Ev Yapımı Yem (Kaplumbağa)


enesfurkan00Çevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2009
Mesaj: 113
enesfurkan00Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2012 03:20
Merhabalar , hayırlı ramazanlar.

1.5 yaşında olan ve bakmaya 1 hafta önce başladığım kırmızı yanaklı su kaplumbağama (edinmeden önce bayağı araştırma yaptım) yaşından dolayı fazla proteinli ve arada bir vereceğim bitkisel yem yapmak istiyorum. Masraftan kaçınmam ayrıca bi arkadaşım bana kurutulmuş karidesi hafif ıslatıp protein tozuna batır kurutup ver dedi. Bana biraz saçma geldi açıkçası , bu soruma ve yem yapımı konusunda bilgilerinizden yararlanmak isterim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

utkukÇevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2010
İl: Ankara
Mesaj: 289
utkukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2012 11:33
Hayırlı ramazanlar kardeşim. Ben bir zaman balıklarım için bir yem yapmıştım sanıyorum bunu kaplumbağalar da yiyecektir. Temizlenmiş karides eti, ayıklanmış alabalık eti, haşlanmış ıspanak, haşlanmış bezelye, tercihe göre biraz havuç, sarımsak (birkaç diş bu bağışıklık için konuluyor ama kaplumbağalar için sorun olur mu bilemiyorum) bir de bunların suda dağılmaması için kullanılan pastanelerden bulabileceğiniz bitkisel jelatin gerekiyor. Jelatini ılık suda eritiyoruz. Kalan malzemelerle beraber kıvamı tutturuncaya kadar blenderdan geçiriyoruz. Daha sonra poşet, aluminyum folyo, yağlı kağır gibi tabaka halinde serebileceğimiz bir malzemeye seriyoruz ve buzluğa atıyoruz kullanmadan önce biraz ılıtarak verirseniz sanırım bir zararı olmayacaktır. Daha detaylı bilgi ev yapımı yem başlığı altında bir yerde yazıyordu. Ama oranları siz bitkisel ağırlıklı bir yem mi yoksa proteinsel ağırlıklı bir yem mi istiyorsun ona göre ayarlayabilirsin.

Görüşmek üzere.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enesfurkan00Çevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2009
Mesaj: 113
enesfurkan00Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2012 12:41
[QUOTE=utkuk]Hayırlı ramazanlar kardeşim. Ben bir zaman balıklarım için bir yem yapmıştım sanıyorum bunu kaplumbağalar da yiyecektir. Temizlenmiş karides eti, ayıklanmış alabalık eti, haşlanmış ıspanak, haşlanmış bezelye, tercihe göre biraz havuç, sarımsak (birkaç diş bu bağışıklık için konuluyor ama kaplumbağalar için sorun olur mu bilemiyorum) bir de bunların suda dağılmaması için kullanılan pastanelerden bulabileceğiniz bitkisel jelatin gerekiyor. Jelatini ılık suda eritiyoruz. Kalan malzemelerle beraber kıvamı tutturuncaya kadar blenderdan geçiriyoruz. Daha sonra poşet, aluminyum folyo, yağlı kağır gibi tabaka halinde serebileceğimiz bir malzemeye seriyoruz ve buzluğa atıyoruz kullanmadan önce biraz ılıtarak verirseniz sanırım bir zararı olmayacaktır. Daha detaylı bilgi ev yapımı yem başlığı altında bir yerde yazıyordu. Ama oranları siz bitkisel ağırlıklı bir yem mi yoksa proteinsel ağırlıklı bir yem mi istiyorsun ona göre ayarlayabilirsin.

Görüşmek üzere.
[/QUOTE]

Yaşı küçük olduğu için protein.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir