Erkek yunus sorun!


baydarogluÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 52
baydarogluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2009 10:55
   Herkeze selam sormak istediğim konu Erkek yunusumun problemı nedir Arkadaslar 4 dişi ve bir erkek yunusum vardı.Dişiler erkek yunusumdan bıraz buyuktu.Ondan dolayı erkek yunusumu değiştirdim.Şimdi boyutlar ideal.Fakat söyle bi durum var akvaryuma koyalı yaklasık 20 gun den fazla oldu.Dişilerim önceden yavru veren balıklar ama biliyorsunuz erkek kur yaparken alt tarafı koyulasır, şu ana kadar hiç kur bile yapmadı bırakın koyulasmayı uyum sorunu var desek öyle bi şey yok suanda tankımın baskın erkegı o.Şu ana kadar hiç olmazsa kur hareketlerı yapması lazım diye düşünüyorum.Gerçi dişiler tüpçük çıkartmadılar.Bide söyle bi ayrıntı var diğer balıklardan daha iştahlı bi balık sureklı istiyor yem diğer balıkları tabiri caizse nerdeyse ezecek yem yemek için tankım 550 litre karısık malawı yardımcı olursanız çok sevinicem.
İyi günler herkeze

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Alican DülgerÇevrim Dışı

Kayıt: 23/04/2009
İl: Manisa
Mesaj: 76
Alican DülgerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2009 18:37
Dişilerinle erkek yunus eş tutmuyor. Durumun varsa erkeği değiştir. Yoksa sabır et bekle bi gün çiftleşir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NumiiÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 189
NumiiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2009 21:50
Yunusların biraz nazlı olduğunu biliriz fakat bu nazlılık genelde dişi yunus ların yumurtaları çabuk tükürdüğünden yada yuttuğundan çabuk rahatsız olduğundan dolayı yunusları nazlı çekingen biliriz. Oysaki bu durum sadece dişi yunuslar için değil erkek yunus lar içinde böyledir diye düşünüyorum.
 Akvaryuma sonradan konan erkek yunusda haliyle ortamı yabancılamış olabilir sizden önceki yaşadığı alanda baskın erkek olmayabilir buna bağlı olarak form tutamamış olabilir. Şimdi yeni ortamında yani sizin tankınızda tek erkek ve artık keyfi yavaş yavaş yerine geliyordur. :)
 
Bence erkeğinizi değişmeyin biraz daha sabredin dişi yunuslar kadar erkek yunuslarda nazik olabiliyorlar. Onlara biraz daha zaman verin elbet erkek ortama alışıp formunu kazanıp baskınlığını dişiler üzerinde hissettirince eşleşme olacaktır. Sağlıklı balıklar bol yavrular.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MurimuraTÇevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 65
MurimuraTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2009 15:41
                  Yer probleminiz yoksa akvaryumda sadece yunuslarınızı bırakın yunuslar 2 hafta birbirlerine alışsınlar eminim dişilerden biri eş tutup ağız dolumu yapıcaktır ! daha sonra isterseniz karışık malawi olarak devam edebilirsiniz ama üreme zorluğu olucaktır..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir