erkek sandığım duboisi ağzına yumurta aldı


orhan66Çevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 38
orhan66Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2009 19:30
Arkadaşlşar tankımda 2 erkek 6 dişi duboisi var, bunlardan bir büyük erkek diğeride son ölçümlerime göre 12cm boyunda bir erkek vardıson 5gündür tankta garip olaylar oluyor. erkek dediğim balık ağzına yumurta aldı ayrıca diğer kuluçka makinesi konusundada bahsettiğim gibi en küçük balığım da ağzına yumurta almıştı fakat balığa bakıyorum ağzı şiş pitbul köpeklerine dönmüş kafası nereye gidiosa buda oraya gidiyor sonrasındabakıyorum ağzı normalleşmiş ve bakarken yine ağzının şişiyo olduğunu farkediyorum sanki yuttuğu yumurtaları geri çıkartıyıo bağırsaklarından yada midesindwen çok garip ama öyle bi arkadaşım yemdir ağzındaki diyo fakat ne yemi özellükle durumu anlamak için 2 gündür tanka yem atmıyorum bugun attım ama pnlarda yemeye çalıştılar. Bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metinemreÇevrim Dışı

Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 99
metinemreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2009 19:38
Tropheuslarda, ozellikle duboisilerde erkek baliklarin umurta caldiklari durum ile karsilasilir.
Duboisi; tropheuslar arasinda en eski turdur ve annelik + babalik ic guduleri digerlerine gore daha gelismistir. Ozellikle akvaryum ortaminda duboisiler yumurtalarin guvenligi icin hem disi hem erkek birlikte koruma icguduleri ile davranabiliyorlar.
 
Bazende kesin erkek sandigimiz baliklarin aslinda disi olmasi da olabiliyor. disilerin akvaryumda alfa rolunu ustlenmesi gorulebilen davranislardan biridir.
 
Sahte hamilelik: Bazen tropheus disileri eger uremeye hazir degillerse, erkekler tarafinda rahat birakilmak icin agizlarina kum alarak ve bu kumu bir surre atmayarak agizlarinda yumurta varmis gibi davranip erkeklerin bolgelerinde rahatca gezmek amaci ile kasitli olarak boyle bir yaniltmaya gittikleri de bilinir. 
metinemre2009-11-20 19:57:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir