Ensar Üretim Evi


AnarchicTetraÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 3
AnarchicTetraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2020 22:40
Herkese selamlar. canlı doğuranlarlar başlayan hobi sevdam şuan tetra ve rasbora türleriyle devam etmekte. çoğu bilgiye internetten ulaştığımız şu günlerde aklıma takılan eski konulardan bi kaçını hortlatıcağım. satın alımlarımı ağırlıklı olarak internetten yapıyorum fakat canlı balıkların kargo sürecinin yasaklanmasıyla artık akvaryumlarada uğrar olduk. bi kaç dipnot düşmek istiyorum satıcılarla ilgili gözlem ve deneyim paylaşarak yeni başlayan arkadaşlara tavsiye vermek istiyorum.

avcılar atakan petshopla başlıycam= bitki çeşidi bol bi satıcı dükkanına uğramaya fırsat bulamadım lakin neredeyse çoğu çeşit bitkiyi burdan bulup temin edebilirsiniz. lakin bunu dip not düşmek istiyorum bitki forumları küçük gelişmemiş olabiliyor. bir kaç ilanlarınıda gere fiyat gerek canlı bakımından yanlış verebiliyor. iyice bi araştırma yapıp uğramanızda yada formu küçük cılız bitki alacağınız aklınızın köşesinde olsun

cikletist akvaryum= bugün gidip yerlerinde dolaşma araştırma imkanım oldu balıkları güzel formda bitkileride mevcut güzel bi yer. gezmenizi tavsiye ederim. sıcak bi ev ortamı var. güzel esnaf.

ensar (selsu) balık evi= bu gün silivriden ta çekme köy e gitme sebebim sabah 9 da yola çıktım 11-12 gibi ordaydım. galaxy rasbora
(celestial pearl danio ) almak için gittim ve 12 tane kadar aldım. hatta allah razı olsun sahibi çok sıcak kanlı bi insan silivriden bu balıklar için geldiğimi söyledim 11-12 alıcağımıda söyleyince al kardeşim kendi balıklarını sen seç torbana koy dedi. canlı çeşidi bitkisi bol. özellikle galaxy gibi bi türün bulabildiğim tek satıcısı olması dükkanına gitmeme teşvik etti iyiki gitmişim.

724 market= bitki satın aldığım ilgili güzel bi satıcı dükkanına uğrama fırsatım olmadı lakin kendisi çok yardımcı olan birisi ilgi emeklerinden dolayı teşekkür ederim

bunlar benim gördüklerim ve tecrübem adam balık sordum yok dedi diye satıcıyı karalamış laf söylemiş.
petshoplar ı lütfen karalayıp milleti hobiden soğutmayın. öncelikle kesinlikle balığı araştırın youtube dan bakın. bu formdan araştırın sorun. üzgünüm ama kendimizdeki hatalara bakmadan yaptığımız hataları petshopçulara atan kişileriz adı üstünde bu bi hobi aşktır araştırmak ilkgi emek gerektirir ve ne yazıkki ülkemizde hobi eğlence biraz pahalı.

keyifli hobiler sağlıklı akvaryumlar diliyorum herkese[:3]

Beğenenler: [T]217048,RobinsonDefoe[/T]
+1: [T]217048,RobinsonDefoe[/T][T]115861,KolombiyaTetra[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FarukGorgunÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2022
İl: Istanbul
Mesaj: 278
FarukGorgunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2023 10:50
Merhaba, 3 yıllık konuyu hortlatmak istemezdim şans eseri rastladım başlığa ve Ensarın ilanı hala yayında olduğu için (sarı sitede) anlatma gereği duydum. Uzun zamandır mağaza takibimde idi ama Maltepede oturduğum için yolum düşmüyordu. Bu aralar transgenetic tetranın damızlık boyunu bulmak zor, küçük boyları ise her akvaryumcuda mevcut. Bende XL ilanını gördüm ve aynı zamanda normal boy ilanıda mevcut. Telefonlada arayarak, 'akvaryumumda büyükboy tetram mevcut o yüzden damızlık arıyorum varsa geleyim' şuan Dudulludayım dedim. Konuştuğum kişi ise tabiki var buyrun dedi. Neyse gittim 2 boy var gerçektende ama mağazadaki kişi (ki muhtemelen telefonu açan değil) o boylar satılık değil dedi. Ama ilanınız var XL olarak, gösterdiğiniz boylar ise çok küçük dediğimde 'onlar XL' diyerek aklımla dalga geçmek istedi. O şaşkınlıkla, bunlar XL ise diğerleri (yani büyük olanlar) nedir dedim, onlarda XXL demezmi. Şefim yapma Allah aşkına taa nerden geldim boşu boşuna diyerek çıktım. Esasında işi uzatıp peki madem bu ufacıklar XL ise diğer ilandaki boylar nerde deseydim sanırım yumurtadan yeni çıkan varsa onları gösterecekti normal boy diye.

Uzun lafın kısası fark etmişsinizdir bir çok akvaryumcu siteye balıkların orjinal fotoğrafını koymuyor. Halbuki hiç bir zorluğu yok ama bu sayede sizde içinize sinmese bile gelmişken alayım madem diyerek çıkıyorsunuz.

Atakana gelirsek, 1 konu açmıştım bitki konusunda. Moss satın aldım, fotoğrafla alakası yok. Telin üstüne düşmüş saç teli kıvamı. Bu tecrübede bana görmeden sipariş etmemeyi öğretti.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir