Ev yapımı yem de haşlama sorunu


DemirÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2006
İl: Mugla
Mesaj: 1455
DemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2006 00:36
Arkadaşlar bu ev yapımı yemlerde kullanılan, dana yüreği, karides (pazardan alınan) ve balık etini haşlamaya gerek varmı? Bazıları haşlıyor bazıları ise haşlamıyor yanılmıyorsam. Yoksa her ikisi de olur mu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

babatorikÇevrim Dışı

Kayıt: 31/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 675
babatorikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2006 14:54
Ben haşlayarak kullanıyorum, bu sayede hem yağın bir kısmı gitmiş oluyor hem de pişirilmiş etin daha kolay sindirileceğini düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2006 15:00
Az da olsa bir miktar haşlamakta fayda var. Çiğ ette bulunan mikroorganizmalar, balıklar da problem yaratabilir. Balik Yemi2006-10-26 15:27:0

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

papağan-severÇevrim Dışı

Kayıt: 22/08/2006
İl: Adana
Mesaj: 153
papağan-severÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2006 15:00

ben bu şekilde yem yapıldığını bilmiyordum acaba yunus ve papağanlar içinde +kullanılabilirmi bu yem ler

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2006 01:52
Bugüne kadar denemedim ama yabancı sitelerde haşlandığını da okudum. Arındırmak maksatlı faydalı olabilir ama başlıca problem balıklarınızın severek tüketip tüketmeyecekleri. Discus gibi nazlı balıklar yemeyebilirler.
Her ikisi de olur, kolay gelsin.
[QUOTE=papağan-sever]ben bu şekilde yem yapıldığını bilmiyordum acaba yunus ve papağanlar içinde +kullanılabilirmi bu yemler[/QUOTE]Kullanılabilir.
İğneli Konu Konu Yöneticisi Ev Yapımı Yem Tarifleri
tearaway2006-10-28 1:53:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DemirÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2006
İl: Mugla
Mesaj: 1455
DemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2006 01:56
Katkıda bulunan arkadaşlara teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

levent_ccÇevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2005
İl: Ankara
Mesaj: 74
levent_ccÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2006 21:05
Ben hem karides hemde dana yüreğini haşlamadan kullanıyorum. Şu ana kadar herhangi bir sıkıntı çekmedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir