Etçil Tropheus


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2007 19:45
[QUOTE=tayfun2607]

[QUOTE=encort]Getirmesini söyleyin ve balıkları getirebilirse her sabah gidip kendi elinizle balıklara tetra discus yemi verin. 2-3 haftaya kadar iç parazit veya bloat olmazlarsa doğru söylüyordur.LOL [/QUOTE]

Onur Bey ilk tropheusum olduğun da gün de iki sefer tetra discus veriyordum Thumbs%20Down 2 ay baktım balıklara hiç problemleri olmadı hatta balıkları aldım kişi de bana kendinin de bu yemle beslediğini söylemişti. Ama şimdi ki tropheuslarıma bitkisel yemler veriyorum çok da memnunum eski balıklarımla farklı olarak bunlar çok hareketli sanki diğer balıklar çok durgundu şimdi bu hareketlerinin sebebini daha iyi anlıyorum demekki yediklerini eritemiyorlarmış.......
Hakan Bey o akvaryumcu etçil inek çıkmış derse hiç şaşırmayın.Smile
[/QUOTE] Balıgınız aminoacid ihtiyacını nerden karsılıyor sorabilirmiyim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

donutÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3135
donutÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2007 19:57
Arkadaşlar bir tropheus hobicisi olarak,şunlar yazmak istedim;
 
 Tropheuslar hepimizin bildiği gibi bitkisel beslenen balıklar..Zaten kendilerine seçme şansı tanıdığınızda bunu göreceksiniz,canlı tanıtımı bölümüne eklediğim vidyoda herkes bu balkların yosun tabletlerini nasılda deli gibi yediğini gördü,biliyor..
 
  Canlılarla ilgili bir hobi yapıyoruz ve istisnalar herzman var..Sarı prensesle yaşayan lepistes,kısır olmayan papağan ...ve tetra bitsle yaşayan tropheus..
 
    Herzman söylemişimdir,önemli olan bu hayvanları yaşatmak değil,onları doğal ortamlarındaki gibi yaşatmaktır diye..Boş yeremi uğraşıyoruz biyotop akvaryumunu en sağlıklı hale getirmek için..
 
    Serkan Bey boşamı taşıyor evine o kayaları,biz sipriluna tabletlere boşunamı para sayıyoruz..Yok yeremi 350 litreden düşmeyen akvaryumlarımız..Hiç sanmıyorum..
 
     Bende gördüm..Hemde tropheus savdasını bana aşılayan bir arkadaşımın evinde..65 cm lik bir akvaryumda,yetişkin duboısı,chimba,bembalarını tetra bits ile büyütüp besledi..Ne oldu?Yavru alabildimi,hayır..Balıkları 6-7 cm sonra büyümedi,sonra bir bir hastalıktan öldü..Ölenlerin çoğu açk yaralar almıştı,çünkü erkek chimbadan kaçacak yeri yoktu..
 
    Tabiki yavru balığı küçükken neyle beslersen onu yer...Sanmıyorum ama belki sorunsuz yaşar..Ancak bir daha yazıyorum...
 
        ÖNEMLİ OLAN BALIKLARIMIZIN YAŞIYOR OLMASI DEĞİL,DOĞAL ORTAMINA EN YAKIN HALDE YAŞIYOR OLMASIDIR..YOKSA BİZ HOBİCİLER DAHİL,KİMSENİN ONLARI 4 CAM ARASINA HAPSETME HAKKIMIZ YOK..
 
       UMARIM TREOPHEUS BESLEYENLERİN DÜŞÜNCELERİNE TERCÜMAN OLMUŞUMDUR.
 
            Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir