Ev yapımı vatoz yemi


ffatihhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1480
ffatihhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2014 13:33
Selam arkadaşlar.
Bir çift L144 blue eye vatozum var ve renkleri,sağlıkları mükemmel. Yavru kayıplarım pek fazla olmuyor. (MAŞALLAH) Bunun sebebi olarak evde kendi yaptığım yemi görüyorum. Bir çok arkadaş bu yemin yapılışını sordu ve özel mesajdan gönderdim arkadaşlara. Herkesin faydalanması amacı ile bir konuda bunu paylaşmak istedim. Emine beder ve ümit usta kadar olamam ama yaptığım yemi yemeyen balık görmedim.

GEREKLİ MALZEMELER; (Tarif 1 ölçektir)
1-)3 adet koyu kırmızı orta boy kırmızı biber( bu biber acı biber değildir dikkat ediniz)
2-)1 adet büyüklerinden havuç
3-)1 adet küçüklerinden kabak
4-)Çay bardağı büyüklüğünde brokoli
5-)3 yaprak ıspanak
6-)Fındık büyüklüğünde sarımsak(fazla büyük olmasın aşırı koku oluyor)
7-)50 adet bezelye
8-)Fındık büyüklüğünde toz spirluna

YAPILIŞI;
Bu sebzelerin tamamını alabilecek bir tencere ile işe koyuluyoruz. tencereyi kırmızı biberleri kaplayacak kadar su dolduruyoruz,fazla olmasın. Büyük parçaları 3-4 parçaya bölebiliriz (biber-kabak-havuç) Daha sonra pişmesi geç olan havuc,biber ve kabağı kaynaması için tencereye atıyoruz. Bunlar 10 dk kaynadıktan sonra brokoli ve bezelyeleride tencereye atıyoruz. Bu şekilde 20dk kaynadıktan sonra sarımsak,ıspanağıda ekliyoruz ve toplam hepsi yarım saat kaynıyor. Pişmiş olmalarını kontrol etmek için bir bıçak alıyoruz ve kaynayan sebzeye saplıyoruz eğer sebze bıçakta takılı kalırsa henüz sert ve pişmemiş demektir,eğer bıçakta durmayıp kayıp düşüyorsa o sebze pişmiş demektir.
Neyse pişme işlemini tamamladıktan sonra kabukları soyulması gerekenleri soyuyoruz havuç ve kabağı bıçakla kazıyarak soyunuz vitamini gitmesin. Biber ve bezelye çok rahat soyulacaktır,elinizle soyabilirsiniz. Sarımsağı kaynatmadan önce soyunuz.

GELELİM KARIŞIMA
Blender de havucu,sarımsağı,bezelyeyi,kabağı ve biberi 30 saniye karıştırıyoruz ve daha sonra ıspanak ve brokoliyi ekleyip toplamda 1 dk olacak şekilde karıştırıyoruz. Parça büyüklükleri bulgur ebatında olmalı. Bu oranı yakalamak için daha az veya daha fazla karıştırabilirsiniz. Bu karışım marmelat şekline geldikten sonra içerisine spirluna tozu ekleyip kaşıkla karıştırın ve buzluklarda olan buz kapları vardır. Bu kabın bölmelerine tepeleme olacak çekilde çay kaşığı ile dağıtıyoruz fakat bölmeler arası ayrı olsun,karıştırmayın. Bu şekilde buzluğa koyup donduktan sonra çıkartın. Bu kütleleri kabtan çıkartıp bir tasa koyun(kabdan kolay çıkması için bu kabın tersinden biraz suya tutarsanız kütleler kolaylıkla çıkacaktır) Daha sonra yem kütlelerinin bulunduğu tası yine buzluğa koyun sürekli orada muhafaza edin. Bir kere eriyen yem bir daha dondurulmamalı,bozulur. Her kütle bir porsiyon yemdir. Akvaryuma ilk attığınızda batmayabilir,5 dk içinde batacaktır. Bu yemi akvaryuma attığınız zaman filitreyi bir süre kapalı tutmanızda fayda var emeklerinizi filtre katletmesin. 

NOT;
Bu yemi lepistesler,vatozlar,karidesler ve salyangoz türleri severek yediler.
Fatih ŞENEL
Saygılar..

Beğenenler: [T]134584,yasintt[/T]
Teşekkür Edenler: [T]10739,nightmareo[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

06ugur06Çevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2014
İl: Ankara
Mesaj: 171
06ugur06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2014 22:25
Fatih bey emeğinize sağlık tam organik bir yem olmuş :) 

Oktay usta bile yapamazdı bu kadarını :)

Teşekkürler.

Teşekkür Edenler: [T]117284,ffatihh[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ukilavuzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/12/2009
İl: Antalya
Mesaj: 3890
ukilavuzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2014 12:18
Bana bile lezzetli geldi okurken balıklar bayram eder :)

Teşekkür Edenler: [T]117284,ffatihh[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serfer1915Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2012
İl: Burdur
Mesaj: 613
serfer1915Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2014 11:51
Fatih beyin tarifinden alıntı yaparak bende bir karışım yaptım.Ben sadece yemin dağılmadan kalması için toz jelatin kullandım.Hakikatten L144 ler bayılıyor yeme.Herkese tavsiye ederim.

Teşekkür Edenler: [T]117284,ffatihh[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ffatihhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1480
ffatihhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2014 11:55
 Tesekkurler arkadaslar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasinttÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 130
yasinttÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2016 21:25
Elinize sağlık fatih bey yararlı bir yaplaşım . Size bir sorum olacak bu yemi kurutup kullanma deneyiminiz oldumu ? kurutma esnasında bozulma olurmu ? buzdolabinda değilde kurutup hava almayacak yem saklama kaplarında saklasak .. şimdiden teşekkür ederim .

Beğenenler: [T]10739,nightmareo[/T]
Teşekkür Edenler: [T]117284,ffatihh[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ffatihhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1480
ffatihhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2017 21:01
[QUOTE=yasintt]Elinize sağlık fatih bey yararlı bir yaplaşım . Size bir sorum olacak bu yemi kurutup kullanma deneyiminiz oldumu ? kurutma esnasında bozulma olurmu ? buzdolabinda değilde kurutup hava almayacak yem saklama kaplarında saklasak .. şimdiden teşekkür ederim .[/QUOTE]
Kusura bakmayın bu konuyu açtığımı unutmuşum bile. Hayır kurutmayı hiç denemedim. Aslında aklıma gelmedi. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir