F0 Astronotlarım


Yorum yapmazÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/03/2020
İl: Ankara
Mesaj: 1527
Yorum yapmazÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2022 19:21
Astronotun F0 ı mı olurmuş 🙄 illa gıcık bir yorum yapacağım duramıyorum. Heryerdeki balıklar ile aynı. Büyümüş daha kötü olmuş🫣

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmreKircanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/03/2016
İl: Izmir
Mesaj: 451
EmreKircanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2022 19:23
Konu hortlamış madem araya karışayım.

Bende de 5 adet tiger oscar var. Müthiş hırçın balıklar. Sürekli üstünlük mücadelesi kurmaya çalıştıkları için yara bere eksik olmuyor. Fakat diger canlılara göre çok dayanıklılar. Normalde bu tip yara alan başka bir tür balık olsa hastalanıp ölürdü. Bizimkilerin yaraları zamanla kapanıyor ama yenileri açılıyor. Büyüdükçe daha agır, sakin hareket etmeye başladılar ama kavga oldugunda akvaryumu sallıyorlar.

Merak edenler için filtresi hakkında bilgi vereyim 2217-2 eheim kullanıyorum. İçi eheim subsrat ve seramik var. 6 ay sonra içi dolmuştur diye açtıgımda tertemizdi. Filtreyi hamburg sump ile birlikte kullanıyorum. Dipte büyük atıklar kalıyor dakat su berrak ve filtre tertemiz. Belirli aralıklarla su degişimi yaparken kaba pisligin bir kısmını alıyorum ama pislik dipte hep var. Fakat su kötü kokmuyor. Sanırım filtre yeterli geliyor.

Bir tane yan iç filtre kullanıyorum. Amaç filtre degil . İç filtre kapalı oldugunda akvaryumda oksijen yetersiz kalıyor ve balıklar su yüzeyine toplanıp hızlı soluk alıp vermeye başlıyorlar. Bu nedenle iç filtre hava vermesi için hep açık. İçindeki süngeri zaten filtre için yeterli degil ama oda kendince iş görüyor işte.

Günde 2 ögün besliyorum. aldıgım yemler ufak boyutta fakat bitince büyük olanlardan almayı düşünüyorum. Yeni bir kurulum için balıkları satışa koydum. Eger hepsini satarsam yeni ufak bir bitkili akvaryum ile devam etmeyi düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir