Evcilal ve Petafrika


sinanulÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2012
İl: Mugla
Mesaj: 85
sinanulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2012 14:30
Sevgili arkadaşlar. Yaklaşık 300 Litre tank ile 15 yıl sonra akvaryum hobisine yeniden başladım. Yaklaşık 35 kadar japon balığım, 21 çöpçü ve 3 adet normal vatoz'um var. Bir aydır uğraşıyorum her gün su değiştirmeler, yeni tank sendromu vs vs... Sorunlar bitmiyor. Umarım yakında düzelecek.

Tankım yeni olduğu ve Fethiyede ikamet ettiğim için online pet alışveriş sitelerinden kapıda ödeme seçeneklerini araştırıyordum. Herşey ufak illerde bulunamıyor.

Önce petafrika.com'u  buldum. Atman filtre yedek parçası ve sera yem sipariş ettim. Kapıda ödeme seçeneğini seçtim. İnternetten hiçbir araştırma yapmadım nasıl olsa gelmezse gelmez dedim. Pazartesi öğlen 14'de siparişimi geçtim. Aras kargo ile kapıda ödeme olduğu için en az 3 günde gelir dedim. Salı günü öğlen yemeğine dışarı  çıktım. Eve geldiğimde ne göreyim aras kargo gelmiş, beni bulamamış ana merkeze götürmüş kargoyu. 24 saatten kısa bir süre içersinde, kargo elime ulaştı. Yemler 2 ay önce üretilmiş, Taptaze... Herşey tam istediğim gibi çok sağlam bir şekilde ambalaj yapılmış.

Yaklaşık 5 gün sonra test kiti araştırmaya başladım. Evcilal.com'u buldum. Malum yeni tank... Amonyak, nitrit, nitrat içler acısı...Aradığım test kitini evcilal.com'da buldum, bir test kiti, bir akvaryum içi lamba, bir adette akvaryum dış filtre seramiği siparişi verdim. Oda aynı şekilde kapıda ödeme. Yaklaşık 2 saat sonra cep telefonum çaldı... Sinan Beyyy dedi ben evcilal'dan arıyorum sipariş vermişsiniz, yalnız dedi su içi aydınlatmada kutu şu marka olsa da içeriği aynı fabrikanın olmasına rağmen başka marka çıkabiliyor dedi. Bende sorun olmayacağını bildirdim. Sonuçta 2 side çin işi değilmi dedim. Yani bu ufak detayı bile arayıp bildirdiler. Kargom siparişi verdikten bir gün sonra elime ulaştı. Aynı petafrika'da olduğu gibi. Test kiti çok taze. 2013 son kullanım tarihi var. Yalnız evcilal.com bir kargo yapmış... 2 hafta kırabilmek için sobanın yanında beklettim. İçinden çıkan kargoya zarar gelmemesi için peluşlar ile bir gün ısındık. Yani kargonun üstünden tır geçse dağılmaz. Ha birde arayıp lamba bu olabilir demişlerdi ya dedikleri gibi de olmadı. Zaten farketmezdi. Minicik detaya bile takılıyorlar helal olsun.

Petafrika ve evcilal'dan yapacağım alışverişlerde bu sefer havale indirimlerinden yararlanacağım. Her zaman onları tercih edeceğim. Kapıda ödeme olunca bir miktar tuzlu oluyor. 5-10 lira kadar.



Saygılar.

Sinan




sinanul2012-01-31 19:11:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hibrahimgüngenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/06/2007
İl: Adana
Mesaj: 198
hibrahimgüngenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2012 00:23
Merhabalar;
Amacımız sizleri memnun edebilmek ve üzerinden kamyon geçse de kırılmayacak kargolama yapmak (arada nadir de olsa istisnalar çıkabiliyor )
Saygılar....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir