selkaÇevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2007
İl: Antalya
Mesaj: 86
selkaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2011 02:17

Değerli dostlar; balık satmakla kar edilmez. Akvaryumcuların hepsi demeyeyim alınganlık olmasın 95% iyi niyetli değil. Şu ana kadar balık verip parasını peşin alanınız oldu mu? Önce balığı alırlar akvaryuma atarlar.. Emri vaki ile size haftaya hafta olur sonrakine sonraki olur balık satılınca balık satılınca olur bir sonraki aya bir sonraki ay çek vermeye kalkarlar falan filan.. Yani 100 TL bilemediniz 200 TL için en az ama en az 10 defa gidip gelmek gerek. Gidiş gelmek için 10 günden en az 5 izin gününüz gider.. En az 50 TL dolmuş araba ile gider gelirseniz 50 TL de benzin gider.. Bu arada siz o balıkları yetiştirmek için her istirahat döneminizde çalışmak uğraşmak gerekir.. Mesaide cabası.. Sonra verilen elektrik, harcanan su ve atılan yemlerde cabası olur.. Sonuç; Sarı prenses 0,75 Ykrş.. Onuda alırsanız.. Ben 30 senedir bu işle uğraştım.. İnanın piyasada 12 TL'ye son derce narin asidik su isteyen mukozası olmayan 5-6 cm lik Discuslar var iken hangi balık para eder.. Frontosa sizin oaraları bilmem ama 3-3.5 cm lik olanı Antalya da 6 TL ye bulursunuz... En son Balck Kalvusları 15 TL ye 4-5cm görünce neyi satıp ne ile kar edersiniz..

Kar; Üreticiden alırsın 0,75 krş'a 1 gün sonra balığa yem dahi atmadan dükkandaki müşteriye 6-7 TL ye satarsan kar edersin.. Yani üretimci su verir, elektrik verir, yem verir, ilaç verir, emek verir, çaba verir sonuç 0.75 krş.. Satıcı hazır balığı alır belki 2 saat sonra akvaryum su tam devir yapmadan hepsini sizden aldığının 12 katına verebilir.. O sebeble akvaryumcuya satılan hiçbir balık aslında REEL olarak kar değildir.. Benden demesi... Buna Calvuslar da diğerleride dahildir...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CaN_BaKıRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/04/2009
İl: Izmir
Mesaj: 1749
CaN_BaKıRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2011 15:11
[QUOTE=selka]Şu ana kadar balık verip parasını peşin alanınız oldu mu?[/QUOTE]

Ben...

Önce parada anlaşırıım, balığı götürüp veririm ve daha poşetlerden çıkartıp akvaryumuna koymadan paramı cebime koyarım.. Daha sonra ister 10 katına satsın ister 100 katına beni ilgilendirmez..  Eğer onun sattığı fiyata aslında bende satabilirdim mantığı ile haraket edersek zaten anlamı yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

terkosluÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 231
terkosluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2011 16:39
Ewet arkadaşlarhepinize çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için snaırım çok balık üreteceksek sarı p mavi p yunus gibi akvaryumcu piyasası olan türler tercih etmek en mantıklısı gibi fakat 3-5 akvaryumlar bu işi yapacaksak nadir türler daha verimli olacak sanırım form üzerinden satış nadir türlerde daha etkili gibi gözüküyor saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ihozer23Çevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2009
İl: Elazig
Mesaj: 285
ihozer23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2011 15:23
[QUOTE=selka]

Değerli dostlar; balık satmakla kar edilmez. Akvaryumcuların hepsi demeyeyim alınganlık olmasın 95% iyi niyetli değil. Şu ana kadar balık verip parasını peşin alanınız oldu mu? Önce balığı alırlar akvaryuma atarlar.. Emri vaki ile size haftaya hafta olur sonrakine sonraki olur balık satılınca balık satılınca olur bir sonraki aya bir sonraki ay çek vermeye kalkarlar falan filan.. Yani 100 TL bilemediniz 200 TL için en az ama en az 10 defa gidip gelmek gerek. Gidiş gelmek için 10 günden en az 5 izin gününüz gider.. En az 50 TL dolmuş araba ile gider gelirseniz 50 TL de benzin gider.. Bu arada siz o balıkları yetiştirmek için her istirahat döneminizde çalışmak uğraşmak gerekir.. Mesaide cabası.. Sonra verilen elektrik, harcanan su ve atılan yemlerde cabası olur.. Sonuç; Sarı prenses 0,75 Ykrş.. Onuda alırsanız.. Ben 30 senedir bu işle uğraştım.. İnanın piyasada 12 TL'ye son derce narin asidik su isteyen mukozası olmayan 5-6 cm lik Discuslar var iken hangi balık para eder.. Frontosa sizin oaraları bilmem ama 3-3.5 cm lik olanı Antalya da 6 TL ye bulursunuz... En son Balck Kalvusları 15 TL ye 4-5cm görünce neyi satıp ne ile kar edersiniz..

Kar; Üreticiden alırsın 0,75 krş'a 1 gün sonra balığa yem dahi atmadan dükkandaki müşteriye 6-7 TL ye satarsan kar edersin.. Yani üretimci su verir, elektrik verir, yem verir, ilaç verir, emek verir, çaba verir sonuç 0.75 krş.. Satıcı hazır balığı alır belki 2 saat sonra akvaryum su tam devir yapmadan hepsini sizden aldığının 12 katına verebilir.. O sebeble akvaryumcuya satılan hiçbir balık aslında REEL olarak kar değildir.. Benden demesi... Buna Calvuslar da diğerleride dahildir...
[/QUOTE]
  Paramı almadan balıklarımı vermem ben. kolaymı demasoni yavrusu alıp büyütmek okadar emek vermişim bide akvaryumcu yolumu aşındıracam. daha balıklarımı akvaryuma koymadan paramı veriyor sağolsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muratcerenÇevrim Dışı

Kayıt: 16/06/2009
İl: Konya
Mesaj: 96
muratcerenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2011 15:45

Üstadlar şu an bıraktım ama bendeniz en çok para kazandığım balık tropheops red cheek oldu.konya da millet alışmış sarı prensese ve yunusa yeni tecrübelere açılmayı isteyen yok denecek kadar az.ha bunun yanında yunus ve sarı prenseslerimde vardı.iannın tropheops red cheek te hiç mi hiç sıkıntı olmaz pazarlık bile etmezlerdi.afyona,yozgata,izmire,aksaraya,trabzona sttım konya da satamdım.ve bu eylül ekim ayında yazdan büyüttüğüm sarıları sattım satmak denirse 6,7cmlik balıklara 2,5 tl istedim inan yalan değil.ve formlar harika ötesi idi inanın 75 kuuş bile teklif ettiler tam 3 akvaryumcu götürdüm olmadı satamadım o kadar gaz parası kullanılan kaliteli yemler en önemlisi emek sata sata inanın 300,400 yavru oldu.1,25 tlden zor sattım.bu arada tropheops red cheek ise 5cm iken 6,7tl ye satıyordum.bence sadece konya için konuşuyum evde emek verip üretim yapan insanlar bir birliktelik yapmaz ve anşlşamaz ise bu işten para kazanılmaz.ha şu an mbuna türlerine döndüm. 62 adet yavrum var ama amacım en fazla konya için 2 tl fiyatla satacam.yakında üretim başlar.ve artık başka şehirlere gönderim işide zorlaştı otobüs firmaları almıyor.dostlar tropheus üretimide vardı bende balıklar f0 dı inanın 9 balık için ben 500 tl fiyat ödedim.3 tane damızlık 6 adet yavru idi ve ondad hüsran yaşadım inanın 320 tl ye zor sattım.balıklar ndole red isimli nadir balıklardı.inşaallah mbuna türlerinden beklediğimiz satışa ulaşırız.olmazsa bende sadece hobi olarak red rainbow besleyecem.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CenKÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/11/2005
İl: Kocaeli
Mesaj: 1769
CenKÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2011 16:26
Bu işin birazda bölgeden bölgeye değiştiğini görüyorum,fakat kesin olan bir konu var.Yüksek meblalarda ve çok sayıda yere balık verilmeden gerçek anlamda para kazanılmaz.Para kazanmak ile maliyeti çıkarmak farklı konular.Siz elektrik-su-yem-yakıt vb gibi faktörleri çıkardığınız zaman elinizde kalan para 500-600 TL'den aşağı ise bu bu işten para kazandığınız anlamına gelmez.Bir iki akvaryumcuya balık vermeklede para kazanılmaz,ancak maliyet çıkar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eren0671Çevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2015
İl: Ankara
Mesaj: 20
eren0671Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2015 04:09
Konuyu hortlattım gibi oldu ama dün gayet güzel iyi besleidğim sarı prenses yavrularımı satmaya kalktım 4 akvaryumcu gezdim 4 ü de almadı buyrun bir de burdan yakın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir