Erkeğini döven dişi melek


derkicanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2009
İl: Bursa
Mesaj: 17
derkicanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2009 15:15
Dört kere yumurta aldığım melek çiftimin şu an arasına karakedi girdi. Dişi erkeği çok ciddi derecede dövüyordu ve erkek ölme derecesine kadar geldiği için iki defa 1 er hafta olarak birbirinden ayırmak zorunda kaldım.
 
Akvaryumda ikisi hariç balık yok, şu an ikisi yine beraberler, hatta dişi erkeği dövmüyor ama erkek sürekli bir yerlerde saklanıyor. Bu yaklaşık 2 aydır bu şekilde devam ediyor. Bu süre içerisinde de dişi hiç yumurtlamadı.
 
Not: Balıklar beraberken 4 defa yumurta aldım, ilk iki defada yumurtalar tamamen mantarlaştı, üçüncüde çıkan yavruları gördüm ama yaşamadılar, dördüncüde ise erkek yumurtaların yanına dahi yaklaşamadığı için sanıırm yumurtaları dölleyemedi.
 
Akvaryumun büyüklüğü, düzeni yada ısısında bir sorun yok, herşey olması gerektiği gibi.
 
Acaba bu durum neden kaynaklanıyordur? Eşler birbirini bırakmış olabilir mi, yada zamanla bu durum düzelir mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gozturkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 938
gozturkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2009 16:57
Her eş tutan melek ideal eş değildir.Ayrıca ideal olduğu düşünülen her eş melekte gerçek damızlık değildir.Eşlerin birbiri ile uyumu,yumurtlama periodları,yavruları yumurtadan çıkarabilme yetenekleri,yavrulara bakıp bakmaması gibi kriterler ideal damızlık eş meleği belirler.Bunların bir yada bir kaçının eksik olması beraberinde sorunlar getirir.Bir kısmı yumurtaların suni yöntemlerle çıkartılması ile çözülebilecek iken,sizdeki durum gibi olanların çözümü daha zordur.Sizin durumda balıkların davranışlarındaki problemlerin çözümü konusunda başarıyı çok fazla elde edemedim.Tavsiyem başka eş edinmeniz yada eşleri farklı karma melek tanklarına almak sureti ile daha aklı başında eşler elde etmeye çalışmanızdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir